Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 177
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Някой ползвал ли е серията на Vichy за пигменти петна и би ли споделил отзиви?

# 541
И аз да питам за отзиви, някой ползвал ли е избелващия крем Melanon X на Medi peel?

# 542
Комемтираше се няколко поста по-нагоре.

# 543
Моята дерматоложка рекламира из социалните мрежи Мela B3 serum на Ла Рош, та съм решила да го тествам. Питах я - каза, че го бива. В SoPharmacy e намален много.
Аз лично не видях полза от него.

# 544
  • София
Моята дерматоложка рекламира из социалните мрежи Мela B3 serum на Ла Рош, та съм решила да го тествам. Питах я - каза, че го бива. В SoPharmacy e намален много.
Аз лично не видях полза от него.

Купих го - и него, и крема. Мажа вече 2 дни. Към момента мога да кажа, че кожата ми го понася добре и ми харесва консистенцията и миризмата.

# 545
Аз си поръчах горекоментирания крем на Medi peel, в момента е много намален в Bare care. И аз ще си третирам мустак, при мен са три петна-ляво, дясно и в средата-чудно е Simple Smile ще споделя по-нататък.
След три намазвания, лично на мен доста ми изсушава кожата. Тук таме се бели. Моята пигментация е доста обаче /по челюстите основно/, та не знам ще свърши ли нещо, докато търпя да ми е толкова суха. Вероятно трябва взема и нещо силно хивратиращо, като серум.

# 546
А аз на места четох, че е доста мазен .

# 547
А аз на места четох, че е доста мазен .
Това е всичко друго, но не и мазен крем. Попива бързо. Не опъва кожата след нанасянето. Просто на другата сутрин кожата ми е малко, като пергамент.

# 548
Здравейте, някой да е получавал петна от серуми с вит.С или потъмняване на кожата? По принцип вит.С го дават за озаряване, борба с бръчки и пигментации, а при мен има обратен ефект. Смених няколко серума и същата работа. Може би петната ми не са точно от него, а той прави кожата ми фоточувствителна и от слънцето въпреки 50+ фактор, който ползвам, пак се сдобих с нови петна. По принцип след втората бременност ми се отключи склонността към пигментации. Но до скоро бях с 1-2 малки петънца на бузите, това лято обаче цялото ми лице стана като с лунички. Явно слънцезащитата не ми помага особено, а и живея в Испания, където слънцето е силно целогодишно. Сега започнах третиране с един крем за мелазма, отделно един крем на Филорга с киселини, няколко вечери в седмицата ретинал, сутрин вит.С на Theramid и за сега само леко изсветляване. Трудно е да се снабдявам тук с турския крем. Какво мога да взема за по-интензивно избелване? Азелаиновата киселина има ли ефект върху петната? Или някакъв друг домашен пилинг?
Този серум върши ли някаква работа?

# 549
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При мен също се появиха изключително много тъмни петна през лятото, нищо, че ползвам 50 фактор. Започвам да се замислям дали има нещо общо с вит С-то?Витамина го ползвам от година и половина, но това лято беше върха на сладоледа.

# 550
Серум с вит. С ползвам само зимата вечер. Сега си взех от козметичката някакъв крем с вит. С, но го ползвам от скоро и не мога да дам още отзив.

# 551
  • SF
Кремове и серуми с витамин А (ретинол) и витамин С се ползват само!! през зимата.
На плажа не се препоръчва даже и фрешове да пиете заради съдържанието на витамин С.
Ако е с много минимална концентрация, може пролет/есен само вечер да се ползват и на следващия ден слагате 1 тон слънцезащита.

# 552
Това, което сте написали се отнася за мазане на вит.А, не за вит.Ц.
При мен също съществуващите петна потъмняват от вит.Ц, но това е защото ми дразни кожата, а не защото не трябва да се ползва през деня.
Що се отнася до вътрешния прием на витамини на плажа- много ми е интересен източникът на данните, които показват негативен ефект.

# 553
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Кремове и серуми с витамин А (ретинол) и витамин С се ползват само!! през зимата.
На плажа не се препоръчва даже и фрешове да пиете заради съдържанието на витамин С.
Ако е с много минимална концентрация, може пролет/есен само вечер да се ползват и на следващия ден слагате 1 тон слънцезащита.
Много благодаря за съвета.

# 554
Аз ползвах серум с витам Ц и лятото, но само вечер преди нощния крем, на сутринта след измиване на лицето с гел/пяна/олио слагам серум центела после дневен и слънцезащита. Така смятам че епроблем даде ползва серум с вит Ц след като има поне 12 часа разлика и измиване на лицето.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 12:45 от krem123

Общи условия

Активация на акаунт