Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 235
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-krem-aktinik-kontrol-spf100-80ml

Здравейте!
Подходящ ли е за мазна кожа?
Попива ли добре?

# 226
Може ли да препоръчате някоя марка с подходящ прасковен коректор?

https://www.nyxcosmetics.de/bestseller/color-correcting-palette/NYX_171.html

От няколко дни ползвам този и съм доволна.

# 227
Мелазмата при мен това лято се увеличи и започнах да питам и разпитвам. Някой ползвал ли е този продукт и може ли да даде отзиви: Комплект против тъмни петна Artistry Signature Select™ https://www.amway.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA% … E2%84%A2/p/123758

# 228
Момичета ,чета темата от доста време,пробвах на euserin продуктите ,но ефекта беше обратен . Потъмня ми мустака още повече. Виждам ,че има и други като мен . Може да сформираме групичка "котенца" заради мустачките🙃
Един въпрос ме мъчи..
Защо само жените използваме слънцезащита и много кремове,серум, ампули , точици и т.н? Ами мъжете?
Аз работя предимно с мъже. Нито едно пигментно петно не съм видяла ,бръчки имат но не чак толкова като жените на тяхната възраст. Смело мога да заява ,че нито един не използва слънцезащита.
Тази година се повлиях от мнението на мъжа ми за слънцезащитата и не съм използвала изобщо. Е мога да ви кажа ,че пак си стоях под чадъра ,но не съм изгоряла и даже имам тен. Със слънцезащитата на Авен миналата година изгорях на сянка и даже ми се изцапаха дрехите в приятно жълто и останаха петна .
Доколкото прочетох доста от вас се оплакват от това ,че са им избили петна ,защото 1 ден не са били със слънцезащита.
Майка ми никога не е използвала и няма нито 1 петно на лицето. Аз използвах и се сдобих с мустак. Започвам да се замислям дали лицето не се изнежва,защото свиква с 50 фактор и това предполага мазане със същия цял живот, защото ако спреш ще станеш като зебра.. дали всичко не е просто една схема за печелене на пари..

# 229
Моята мелазма се появи в години, в които никой не говореше за слънцезащита.Бях бременна.И си остана, че и се разраства.Майка ми имаше петна по ръцете, над дланите.На лицето не помня.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 11:02 от ДХ3

# 230
Мъжът ми изобщо не се пази, ходи по планини и т.н и изгаря много често.
Има едно пигментно петно на лицето, разбира се, грам не го интересува. Лятото става по-тъмно, но си седи и през зимата.
Аз се сдобих с мустак на 36-37 г., според мен след като почнах да си скубя косъмчета с пинсетка (редовно точно преди да ходя на море например). До миналата година ползвах слънцезащита само като се пека, рядко в градски условия.
Тъй че определено не е от изнежване на кожата от слънцезащита, просто сега, когато веднъж се е появило, явно махане няма. И лазер правих, и се мажа всеки ден - пак съм си с мустаци.

# 231
И аз през бременността се сдобих с мелазма. Преди 20 години никой не говореше за мазане със слънцезащита. Даже си носех някакъв домашен бъркоч със зехтин и още нещо кой какво казал дружки да почернея повече, не да се пазя. Жените сме по-хормонално “ обогатени” и съответно предразположени към качване на кг, към сърдечни проблеми, диабет, пред диабет, косопади, петна, пъпки и какво ли не. И моя мъж нищо не си маже. Даже и крем за лице не ползва. Петна няма. Майка ми цял живот на слънце, по вили, по села, едно петно няма. Но се сбръчка рано. Та не е само проблема с петната. Най-добрата антиейдж грижа е слънцезащитата са казали сестрите азиатки. Жалко че късно го разбрах. Ползвам слънцезащита последните 7-8 години и смея да твърдя че спрях времето, а медицински намеси нямам все още. Не че изглеждам на 20. На 48 съм, но с хубава кожа. В крайна сметка на който не му е важно, да не се маже. Всеки се ограмотява при желание и си решава за себе си.

# 232
...
Един въпрос ме мъчи..
Защо само жените използваме слънцезащита и много кремове,серум, ампули , точици и т.н? Ами мъжете?
Аз работя предимно с мъже. Нито едно пигментно петно не съм видяла ,бръчки имат но не чак толкова като жените на тяхната възраст. Смело мога да заява ,че нито един не използва слънцезащита.
...

Заради хормоните, мелазмата се дължи на промяна в хормоните, затова и се появява често при бременност.

Не съм съгласна, че мъжете имат по-малко бръчки за възрастта си - според мен окото "лъже", защото бръчките на мъжете имат друго социално значение и изглеждат добре. Пробвай да погледнеш мъж и жена с еднакви дълбоки бръчки на челото - обзалагам се, че при мъжа почти не ги забелязваш, а при жената ти се бият на очи.

Няма как да се изнежиш от слънцезащита. Ако вече имаш мелазма/петна - да, 1 ден пропуск може да ги върне обратно. Но не се появяват ей така.

# 233
  • София
Някой с впечатление от този крем:
https://kocos.bg/Medi-Peel-Melanon-X-Cream-1-1832

# 234
Аз го ползвах миналата година и го похвалих, но ми казаха, че си въобразявам че работи Simple Smile
Не бих му платила тази цена, в Корея вървеше по $15-ина.
https://www.ebay.com/itm/234811069683?hash=item36abd494f3:g:HYoA … %3ABk9SR6LptMXQYg

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 16:03 от Agent Provocateur

# 235
Има доволни из темите, да.

# 236
Здравейте, имам въпрос относно киселините - силицилова, азелаинова, AHA. Дано не бъркам темата... Чета, че след използване на някоя от тези киселини трябва да се използва слънцезащита. Добре, но ме притеснява и че след това една седмица не трябва да се излагаш на слънце...  Вие как процедирате, като използвате киселини. И ако може да споделите рутина при използването им. Благодаря!

# 237
Мъжете нямат по-малко бръчки, напротив. Просто при тях никой не се вглежда в бръчките. Петната са хормонално обусловени при нас жените.

# 238
  • Sofia
Здравейте, препоръчаха ми за петна по ръцете в една гръцка аптека крем Leucodenin M oint, някой ползвал ли го е?

# 239
Pigmentbio
C-Concentrate
Мнения за този продукт?

Общи условия

Активация на акаунт