Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 033
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
За тяло - La Roche Posay - Anthelios Invisible Mist SPF50. Не лепне, не лъщи и не цапа.

# 676
Аз се чувствам отвратително тъпа. Ходих на няколко терапии с лазер в края на зимата. При последната бая ме бяха нацъфкали, даже се ме и боля. Ужасно е, че правя петна по скулите и около очите,където кожата е тънка.
Та изчистих се перфектно. Такава кожа не помня отдавна да съм имала.
Но пуста глупост - реших вечер да слагам крем с ретинол.
Слагах няколко вечери, сутрин слагам 50+ scene sunsimed и повтарям няколко пъти през деня. И в един ужасно слънчев ден се изпънахме с мъжа ми на един баир да катерим за час, без сянка. Мазах се пет пъти с 50+, но лицето ми стана с цвят на диня. И точно след ден всички петна се появиха където са били, че и по-зле.
Сега кожата ми изглежда като в активен сезон, а той още не е започнал.
Сили нямам повече за лазер, а и е късно.
Много тъпо се чувствам. Действа ми на самочувствието. Дори под веждите имам петна Sad

# 677
Vera,
Къде прави лазера?

# 678
И колко процедури, през колко време?

# 679
Три процедури, с александритен лазер. Изгаря, малко оток, обелва се и излиза чисто нова кожа. През около месец ги правя, макар че ако се работи не върху едни и същи петна може и по-често.
Миналата година правих и дори да се появиха петната през сезона не бяха така пигментирани и този път по-лесно паднаха.
Но сега сглупих в един ден да изляза на по-силно слънце и въпреки мазането пак се появиха.
Предполагам и ретинолът има вина

# 680
По скоро сменете слънцезащитата

# 681
За мен слънцезащитата е виновна.Някои са само за градска среда.

# 682
Вера, мисълта ми беше като клиника/дерматолог ? В България или чужбина?

# 683
А за мен е виновен ретинолът и липсата на шапка с периферия. Изключително зорко следя да не се намажа с нещо с ретинол,пигментирам веднага. В силно слънце изобщо не залагам на слънцезащитата,шапка му е майката.

# 684
Ползвам слънцезащита 50 фактор целогодишно. Подновявам много често, вървя с наведена глава, големи слънчеви очила, козирка. И въпреки това с първото по- ярко слънце- петната се увеличиха и покафеняха.

# 685
Не знам дали има връзка, но откакто оправих  вит D, петната изчезнаха без да мажа нищо… Втора година не използвам слънцезащита, ходя на солариум ( покривам лицето с кърпа) не са избили пак.

# 686
Витамин Д също пия целогодишно.

# 687
Витамин Д също пия целогодишно.
Изследван ли е, защото и аз пиех целогодишно Вигантол, но пак беше 30.
Не знам всъщност има ли връзка. Аз 10 години водих борба- лазери, пилинги, няма нещо да не съм правила. Когато спрях всички кремове вкл и слънцезащита, изчезнаха. Пу,пу 😂

# 688
Аз започнах курс с вит. Д инжекции.
Понеже изтървах есенно-зимния сезон, вчера сложих 1 инжекция, след месец още една и после от септември ще направя пълен курс. И ще дам отзиви.
Аз ще го правя основно за имунитет, но добре, че писа, ще обърна внимание и на петната. Въпреки че, моите почти изчезнаха. Ще видим обаче лятото дали ще се върнат.

# 689
*vera ,не съм правила лазер, но имам доста наблюдения. Смятам, че петната пак щяха да се появяат, може би слънцето и ретинола са спомогнали това да се случи малко по-бързо.
Ако искаш, опитай с Nivea Cellular Luminous Комплект - Серум и Дневен крем. Купих ги в комплект по идея от темата без особени очаквания.Заблязах, че едно голямо петно от тъмнокафяво на челюстта избедня близко до цвета на кожата ми; маската, която се образува по чело, скули, брадичка миналото лято,  избледня и започна да се разпада на лунички, което бива. Едно тъмнокафяво петно си остана с този цвят, но намаля и в центъра виждам бели точки. Резултатите не са перфектни, но са по-добри от ретинала, който ползвам само зимата. При ретинала се получава един общ озряващ ефект, също и противобръчков, но не толкова конкретно  премахване на петна.
От скоро ползвам Medi-Peel Melanon x cream и не мога да дам отзив. Винаги гледам да включвам по някой анти-пигмент крем, а този не е с хидрохинон или ретинол и смятам, че е подходящ и за лятото.  Включва транексамидна киселина, ниацинамид, арбутин, пептиди. Добавям и вит.С на прах.
Ще ползвам слънцезащита, защото все пак ползвам анги-пигментиращи кремове.. Но съм имала години, в които не съм ползвала, не съм се пазела от слънцето и не съм имала проблеми, както и зверско пазене и мазане и въпреки това се появиха отвратителни петна.
Напоследък често чувам за инжекции с вит. Д. ,всеки тръгна да си прави. Споделете как се отразяват на кожата. Тъй като никой не ни дава отговори какво провокира петната ни, пробваме всичко.

Общи условия

Активация на акаунт