Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 117
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
neraiida, ще ти го снимам събота/неделя и ще го кача.

mariat, ако питаш за това по предписание от дерматолог - казаха ми че съдържа кортикостериод/и, ретинол и други съставки (не пожелаха да кажат повече, търговска тайна). Ползва се само вечер и само върху петното. Докторката каза да внимавам и да не го ползвам като се засили слънцето, но от аптеката ми казаха, че клиенти си го ползват целогодишно, отново само вечер. В тази връзка се заговорихме за ретинол-а и че моята кожа е свикнала, с оглед използването му сега.
Ако питаш за гръцкото, ще го снимам в събота/неделя.

В Гърция макс фактор при слънцезащите е 80. Затова се разтърсих в гугъл и намерих на доста марки, но сега се оглеждам да ги купя от чужбина.

В момента ползвам 50, но нещо се фанатизирах и искам възможно най-високия.

А дерматоложката ми препоръча Melascreen UV50+ много висока защита, Лек крем.

# 631
Аз само да се похваля отново - благодарение на флоралната вода на Ина есеншълс от бяла ела мустакът ми тотално изчезна. Разбира се, нон-стоп съм и с 50 фактор, сега ще видим с новото слънце как ще съм, дано да е не съм отново Хитлер.
Наистина ли действа или е някаква реклама? Разгледах продуктите в сайта - на достъпни цени са и имат хиляди лайкове и положителни отзиви. Както се казва, твърде хубаво, за да е истина! Има пакет 1 сапун и 2 тоника за 34лв ,гаранция за 90 дни ако няма резултат, връщат парите....Направо мисля да поръчам, ами не знам дали не е поредния рекламен трик.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 17:17 от VYX

# 632
  • софия
Като и гледам състава...След всичко, което съм пробвала, тази водичка...
Ако беше толкова чудодейна  бялата ела, все някой щеше да я открие преди гаражната (вероятно) работилница във Варна, Ама нали всичко е "био", "еко"..
Много бих се изненадала да има ефект. Отдавна не вярвам на отзивите в самия сайт, а и едва ли ще върнат парите(които са смешни), но как ще докажа точно, че не е имало ефект.
Повече ме притесни девойката с правения крем с тайната съставка. Която е хидрохинон вероятно.
Да, се ползва през лятото е рисково. Светът "някои го ползват цяло лято" е повече от безотговорен! КОИ НЯКОИ?! Какво им се случва на тези някои? Вие давате ли ми гаранция, аз от кои ще съм?
Знаете че няма 100 действаща защиъа, ако ще да пише фактор 100. Особено при по-чувствителна към слънцето, кожа.
 Лятото действам  с вит С, ниацинамид, арбутин, ТХА, ферулова к-на, по-безопасни с оглед на сезона, продукти.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:59 от swetulka

# 633
И според мен на Ина- та тоника  има ефект.

# 634
Мисля, че се вижда, че не съм някоя, която се е регистрирала тук, за да прави реклама на Ина есеншълс. Пиша тук от години.
И аз не вярвам на отзиви от сайтове, взех флоралната вода на шега миналото лято след морето, защото ми се искаше все пак нещо да правя, а не да седя и да се гледам така. Видя ми се безобидна, а и може да се ползва и лятно време. Бях много изненадана, когато наистина видях резултат, затова и споделям. Не мога да кажа дали при всеки ще действа, но понеже е едни 15 лв., реално няма странични ефекти, освен че мирише малко странно, не виждам проблем да се пробва.
Разбира се, това е лично мое мнение, но нали затова сме тук, за да споделяме.

# 635
  • софия
Мисля, че се вижда, че не съм някоя, която се е регистрирала тук, за да прави реклама на Ина есеншълс. Пиша тук от години.
И аз не вярвам на отзиви от сайтове, взех флоралната вода на шега миналото лято след морето, защото ми се искаше все пак нещо да правя, а не да седя и да се гледам така. Видя ми се безобидна, а и може да се ползва и лятно време. Бях много изненадана, когато наистина видях резултат, затова и споделям. Не мога да кажа дали при всеки ще действа, но понеже е едни 15 лв., реално няма странични ефекти, освен че мирише малко странно, не виждам проблем да се пробва.
Разбира се, това е лично мое мнение, но нали затова сме тук, за да споделяме.
В никой случай не е към теб обвинение. Вярвам ти, хубаво е че  споделяш. Радвам се, че е подействало, но го отдавам на това, че твоите петна  са по - нови, и по - светли. Може и да го пробвам, като го наместя между другите мазила, по-зле няма да стане със сигурност.

