Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 095
  • 709
  •   1
Отговори
# 555
# 556
esmeralda23, харесала съм тази, която си показала като среден клас. Има я в две опции - евтин вариант само с кабел и по-скъп с нещо, което не знам как се нарича 😆
Кой да избера?

# 557
Аз добавям към линковете с пилите и тази:

https://a.aliexpress.com/_mqFiCMI

Имам я и съм доволна. Понеже имам и една от "пилите за професионалисти и маниаци" от линковете на Есмералда, правя следното сравнение:
Тази безжичната е подходяща за хора, за които е важно пилата да е компактна и евтина. Бих я класифицирала като мощност и работа към средния клас. Пили много добре, не запира, не вибрира (слабо), не загрява. Не е тежка в ръката, макар че съм ползвала и по-леки ръкохватки, но и доста по-тежки. Има си две посоки и 3 степени/скорости - да, не е цифрово избирането на точен брой обороти, знам, но затова казвам че е за начинаещи към напреднали. Трябват си хубави накрайници, де, но то за почти всички гореизброени трябва да се купуват отделно.

( Редакция: ето вариант и без недостатъците - тази има цифров избор на скорост, както и заключване на накрайника:
https://a.aliexpress.com/_mPqdyrG )

Есмералда, коя лампа е най-мощна? Нямам никакви нерви и време да пека 90 секунди. Сякаш няма хубави лампи на пазара. Преди няколко години като работех в салон ползвах оригиналната 18G лампа на Гелиш. Беше брутална и печеше не за 90 или 60, а за 10 секунди за бази и полупрозрачни цветове, и цвят и топ идеално изпечени за 30 секунди. Някак си обаче за вкъщи не ми се дават 700лв, нещо подобно й беше цената когато за първи път я пуснаха. Но другите лампи които съм пробвала въобще не са толкова мощни, ако ще и с 80 лампички да са. Най-добре ми пече една стара Сън 4ка с черно дъно и 30 лампички, ама искам да я сменям. Предвид, че гел лаковете ми са предимно качествени (Гелиш, Коди и Блускай) не искам да пека 90 секунди, че даже и 60 не искам, като знам тези продукти в хубава лампа колко бързо и безпроблемно (без размазване, набръчкване и оцветяване на топа, примерно) се изпичат...

Направо направи класация и за лампите. Grinning

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 18:46 от HoneyBee33

# 558
Скъпия вариант с частта батерия, другата не съм пробвала и не мога да дам мнение.

Ето ги и моите нокти след мъката с лаковете на Клареса от вчера.

HoneyBee, класация на лампите не мога да направя, защото за съжаление не съм попаднала на наистина добра, а хайде да си замълча колко модела имам в момента. В западния свят препоръчват задължително да се ползва лампа на марката, чиите лакове ползваш, защото е тествана с тях и осигурява оптимална полимеризация за посоченото време. Коди имат брандирани лампи, но са private label според мен, дали са тествани с продуктите им идея нямам (вероятно не).
Хубавите лампи вероятно са от порядъка на Гелиш и CND, както казваш, но никакъв шанс да дам толкова пари за такава. Предпочитам да си пека лака по-дълго в моите лампи.

Най-доволна съм от оригиналните SUNUV, но както казах, и в такава пекох Кларесата 90 сек, за да е добре полимеризирана. Други марки в същата лампа пека по 60 сек.

https://a.aliexpress.com/_mPp1xzU

Имах и Sun 1 на същата марка, печеше добре и ме е яд, че я разкарах, но нямаше 99 секунди и това на мен ми създава проблем при печене на бази и гелове, които парят.
https://a.aliexpress.com/_mOg2f46

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 18:54 от esmeralda23

# 559
Есмералда, чудно се е получило (въпреки неволите)!🙂💚
Забравих да добавя как изглеждаха изградените ми нокти преди още една лека корекция и обикновените лакове (слагам космите в скрит текст😜, макар че не съм особено космата и са руси, поне на другата не видях косми):

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 21:05 от dolce miele

# 560
Де ги гледате тия косми Rolling Eyes
Две теми назад върнах, и няма-и няма Bowtie
Есмералда, страхотно както винаги Heart Eyes

# 561
Есмералда, много благодаря за линковете! Ще си поръчам някоя от тези в средния клас, която намеря налична някъде. С риск да стана нахална вече с въпросите си 😬 - ще я използвам за естествени нокти, какви накрайници е най-добре да си купя за свалянето на лака и кожичките?

# 562
  • Сливен
https://prettyzone.net/maniciur/uredi/elekriceski-pili/elektrich … pila-jmd-207-75-w
Докато сте на тема пили,тази добра ли е?
Запазила съм я като линк,но не помня защо.

# 563
Есмералда, благодаря за споделената информация за пилите! Ще взема накрая да си купя, че ще ви стане лошо като ви кажа как свалям моя гел - с обикновена едра пила пиля до база (свалям топ и цвят), с фина дооформям базата, не стигам до нокътната плочка. Не знам до каква степен е окей, но пък не съм имала проблеми досега, за 15-тина минути свалям лака и на двете ръце. С електрическа пила все си мисля, че ще ги препиля и малко ме е страх, но може би ще опитам.

# 564
https://prettyzone.net/maniciur/uredi/elekriceski-pili/elektrich … pila-jmd-207-75-w
Докато сте на тема пили,тази добра ли е?
Запазила съм я като линк,но не помня защо.

Отказвам се ... Close Weary Буквално я има в линковете, които съм дала на същата страница.

# 565
Есмералда, страхотни! Енала за мерака така често да сменяш, а и как успяваш на скоро лакирани нокти да свалиш лака без да не задереш кожа? Аз чного се притеснявам сокато лакът ми е близо до кутикулите да не се захвана с фрезата@ наистина си страшна майсторка по всички параграфи!
Долче, много са ти красиви ноктите! Даже и чисти без лак многопми допаднаха! Хрекрасно си оформила!
Вени, космите се твърди, че са в тази тема, но аз ли съм недоскив или наистина няма, но вече чакаме снимки само с косми Grinning
Принцесата, то вие сте ги писали и наистина са много полезни, дори и някои похвати да са остаряли и нещата да сахсе променили, но евала! Това е страшно много труд и сега като пускам темата още по-ясно ми става колко усилия са хвърлени за ситнтезация. Аз даже като мислех за корекции се чудех как са го направя като хората. Това относно инфо и поради тази причина не съм посмяла много да барам. Сега с ново инфо ще се постарая да коригирам. Правих малкш промени едно по едно, тъй като обемът е голям и при пукане малко бавно хваща писане и триене, но ще направя още корекции, за да е актуално. Имаше и един примерен списък с продукти от съфорумка, чиито линкове не всички работят и се чудех дали да не махна или да сложа нови работещи, но лошото с меъкъп е, че дадено нещо двес го има, а утре не. Сега блакодарение на Есмералда ще добавя новите пили, но старите описания да ги оставя ли? Много съм нерешителна в това отношение и ще си радвам да споделите с мен мнении по въпроса, за да мога от рано да си ходготвя някои неща, тъй като веднъж като я пусна после нямам много време за корекция и до следваща тема си стаи така заглавната.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 21:14 от karmilla

# 566
Лисичка, че и аз с обикновена пила свалях преди, повече ми "харесваше", отколкото с киснене...Но ми отнемаше повече време, понякога си наранявах несъздаващите ми иначе проблеми кожички...🙂
Кармила, мерси! И на мен ми харесаха "чисти" (но на такъв тип гел какво да не му хареса човек, то си е съвсем изчистено), но си бях наумила да слагам червеното с брокат.😄 За работата с ел. пила близо до кожичките- аз още на следващия ден правих корекции в тази зона и не е всъщност толкова трудна работа. Стига да имаш контрол над пилата и да се "разбирате". С обикновената пила колко пъти ми се е случвало да закача от кожичките...😅 Е, когато ми пристигна ел. пилата, имах точно същите опасения, но поне с накрайник с форма царевица (само такъв имам засега) ми е лесно. Отначало пробвах с по-ниски обороти, за всеки случай...Сега нали чакам новите накрайници от Али, много ми е интересно как ще се спогодим с накрайниците за кожички.🙂
Според мен е ок да се махнат неработещите линкове към продукти. Стига да ги има продуктите на снимка, както и тяхно описание. Да знае човек какво да търси. Аз например не мога да търся ел.пила (или друго) само по снимка, ако на нея го няма модел или име...🙂

# 567
  • София
karmilla, ако правилно помня ти си беше купила лампа за маникюр, нали? Не за изпичане на лака, а кръгла, светеща,  нормална Simple Smile Би ли могла да споделиш линк? Благодаря!

# 568
Благодаря, момичета!

Кармилла, учудващо единствените пъти, когато съм задирала кожа с фрезата, са, когато ми е бил израстнал лакът и съм гледала са мина тарикатската само с една движение отгоре-надолу. Послените пъти ползвам керамична фреза с по-тънък връх (и като цяло по-тънка, конус май се води) и нямам никакви проблеми с нея, защото избутвам кутикулата навътре и минавам внимателно с фрезата.
Иначе мерак за смяна не е толкова, колкото скука. Останах сама за празниците и с много свободно време.

За темата - ти да не си зодия везни? Grinning Аз лично бих сложила основната нова информация първа, а стара полезна информация в скрит текст. Хем вълкът сит, хем агнето цяло.
Иначе линковете от мейкъп, ако се отваря продукт, било той и неналичен в мемента, бих ги оставила, защото е възможно пак да заредят.

# 569
  • Варна

karmilla
от сума време се каня да актуализирам статиите в блога. Реално всички скрити текстове са точно тия статии Grinning. Бяха написани с цел да се сложат само линкове и да не се товари първия пост с такъв обем код. Но БГ Мама реши да ги третира като спам и така.  Мога да се пробвам да ти помогна с част от постовете макар,че много от нещата,които ползвате в момента са ми супер непознати. Не следя новостите. Хващам по нещо от тук от там.
Има много нови супер лесни за работа материали и е хубаво да се включат. Скоро една мацка питаше,за рейнфорс...ами не и трябва. Геловете в бутилка са в пъти по-читави от тоя китаец и така.... Топове разни китайски сме препоръчвали. Вече тия неща ги има на европейски марки на цени по-ниски от Али.

Общи условия

Активация на акаунт