Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 069
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Колко струва гръцкия крем за петна?
Струва 35€.
Слънцезащитата 28€.

# 661
  • на брега на морето
При мен за доста упорити петна помогна употребата първо на кремове с ретинол, после такива с ретинал. Две поредни години - от октомври до началото на март. Дори и зимният период обаче слагам слънцезащита. През по-хладното време корейска, в жегите - Anessa spf50 - много съм доволна от нея. Подновяване на 3-4 часа, нося шапки разни - ако пропусна слънцезащитата петната се връщат.

# 662
А кога премина от ретинол към ретинал?
Аз ползвам ретинол 0.5 в момента и понеже знам, че е с привикват и постепенно качване на %, си купих още 2 с по-висок %.

# 663
  • на брега на морето
А кога премина от ретинол към ретинал?
Аз ползвам ретинол 0.5 в момента и понеже знам, че е с привикват и постепенно качване на %, си купих още 2 с по-висок %.
Ретинал започнах от декември 2024 - на Geek&Gorgeous A-Game 0,1% retinal serum, мажех вечер и после хидратиращ крем. 2023г. година бях на ретинол и октомври 2024г. започнах пак, после го замених с ретинал. Освен петната, отчитам и противобръчков ефект.

# 664
Здравейте, да ви попитам чували ли сте за Бадяга/ Бодяга . Сега видях рускиня която забърква това прахче с кислородна вода и си прави маска с него, след измиване лицето и е много зачервено и каза,че  за 2-3 дни се оправя. Не разбрах дали се излющва.След това лицето е подмладено и за пигментни петна го препоръчват. Потърсих в Гугъл това прахче е много старо и пише,че се използва външно за синини и натъртвания. Видях ,че в сайта мейкъп са го предлагали има и такъв крем от тази тяхната руска/ украинска серия 911.

# 665
Момичета,
В доста аптеки и дрогерии са пуснали слънцезащита на минус 20%., ако на някой нещо му е нужно да ки напазарува.
Аз се сдобих с Spf 100, 80мл, 30лв. И съм доволна.
Зачудих се дали ми трябва, но реших да имам в резерва.

# 666
Верче, може ли да покажеш кой продукт е това?

# 667
https://www.eucerin.bg/products/actinic-control/actinic-control-md-spf

Това взех. По-особен е. Не съм сигурна дали е подходящо за всеки тип кожа, но реших да пробвам,защото е със силна защита. Води се за претенция на рак и за хора с кожни проблеми. Може да го видиш в описанието му.

# 668
Това купувам всяка година за ММ, защото е склонен към образуването на бенки. В кои аптеки го има на -20%?

# 669
  • БГ
Това купувам всяка година за ММ, защото е склонен към образуването на бенки. В кои аптеки го има на -20%?

В Гален е на -25%
https://galen.bg/eutserin-slantsezashtiten-krem-aktinik-kontrol-spf100-80ml
В SoPharmacy е на -35%
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016827

# 670
Благодаря за включването! Аз също имам доста бенки.
Малко се притеснявай, защото сякаш е направен за по - тесен кръг хора (съгласно описанието) и не бях сигурна дали би бил подходящ за мен.
Аз го взех от софармаси, не знам защо съм за омнила 20%, масово във фейса ми излизат реклами на намалена слънцезащита.

# 671
Дами, каква слънцезащита за тяло ползвате в градски условия? Търся нещо, с което мога спокойно да се мажа и да знам, че няма да ми лепне, лъщи и цапа дрехите. Бях питала преди в друга тема, но не получих отговори. Кожата ми е склонна към образуване на петна и бенки и не мога да не се мажа. Лятото идва и искам да съм подготвена.

# 672
Дами, каква слънцезащита за тяло ползвате в градски условия? Търся нещо, с което мога спокойно да се мажа и да знам, че няма да ми лепне, лъщи и цапа дрехите. Бях питала преди в друга тема, но не получих отговори. Кожата ми е склонна към образуване на петна и бенки и не мога да не се мажа. Лятото идва и искам да съм подготвена.

Eucerin Anti Pigment, имат дневен крем с 30 SPF, има го без цвят и с различни цветове. Аз ползвам този без цвят от доста години и съм доволна.

# 673
  • София

Eucerin Anti Pigment, имат дневен крем с 30 SPF, има го без цвят и с различни цветове. Аз ползвам този без цвят от доста години и съм доволна.

Този за лице ли имате предвид?
Май нямат за тяло?

# 674

Този за лице ли имате предвид?
Май нямат за тяло?

О, да, лице имах предвид, мислех, че за него говорите.
За тяло нямам опит и препоръка.

Общи условия

Активация на акаунт