# 636
Ами от няколко години са ми петната, да кажем - може би 5. Наистина не са ужасно силно изразени, но аз си ги виждам и си ме дразнят. Направих преди 2 години 2 лазера, с ефект 0, даже според мен стана по-зле след тях.
Иначе - то си е флорална вода и се слага като първа стъпка след измиването сутрин и вечер. Отгоре се мажат всякакви там серуми, кремове и т.н.
За съжаление, моята кожа е свръхчувствителна и от разните избеляващи серуми ужасно ме парят, та затова търсех някаква щадяща алтернатива.

# 637
  • софия
Аз ползвам корейска козметика, а там са доста стъпки, гледам почти във  всяка  да има нещо избелващо.
Сутрин ползвам един нов  крем Dominas, преди него серум на Anua 4%THA С  NIACINAMID, и слънцезащитета пак се води anti dark spot пак Dominas.
Като чв ли става по - добре.Вечер-ретинал пак с ниацинамид 10%.
Между другото, бих препоръчала един серум на Revox(намира се в ДМ), комбинация от киселини, не са висока концентрация, но са добре подбрани.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 14:41 от swetulka

# 638
Аз съм тази с правения крем, не знам изобщо къде видя да го препоръчвам на някой да си го купува или аз да казвам да се мажат през лятото. Информацията ми е от разговор по телефона с лабораторията, написала съм, че докторката е против. Оттам насетне - решението си е лично мое, теб не карам нито нещо да купуваш, нито аз съм човек, който може да дава гаранция.
Професията ми е крайно далеч от химия, че и да коментирам и налучквам другите съставки.
Казвала съм назад снимки на моите петна, описвала съм си ситуацията и безизходицата,  писала съм какво ползвам и съм далеч от идеята за реклама.

..
Повече ме притесни девойката с правения крем с тайната съставка. Която е хидрохинон вероятно.
Да, се ползва през лятото е рисково. Светът "някои го ползват цяло лято" е повече от безотговорен! КОИ НЯКОИ?! Какво им се случва на тези някои? Вие давате ли ми гаранция, аз от кои ще съм?
Знаете че няма 100 действаща защиъа, ако ще да пише фактор 100. Особено при по-чувствителна към слънцето, кожа.
 Лятото действам  с вит С, ниацинамид, арбутин, ТХА, ферулова к-на, по-безопасни с оглед на сезона, продукти.

# 639
  • София
Био-водата от бяла ела на Ина как я използвате, колко пъти на ден? В упътването пише 1-2 пъти дневно...

https://inaessentials.com/products/bio-voda-ot-bqla-ela

Тази не е ли по-добра?

https://inaessentials.com/products/hydrobiotic-rose-white-fir-le … 1%8F&_ss=e&_v=1.0

# 640
Аз ползвам първата. Не съм пробвала досега втората. А и честно казано, аз лично не бих, защото по някаква причина розовата вода ми дразни кожата, тъй че оставам на вариант 1.
Иначе - обикновено сутрин и вечер, понякога само веднъж на ден. Не съм супер стрикна. Даже в момента от около месец съм я спряла, че се боря с едно досадно акне, но по-нататък ще си я взема пак, вместо тонер.

# 641
И аз ползвам първата. Гледах тогава също някаква комбиняция за хиперпигментяция с розова вода и някакъв сапун, но не поръчах.
Сутрин и вечер ( преди крем)и  то не всеки ден.

# 642
Момичета , радвам се ,че споделяте положителните резултати за неравната битка с петната, дано всеки намери своя лек , но трябва да се вземе под внимание ,че през зимния период повечето петна избледняват , даже изчезват и понякога може да се заблудим ,че еди си кое мазило колко действа ...Пиша го от опит - на моя приятелка след цяло лято басейн и море, и се появяват  петна по лицето тук -там   , които после изчезват от само себе си .Колежка с голямо кафяво петно на челото , което маже с нещо от дъжд на вятър , в момента е с почти невидимо петно .Просто баба зима помага повече отколкото кремовете и серумите , понякога .
За фактор 80 за първи път чувам , благодаря за информацията , ще се ''образовам '' в гугъл Grinning

# 643
Ето това са моите петна

Получих ги в следствие на стискане на пъпки докато бях на морето (моя тъпа постъпка, но тогава имах проблеми с кожата). За тях подпомогна и правене на пилинг с млечна киселина посред лято при една козметичка.
Моята надежда е да успея да ги премахна по някакъв начин, защото не са тип хормонални. Даже не знам коректно ли е да се наричат пигментни. Проучвам вариант за лазер.

Ето това са ми кремовете от Гърция, не съм ги проучвала предварително, а от аптеката ми ги препоръчаха. Факторът ще ползвам сега, другият за петната - от есента.

Също така си поръчах масло от шипка+римска лайка + безсмъртниче , отново за избелване.

Слънцезащита 100 мисля да поръчам от чужбина - амазон или от iherb.

# 644
Верче, маслото само вечер. Че и шипката е фоточувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт