Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 74 946
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
От Турция ми го донесоха приятели 10 лв някъде. Имало и серум, обаче нямам опит.
Трябва да се маже сутрин и вечер.
Кое точно са ти донесли?

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 06:37 от mariat

# 166
Дами, цоп и във вашата тема.
Имам си мустак!
От няколко години си живея с него, миналата година вече беше взел да става много зле и направо през зимата минах 2 лазера. Уж беше по-добре, ама ей на - сега пак е в пълен разцвет. Подозирам, че сутрешните ми пуш-паузи на балкона вкъщи са повлияли, защото SPF слагам вече стриктно, но само като излизам навън.
И сега какво да правя? Грозна съм много, направо ми вади очите (то аз, че скоро правих операция на зрението и сега се виждам много по-ясно отпреди, тъй че не знам всъщност дали отсега са петната или просто преди не съм ги виждала). Дерматоложката ми беше казала, че серуми и избелващи кремове не се слагат лятото, а чак на есен…
Но толкова неща прочетох, че се обърках съвсем. Склонна съм и на бабина рецепта, защото имам супер чувствителна кожа и се притеснявам да не си направя някой дерматит, но не знам дали няма да се напетньосам още повече.
😭😭😭😭😭

# 167
То, ако ставаше с бабина рецепта.....
Може и да не ти е от пуш паузите. Аз се мажа стриктно и петната пак си избиха.

# 168
Mariat,
То ясно, че няма да имам някакъв уау резултат с бабина рецепта, то с лазер не стана идеално…
Но поне нещо да правя, да се успокоявам, че взимам мерки 🙄.
А сега като са ти избили какво ги правиш? Аз не се гримирам, няма и да почна, единственото, което правя е да плескам слънцезащита, ама си личат 😰

# 169
Слагам слънцезащита и ББ крем с висок фактор.

# 170
аз си мажа серума и избелващия крем целогодишно.
Слънцезащитата я мажа преди да изляза, когато е слънчево, обикновено зимата/есента  не винаги я мажа.
какво е ББ крем?

# 171
ББ е тониран крем. В случая- Миша с 42 фактор слънцезащита.

# 172
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте, и аз от две години след един аборт получих пигментиране по челото и ходя по мъките. Започнах със серума на Юсерин анти пигмент и първата есен се повлияха, но от миналата пролет отново се появиха с пълна сила. Сега ползвам отново серума, хидратация на Юсерин и след това на Миша бб крема. От аптеката ми дадоха мостра на Юсерин тонираната слънцезащита, но от него ми избиха огромни подкожни и болезнени пъпки и го спрях! Експигмент и аз си взех, но го оставих за есента, ще следя с интерес. Иначе бях пробвала бабини илачи като почистване правя със сода бикарбонат и няколко капки лимон, нежно правя пилинга, след това нанасям кисело мляко с няколко капки лимон, (което котката ми облизва 🤦🏽♀🤦🏽♀) и след това лицето ми светва. Въпреки че един път прекалих, след киселото мляко сложих и обелки от кората на краставица.

# 173
Маска от магданоз също била ефективна, но нямам подходящ уред, с който да направя магданоза на каша и да действам. А също и кисело мляко + аспирин.

# 174
Мерка, с блендър. Нямаш ли? На пюре става, но трябва една по-голяма връзка да се сложи. Ако искаш само сока, прецеждаш през каквото имаш (марля, цедка за чай).

# 175
Маска от магданоз също била ефективна, но нямам подходящ уред, с който да направя магданоза на каша и да действам. А също и кисело мляко + аспирин.
Ставало е дума в темата за природните методи ( "бабините илачи"), но така и не прочетох за една доволна съфорумка, справила се с пигментацията си само с магданоз или кисело мляко, или сода, аспирин, лимонов сок  и пр.
Не се сещам някой да е споделял за точни пропорции, време, начин на нанасяне и т.н.

# 176
О, домашните маски въобще не са панацея. Заради лятото са вариант, докато дойде времето за тежката артилерия.
Vici75, нямам блендер, но търся вариант за малко количество- 2-3 лъжици готово пюре. Блендерът не е ли за много повече готов продукт?

# 177
Зависи от блендъра. Има по-малки. Аз имах голям, взех го по грешка. И ей така като сложех нещо дребно и ил малко и ми залепваше по стените. После го смених с по-малък и върши работа.

# 178
Дерматоложката ми каза, че е важно лятото да се слага хиалурон. В Австралия това била една от основните превенции.
Хидратираната кожа не правила петна. И само това било добре да се прави в месеците със силно слънце.
Та в този смисъл маските с краставица,  кисело мляко и магданоз може да помогнат.

Сетих се за една на София Лорен - 1 л.кисело мляко,  2 капки лимонов сок се намазват върху една филия хляб. А хлябът се слага на лицето за 10-15 мин.

# 179
Anti pigment сурумът на Юсерин няма проблем да се ползва и през лятото. Изпитано e и няма съставки, които да правят кожата по-фоточувствителна.
Освен това действа. Също далеч не с всяка слънцезащита не се появяват петна. Pigment controll на Eucerin например наистина предпазва и с него нямам петна. Също и с Aderma protect. Всякакви Вишита и Уриажи не са шпредпазвали изобщо например. Биодерма също.

Общи условия

Активация на акаунт