Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 169
  • 709
  •   1
Отговори
# 285
Честита ! Тя като летяща чиния, бре !
Ако и косми маха, направо си е за медал 😂

# 286
  • София
Много добре си я описала, и минусите и плюсовета й. И понеже и аз я имам, исках само нещо да добавя в случай, че някой й е хвърлил око може да е полезно. Пилата като цяло е добра, наистина е мноого тихаа и вибрации няма, все едно не пилиш 😄 обаче.. Това, което на мен не ми допада ако трябва да сравня със старата ми пила е това, че тъч скрийна не реагира така бързо на допир, ако например искам да увелича оборотите от 0 до 15 и задържа +, то те се качват, но по-бавно ги достига, а при всяко изключване от бутона и последващо включване тръгва от 0 обороти демек всеки път наново трябва да си играя с оборотите, старата като я спра и включа тя си тръгва на толкова обороти на колокото съм я спряла преди това, което е по- удобно.
 Друго, че понякога тъч скрийна изобщо не реагира от първото докосване  и трябва по няколко пъти да натисна докато се включи, просто не засича (и не е от ръкавиците пробвах и без 😄) със старата го нямаше този проблем. Не знам това конкретно дали е само при мен. Та това исках да вметна.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 14:23 от LoLo30

# 287
Привет, идеи от къде мога да се сдобия с тези цветове? Реалните са на марки, които не се предлагат в Б-я и търся заместител по нашите ширини

# 288
Благодаря ви за инфото за пилата. Скоро ще купувам и мисля да е от алито. Може би ще избера по-компактен вариант...

Много трудно се решава как да се лакираш, когато имаш 8 нови лака 😄

P.s. на снимка дефектите много си личат (не само космите)

# 289
LoLo,  коя е старата ти пила, за която говориш?

Honeybee, честита, със здраве да се ползва, пилата е супер.

# 290
Леле, останаха ми очите в коледните ви маникюри, супер сте! ☺👌А за голямата поръчка от Коди, благородно завидях!🙈Пилата направо има вид на джаджа от друга вселена. Със здраве да се ползва!🙂
Аз още нямам коледно настроение и съвсем не се вписвам в темата, пак мързеливата с линт база Лате. Установих, че лепилото за фолио на Веналиса не се съчетава добре с базата на Коди…😀Опитах се от дефект, да постигна ефект с брокат, ама след като го изпекох съжалих. Домързя ме да коригирам и ще си нося шаренийката до края на годината.😀

# 291
Да се отчета и аз с пилата. За първи път пипам такова чудо. Свалях лака на дъщеря ми. На пилата не намирам забележки, не вибрира, не губи обороти, не загрява изобщо, компактана, много удобна за ползване, оборотите се сменят лесно имного бързо.
Препоръча я Принцесата, поръчах я на шега. От мен тази пила има 10 точки от 10.
Аз,разбира се, подходих доста страхливо. Свалях гел лака на 23 000 оборота. Отне ми час, като ноктите бяха не къси, но и не от най-дългите. Единственото, което направих, закачих свободния край на един-два нокътя, съответно се наложи да ги скъся😁. Имам паразитни движения....Достраша ме да правя маникюр, действах си по стария начин, с препарат за почистване. Кожиички тя няма и не режем.
На 2-3 нокътя имаше отслойки, свалих материала на 90 %. Не заорах нокът никъде, за мен това си беше чудо.
Сега проблемите. Препоръчайте добри фрези,от Алиекспрес предпочитам. Но искам нещо пробвано. Случайни вече си поръчах, мисля, че има и по-добри.
Препоръка за оборотите при сваляне на гел лака също искам.
Ето и  пилата:
BGN 55.74  27%OFF | 35000RPM Professional Electric Nail Sander for Manicure Pedicure Rechargeable Cordless Power Nail Drill Machine for Gel Remover
https://a.aliexpress.com/_mrqe5wK

# 292

Така,за първи път показвам нокти ,никога не си ги харесвам на снимка.За първи път правя омбре с четка ,и няма да повторя.На мостра супер но на мен не ми се получи.За първи път печатам и то след полунощ,та имам размазано ама сега го видях.И се унесах със снежинките,ама то щото за пръв път,и много лесно ми се отпечатваше ,та да скрия малко лошата преливка.
HoneyBee33 ,може ли да помоля за клип как сваляш с пила на трудната ръка,голяма мъка ми е там.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 21:05 от Мимииии

# 293
Край! Няма да влизам повече в тази тема, вие само в преразход ме вкарвате! След тези положителни ревюта на пили вече се замислям дали да не сменя и моята.

# 294
  • София
Esmeralda,  ето това е старата ми,

която още си работи де, но я замених понеже от време на време издаваше по-странен звук при работа, не е изпускана, нито е работено чак толкова с нея, но започна да ръмжи.. 😄 Иначе си бях доволна.

# 295
Butterfly, много добре се е получило, аз имам едно фолио с цветя, което съвсем се залепя където иска, много е дразнещо, но ти много добре си съчетала нещата.
HoneyBee, пилата е просто убиец - за колко време сваляш лака? Чудя се пилата ли е проблемът, че толкова бавно си свалям лака аз, но направо много ме изнервя това бавене, с което се тътря, то накрая не ми остава сила за лакиране.
Момичета, къде разменяте сходните цветове? За парфюмите има тема за размени, вие предполагам в темата за размяна на козметика.

# 296
Гел лака го свалям за между 40 и 50 секунди на нокът, заснето на видеоклип черно на бяло. Grinning Под 10 минути тотал при всички положения. В това време се включва и скъсяването на ноктите, което правя пак с ел пилата.
Не запазих целия клип, иначе бих показала и отрязък със свалянето с неудобната ръка, но може би на следващия маникюр.

# 297
Regalia, каква ти е пилата и с каква фреза сваляш? За бързо сваляне е нужно да е мощна пилата (над 30 вата) и да е по-груба насечката на фрезата.
Аз лично свалям с фреза със зелена насечка с розовата безжична пила, показана по-горе. Тя обаче е слабичка като мощност - 20 W е. С по-мощните (Стронг примерно) обаче не ми е толкова удобно. На мен свалянето ми отнема около 20 мин за двете ръце, но свалям и изравняването с база, което винаги правя - тоест бавя се повече. Ако е само сваляне на гел лак върху тънко нанесена база, с червена фреза става супер бързо.

При всички положения на начинаещи  препоръчвам да работят по-внимателно и с не толкова груба фреза, за да не се окепазят. Дори и да отнема повече време, си струва, за да не си съсипете ноктите.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 16:19 от esmeralda23

# 298
  • Варна
С пила като на Маминка 20 мин. сваляне с керамична фреза с червена насечка. Маминка от зъболеларския сайт са ми накрайниците за кутикули. Керамичните са ми от Китай.  Въобще с времето задобрявам Grinning. Ако се науча и с топчето да боравя ще съм много щастлива.
 Маминка 20К оборота ползвам за сваляне и са ми Ок. за кутикули 10-12К.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 22:20 от prinzesata

# 299
Моята е супер елементарна ето тази, купих я в началото на първо време Grinning Свалям с двете средни.
  https://beautymall.bg/elektricheska-pila-profesionalna.html
Ако тази от 300 лв сваля за 10 минути, сериозно ме замисляте да влезна пак в разход, но честно казано скъпа ми се вижда. Едва ли се намира същия еквивалент за 180 лв примерно, освен - ще умувам и ще наблюдавам намаления, оферти и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт