9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 699
  • 754
  •   2
Отговори
# 285
Благодаря Ви, за детайлната информация!

# 286
Скрит текст:
Описах, че от останалите 7 паралелки: 3 с АЕ, 3 с ИЕ и 1 с НЕ, ще се сформират групи по 3 и 4 профилиращи предмети от ученици от различните класове.

Т.е. в основните предмети в 11 и 12 клас (БЕЛ, Мат, ФЕ и втори чужд език, ФВС и ГО) класовете се запазват същите, както до 10-ти клас, в профилите, само за тези часове,  се сформират други групи (класове) от различните 7 изброени паралелки, в зависимост от избора на учениците.

Учениците избират 2 от следните предмети, които се предлагаха досега в гимназията:
математика, биология, химия, физика, история, география, философия, информационни технологии. може би и БЕЛ, да кажат родителите от по-горните класове дали го е имало като опция, моята тепърва ще бъде 10-ти клас и ни предстои избор.

За послено редактирам: възможно е от тези 7 класа с втори чужд език, различен от латински, някои ученици да изучават биология и химия, ако са го избрали като профил, както и класът с лат. език, но са възможи и други комбинации, например биология и физика, или химия и физика, или пък супер нестандартно като физика и философия (поне според мен) да бъдат избрани от други ученици.

Благодаря ти за подробната информация, eternity! Много е полезна! Flowers Tulip
Аз не успях да се ориентирам в сайта на училището и това, че ЛЕ е “вързан” с такива профилиращи, ще изключи паралелката от желаните за нашата девойка.

# 287
Най-добре питайте във фег. Защото тази паралелка, когато се сформира беше стем паралелка и за да се разреши да бъде такава не можеше да е само чужди езици. Имаше казус и дискусия в обществения съвет и прегласуване на педагогически съвет. Та в крайна сметка беше приета с 4 профила. Друг е въпросът, че в презентацията на руо за профилите ясно си пише, че 3ти и 4ти профил може да бъде определен в края на 10ти клас.

# 288
  • София
Да, питайте във ФЕГ. Миналата година профилите бяха предварително определени, съответно биология и химия. Тази година въобще не са посочени 3 и 4 профил, та е възможно да има промяна.

Успех!

# 289
Знаете ли каква е целта да се изучава латински? Евентуално медицина ли? Има ли друго приложение латинския, а и в комбинация с френски език, какво приложение би имало?

# 290
В много лицеи и колежи на Запад задължително се изучава латински. Оснен че от него произлизат всички езици от романската група, цялата медицинска и юридическа терминология, както и корените на много вкл. български думи, латинският съдържа правила, които са строго логични. Съпоставят ползите от изучаване на латински език с тези, от изучаване на математика.

# 291
Благодаря! Дъщеря ми настоява за френски с латински и се чудех какво приложение би имал. Разбрах, че е нова паралелка от миналата година и предполагам отговаря на определено търсене като комбинация от езици.

# 292
Латински се учи в медицина и право, дано не бъркам

Учат се и думи, корени, ако искаш да разпознава корени на английски език, без да знаеш значението, учили сме в училище малко, има и дълги списъци в помагалата за SAT.
Много малко съм учила латински, доста ми е помогнало в англйския. Като е профил не знам, струва ми се много ученето, за мен лично. Съберете повече информация

# 293
Моят син се записа от 9 клас на латински като допълнителен. Иначе е паралелка с френски и испански. Това също е някаква опция, която дава гимназията за запознаване с езика.

# 294
Здравейте, търся отзиви за втори език - немски. Добър ли е преподавателят, научават ли нещо децата? Разбрах от едно дете, че преподавателят обичал много да се "заяжда", но не става ясно дали защото е много взискателен или си е такъв по характер.

# 295
  • София
Здравейте, търся отзиви за втори език - немски. Добър ли е преподавателят, научават ли нещо децата? ...
Да, доколкото може да се научи втори език в училище.

# 296
  • София
Интересно, доста мнения в седмокласната имаше за желаещи ФЕГ, пък още никой не се е похвалил, че са го приели и ще се записва...

# 297
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм щастлива майка на щастлива осмокласничка приета на първо желание в 9 ФЕГ с втори език английски. Детето има голямо желание да учи френски, надявам се да е щастлива в новото си училище!

# 298
  • София
Здравейте и от нас!

Да се похвалим и ние сме приети във ФЕГ на 1-во желание.
Едната девойка е ФЕ с ИЕ, другата си беше избрала ФЕ с НЕ.
Сега остава да се запишем другата седмица и се надявам за всички деца да приключи успешно кандидатстването и приемането им в желаните паралелки.

# 299
Аз съм щастлива майка на щастлива осмокласничка приета на първо желание в 9 ФЕГ с втори език английски. Детето има голямо желание да учи френски, надявам се да е щастлива в новото си училище!

Все едно пишете за мен и моете дете.
Поздравления.Пожелавам си  да са един  страхотен клас ,да са удоволетворени и много щастливи 5години.

Общи условия

Активация на акаунт