Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 051
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Reni93, може ли снимка на този пилинг?

# 256
  • софия
БРЕ БРЕ!!! RageКакъв е този "токсичен" ретинол?!!
Няма такова понятие.Параметрите са -каква е формата е  и каква концентрация? Веднъж седмично е добре за начало, но при добра поносимост увеличаваш и следиш реакцията н кожата.Само да пропомня, че приложението на ретиноиди изисква стабилна хидратация. Понеже съм последовател на азиатската козметика,която по принцип е многостъпкова, този проблем е решен.
Киселинният продукт според мен е добър.
Както казах ,аз съм 3 вечери с ретинол.Арбутина спирам, Останалите 2-3 -хидрохинон, 1 -2 киселини.
Обаче тези активи подплатени и надградени с разни други хидратиращи-ХК, серамиди, прополис..
Но разбира се, ти можеш да си направиш своя схема, според нуждите  и вида на кожата.
Успех!и щади кожата, все пак..

# 257
Аз хидрохинон си ползвам 2 пъти дневно заедно с ретинол.

# 258
# 259
Понеже съм последовател на азиатската козметика,която по принцип е многостъпкова, този проблем е решен.
Скоро открих корейската козметика и се чудя къде съм бляла досега. Първият ми опит беше с една японска серия в ДМ, мисля, Лабо се кззва, не е моята.
Оризовата маска хидратира, но много по-добър за моята кожа се оказа
https://makeup.bg/product/539887/
Плътно залагам и залягам на корейска козметика, така че ако имаш добри попадения, моля да ги споделиш.

Забелазах от няколко дена, че две от петната ми, третирани с транексамова киселина, са се свили и избледнели толкова, че могат да минат за лунички. Не мога да съм сигурна, че заслугата е на крема, но е възможно . Тези петна обаче са ми най-новите и малките, големите лекета с тъмен цвят си седят необезпокоявани, както и тези, които приличат на съзвездия( де да бяха толкова красиви). Явно всяко петно притежава индивидуалност и изисква различно третиране.

# 260
  • софия
Понеже съм последовател на азиатската козметика,която по принцип е многостъпкова, този проблем е решен.
Скоро открих корейската козметика и се чудя къде съм бляла досега. Първият ми опит беше с една японска серия в ДМ, мисля, Лабо се кззва, не е моята.
Оризовата маска хидратира, но много по-добър за моята кожа се оказа
https://makeup.bg/product/539887/
Плътно залагам и залягам на корейска козметика, така че ако имаш добри попадения, моля да ги споделиш.

Забелазах от няколко дена, че две от петната ми, третирани с транексамова киселина, са се свили и избледнели толкова, че могат да минат за лунички..
Чудесно, радвам се за петната. Също се радвам, че още една дама е открила това безкрайно удоволствие  - азиатската козметика. Влез в темата (26),там сме все луди жени, но ще научиш за много открития.
Hada Labo Я забрави.
COSRX  е чудесна марка с много продукти за, всяка кожа. Щото кожата не е само петна, трябва да се грижим и за общия и вид, а в това азиатци те са ненадминати!

# 261
Някой ползвал ли е този тоник и крем?

Препоръчаха ми сутрин тоника, вечер тоник, серум с вит. С и крема. Днес ги почвам, но ми е интересно дали някой ги е ползвал.

# 262
Привет на всички!
Искам да споделя едно чудене и ще се радвам да чуя вашите мнения!
Става въпрос за лазер като инструмент/метод за премахване на пигментация.
За кратко време обиколих различни специалисти - доктор Кадурина, дерматолози при д-р Денкова (тя самата също това препоръчва), д-р Лекова, дерматолозите в Леге Артис
В момента всички препоръчват лазер. Аз се свързах с повечето от тях заради различните видове химичен пилинг, който предлагат, от който дори някои момичета тук имат някакви резултати. Обаче те сега казват, че лазерът (Picosure  в повечето случаи) е нещото!
В същото време прочетох назад в групата, че в чужбина не го препоръчват за това.
Какво мислите?
Как се получава това явление?
И някой има ли опит с тези лазери тук, Picosue?

Благодаря ви за ценните мнения и споделяния!

# 263
Препоръчват лазер, защото е тройно по скъп .
Правила съм няколко различни лазера  вкл пико , по няколко процедури и ефект при мен нямаше. Дълбокият пилинг ми свали кожата и я преобрази, но за съжаление след 2-3 месеца пак избиха петната....

# 264
  • София
Аз съм доволна от лазерът при д-р Лекова.
За единични пигментни петна, резултатът е супер!

# 265
  • софия
И аз правих 4 лазера при д-р Лекова. Най-отчетлив ефект имаше от първата и донякъде втората процедура. Химичният пилинг нищо не свърши. Разбира се, че се появиха пак лятото, плюс едни нови след мезотерапия. Отидох пак с нагласа за лазер. Тя, обаче, е много почтен лекар, не ме метна веднага на лазера, а каза, че са петната са дълбоки, да ги третирам с хидрохинон и после да отида.
За процедури има избор, но като лекар я препоръчвам. Тя направи успешно лечение за  друг проблем на дъщеря ми.

# 266
Препоръчват лазер, защото е тройно по скъп .
Правила съм няколко различни лазера  вкл пико , по няколко процедури и ефект при мен нямаше. Дълбокият пилинг ми свали кожата и я преобрази, но за съжаление след 2-3 месеца пак избиха петната....

Аз отидох при д-р Кадурина точно след разговора с теб.
И бях супер учудена и изненадана какво ми каза.
Въобще не искаше да говори за пилинг, а аз й обясних, че идвам по препоръка. Тя дори ми каза, че който ми го е препоръчал, се е объркал и не го е правила тя...много бях объркана. И само за лазера говореше..

Silver Mist,
Тоест ти си правила само на отделни петна, а не на цяло лице?
Моите не са така отчетливи, леко са разляти и казват да е на цяло лице...

Swetulka, проблемът е, че доктор Лекова до януари няма да работи. Сега там поема другата лекарка, доктор Иванова. Използва същата апаратура, но знам ли...дали би било същото като Лекова да го прави..

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 13:11 от Щастливата

# 267
  • софия
Нямам добро мнение за д-р Кадурина.
По принцип за дифузна пигментация се препоръчва пилинг, но си е индивидуално. Зависи какви са петната, с каква давност, колко са дълбоки..
Ами не знам, за мен важен е лекарят, не апаратурата. Действай в къщи с пилинги, или  каквото си правиш и изчакай д-р Лекова. Това бих те посъветвала,  и аз така ще направя.

# 268
Нямам добро мнение за д-р Кадурина.
По принцип за дифузна пигментация се препоръчва пилинг, но си е индивидуално. Зависи какви са петната, с каква давност, колко са дълбоки..
Ами не знам, за мен важен е лекарят, не апаратурата. Действай в къщи с пилинги, или  каквото си правиш и изчакай д-р Лекова. Това бих те посъветвала,  и аз така ще направя.
Аз също, веднъж ходих при нея и не се отнесе като професионалист .

# 269
Да не би да го е казала в смисъл, че сезона не е подходящ?
Два пъти даже ми е правила дълбок пилинг, като бяхме заедно с нейна много близка, та не знам.....

Общи условия

Активация на акаунт