Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
reni1111 много сме.
Цялата ми фамилия е въвлечена в борбата. Детето е тренирано да оглежда и отговаря на въпросите "размаза ли се, лъщя ли?"
Вече ме гледа с око на професионален гримьор.

# 196
И моите петна са налични, плюс нови централно на носа.🤦🏻♀🤷🏻♀Новите са от зимата, което няма връзка със слънце, явно си е хормонално.

# 197
Зимата слънцето е много коварно.
Моите стари петна си стоят, но вече имам и нови.

# 198
  • софия
И моите петна са налични, плюс нови централно на носа.🤦🏻♀🤷🏻♀Новите са от зимата, което няма връзка със слънце, явно си е хормонално.
Играе хормонът, няма какво. Мен ме мъчи едно над горната устна, което дойде от нищото, не знам кога. Видимо е раз- лично от останалите, които са сравнително светли.
И като сложа червило, изпъква още повече!
Абе гадост, ама да не се вторачваме и да се наслаждаваме на лятото все пак!

# 199
  • София
Аз започвам да си мисля, че има нещо в атмосферата или слънцето е по-силно,  не знам какво е, но нещо трябва да обвиня. Три години ползвах на една и съща защита и нямах никакви петна, тази година отново заложих на нея, но се сдобих и аз потъмнели стари.

# 200
В момента 5-6 човека всички сме изгорели, мажещи се по цял ден и под чадъра.

# 201
Ходя почти всеки ден на плаж и мажа обилно с тестери на Ларош и съм на 1000% сигурна,че опаковката и тестера нямат нищо общо.Страх ме е да се похваля!

# 202
Аз с лицето засега съм добре,зимата избелвам с продукти с коджикова киселина, но от пролетта още ги спирам и оставам само на слънцезащита. Целогодишно ползвам на Ла Рош ,супер ми е като база под фдт.
Когато плажувам главата винаги ми е на сянка + шапка с периферия, с шапката съм и в двора,и в морето като плувам,ставам с тен от шията надолу и съм смешна,но пък успявам да удържа до есента без големи поражения.
Обаче от мин лято се сдобих с петна по двете ръце над китките и не се поддават на серумите за лице ,ще пробвам в късна есен с Експигмент,от къде си го набавяте?

# 203
  • Popovo
Аз с лицето засега съм добре,зимата избелвам с продукти с коджикова киселина, но от пролетта още ги спирам и оставам само на слънцезащита. Целогодишно ползвам на Ла Рош ,супер ми е като база под фдт.
Когато плажувам главата винаги ми е на сянка + шапка с периферия, с шапката съм и в двора,и в морето като плувам,ставам с тен от шията надолу и съм смешна,но пък успявам да удържа до есента без големи поражения.
Обаче от мин лято се сдобих с петна по двете ръце над китките и не се поддават на серумите за лице ,ще пробвам в късна есен с Експигмент,от къде си го набавяте?

Експигмент ми донесоха от Турция.Около 5-6 лв. струва.

# 204
Кои са продуктите с коджикова киселина?

# 205
  • София
Здравейте, след няколко дена на плаж плътно намазана с FrezyDerm Spf50, естествено стоях под чадър..
 Но се върнах с нова пигментация по скулите + ми запушваше порите и ми се появиха ситни пъпчици с връх около брадата Rage

Това е кремът:

С комбинирана кожа съм, но от този крем лицето ми лъщеше като намазано с олио.

# 206
И аз да се "похваля" с нови петна по челото след 9 морски дни. Ползвах Lierac Sunissime, който не ме предаде нито декември, нито април когато пак се излагах активно на слънце, но май обхвата му е до 30 градуса по Целзий макс Trollface от там нагоре на действа :/
Убедена съм обаче, че заради хормоните и други изменения, които настъпват в организма след 40-те години кожата ми така реагира. Преди 15-20 години хич не ми е хрумвало да се мажа със слънцезащита и така си карах по цяло лято без поражения, но сега вече положението е страшно, дори и с мазане.
Сега поръчах по една бройка от Eucerin Pigment Control, ISDIN Active Unify Слънцезащитен флуид за корекция на пигментации и ACM Depiwhite.M Изсветляващ слънцезащитен крем. Ще ги подхвана един по един и на есен с песен към лазера:grinn:

# 207
Точно на младини сме си увредили кожата със слънцето и сега вече виждаме резултатите

# 208
Добро утро!
С Ексипгмент заличих долу-горе петната , на бузите, на челото и на носа.Чак се гледам и не вярвам.
Сега като излизам се мажа сутрин преди работа, на обед като излизам и вечер преди да тръгна от работа.
И след всяко излизане се зяпам в огледалото, как са петната.Направо съм като луда.
В момента ползвам La Roche-Posay Anthelios Age Correct.

Другата седмица обаче отивам на море.
Загледах този на Eucerin с фактор 100.
Някой позвал ли го е, дали няма да е по-добре за море от този на  La Roche?

https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-krem-aktinik-kontrol-spf100-80ml
Надничам в темата отдавна..След 2-рия юнак вкъщи (преди 5 години) се сдобих с нещо като маска.Челото,под веждите и се  придвижва към скулите..Третирала съм петната с какво ли не - експигмент, био не знам си какво с коджик-киселината и още куп други неща.Вижда се ефект зимата и при първото сериозно излагане на слънце,въпреки слънцезащитата веднага се връщат с пълна сила.Тези под веждите изчезнаха,по средата на челото също,но останалата част от челото и в момента скулите са ми петнисти.Миналото лято бях много доволна от този крем на юсерин 100spf. Почнах да го ползвам към края обаче и цяла есен и зима бях с него.Пролетта не знам защо реших да го сменя с исдин и при първото излизане в двора без шапка/козирка не можах да се позная..Естествено купих си отново юсеринския ,нови поражения нямам и силно се надявам да е така до края на лятото.Дълго стана,извинявам се Blush Препоръчвам този крем!Не ми излизат пъпки от него,слагам си коректор на петната и миша бб отгоре,когато излизам някъде.Не ми прави проблем и с един фон дьо тен на лореал,пудра на том форд..Когато сме в басейна с децата слагам юсерина и понякога отгоре се мажа и с техния на ла рош Grinning

# 209
Този Eucerin го взимам за ММ, препоръчаха ми го като продукт разработен специално за кожа склонна към образуване на бенки.

Общи условия

Активация на акаунт