Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 203
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Аз пък се петньосвам от ретинола,ама почти на мига и зорко следя някой продукт да не го съдържа. Вит. С си позволявам само зимата,засега мажа и сутрин,но като ви чета ще го оставя само за вечер да ми е мирна главата.

# 556
След като видях ефекта от Нивеа комплектчето и аз си взех ,може ли да кажете как се ползва първо серума и после флуида ли. Така реших защото флуида има спф и мисля ,че трябва да е последен, правилно ли е така? Благодаря.  Ще споделя отзиви после .

# 557
Вит. Ц е добре да се ползва сутрин, защото се активира от слънцето.

# 558
  • Пловдив
И аз знам, че витамин С се ползва сутринт под слънцезащитата и даже я подпомага.

# 559
Така пише навсякъде, че вит.С се ползва сутрин, ретинол вечер. На моя серум с вит.С пише, че може и сутрин и вечер. Обаче защо имам някакво усещане, че откакто го ползвам, петната сякаш са повече? Или може би по-видими?
Какво ви е мнението за АНА/ВНА серумите и връзката им с петната? Дали използвайки всички тези анти пигмент активни съставки, не си докарваме сами нови петна? Замислям се, защото имам 2 приятелки, които са върли противнички на всякакви активи и по лицата си нямат нито едно петно. Това да е съвпадение, добър ген, надали. Те живеят в различни държави, на различен климат и въпреки това нямат петна, а не са и в първа младост. Общото между двете е, че ползват изчистени продукти за лице, без активи като киселини, ретинол, вит.С и подобни.  Слънцезащита ползват и двете. Тия слънцезащити и в тях не съм сигурна въобще, това което е написано на опаковката дали реално е така. Не може да се клепаш обилно с 50ти фактор, да съм с капела и на сянка и да хващам тен в лицето, а по-късно цъфват и петната... Явно нещо не е както трябва в цялата история...Joy

# 560
Петната освен от слънцето се влияят и от хормоните. Понякога причината и лечението трябва да се търсят отвътре, а не само на повърхността.

# 561
Ако е мелазма е възможно въпреки клепането и капелите са станат по-ясни, защото тя се обостря и от топлината. Доколкото съм си се информирала, де. Възможно е и при други състояния да е така.

# 562
  • София
Пигментните петна освен от слънце, UV лъчи (дори и синя светлина, излъчвана от телефони, телевизори и други устройства), топлина се появяват и на хормонална основа (естрогенова доминантност). Последният вариант са така наречените старчески петна и много често спохождат жените в периода на предменопауза и нататък. Аз от девойка имам лунички, които лятото са видими а през зимата изчезват. След 40 години се увеличиха и дори и зимата са видими. Боря ги, поизбледнели са, но аз си ги виждам и ме дразнят. Успоредно с това се опитвам да регулирам и хормоните та се надявам и това да помогне.

# 563
Някой може ли да даде мнение за фитинов и млечен пилинг?

# 564
И аз да питам за отзиви, някой ползвал ли е избелващия крем Melanon X на Medi peel?
В момента ползвам. Ако и да има ефект, трябва поне 3 тубички от крема. След тази която купих обаче ще пробвам крем по рецепта от аптека.

# 565
Какъв е този крем по рецепта, за Вас специално ли е правена рецептата?

# 566
На това попаднах аз. Прави се в аптека по рецепта от личния лека, в който трябва да се напише името на крема.
Но пак, до колкото разбрах, ефикасността не е гарантирана. Фармацефта каза, че след спиране, при някои се подновявали. Цената, която даде е 60 лв. за 30 мл.

# 567
Здравейте. След поява на пигментни петна след бременност съм използвала почти всякакви кремове и пилинги, но ефекта е временен. Зимата по избледняват, лятото пак излизат. Използвала съм Юсерин, Биодерма, ларош, но ефекта на кожата ми след намазване е като "кир" и започва да се лющи. При Вас така ли се получава?

# 568
Ако имаш мелазма, която се е активизирала покрай хормоните от бременността, се опасявам, че няма да се справиш с нея с мазила. Отиди на дерматолог.

Иначе кир ефекта може да се получи от много неща, не мисля, че има общо с петната, по-скоро тип кожа, ползвани продукти, количество, което ползваш, комбинации от продукти…

# 569
При мен меланон крема никаква полза нямаше. Вдна тубичка съм ползвала само.

Общи условия

Активация на акаунт