9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 753
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Говори се, че коренно ще променят НВО и правилата, дори не знам дали не е вече решено... като ги знам какви са, сигурно още по-зле от сега ще стане...

А докато дойде нашият ред може дори да не се кандидатства с НВО. Simple Smile

# 316
Никра обявиха заешкото училище от 25.08 до 30.08.

# 317
Никра обявиха заешкото училище от 25.08 до 30.08.

А къде излиза това съобщение, че не мога да го открия в сайта?

# 318
Във фб страницата им ми излезе.

# 319
Благодаря 😊 А знае ли се вече кои са класните ръководители на новите осмокласници?

# 320
Не, обикновено на това училище децата ги научават.

# 321
  • София
Тук сме и ние. Синковецът искаше Испанската, но една 5ца в училище го препъна. Може пък и да е за добро. Изчетох всичко за ФЕГ и съм на мнение, че правим правилния избор. На мен Франция си ми е любима и много на сърце. Надявам се и той да се чувства добре и да си припознае ФЕГ като неговото си училище.
Апропо какво е “Заешко училище”?

# 322
Във фег има традиция новите ученици да ходят на 5 дневен лагер края на август. Запознават се, води се, че учат и нещо на фе. Уви, за нашия набор нямаше заради ковид, та не мога да дам подробно инфо.
Не е задължително, естествено. И няма драма ако не си бил, а други са били.

# 323
  • София
Много хубави спомени има дъщеря ми от Заешкото. Опознават се децата и се сплотяват.
Не отлагайте записването, защото свършват местата.

# 324
В нашия 8 клас на вратата раздаваха листовки за лагера в първия ден на записването. Друга информация нямаше. И моят съвет е да не отлагате записването, местата свършват бързо. Този лагер си остана едно от най-хубавите преживявания на дъщеря ми в училището.

# 325
  • София
А как става записването?

# 326
Виж в сайта на Никра Детур, сигурно и там (в езикови лагери или ученически екскурзии) ще го има и ще има начин и условия на записване.

# 327
  • София
Няма да сме тук за седмицата на заешкия, надявам се бързо да наваксат след това децата в опознаването и френския. Сигурно ще има и други, които няма да ходят, щом казвате, че свършват местата?

# 328
  • София
А как става записването?

sanaka може да попиташ направо във фирмата която го организира "Заешкият лагер" - https://nicradetour.com/index.php/ekskurzii/

Аз бих искала да попитам вторият език и по-точно английският, дали правят някакво входно ниво на децата преди да започнат, тъй като се предполага че поне английския на повечето дежа е около B1 поне и да започнат от някакво общо ниво на класа...?

# 329
Не, не правят входящ тест по АЕ. В нашия клас всички бяха учили ае и след общо решение започнаха от втория учебник, а не от А и Б. Но въпреки това си е съвсем начално. Не разчитайте, че деца с В2 в 7 клас ще научат нещо ново по ае. Но пък ги занимават, все нещо пишат, четат книги, представят ги и така.

Общи условия

Активация на акаунт