9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 763
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И накрая имат едно много лесно второ задължително ДЗИ. Wink

# 331
  • София
Тъй като ние сме решили утре да се записваме, късно ли ще е според вас за записване за лагера или да звънна във фирмата да питам?

# 332
Здравейте и от мен! Включвам се с младеж, приет с втори език испански, но ще се пробваме за паралелка с АЕ на второ класиране. Радвам се, че има латински като свободно избираем, това е добра възможност. Благодаря за информацията за заешкия лагер, записваме се Simple Smile

# 333
Тъй като ние сме решили утре да се записваме, късно ли ще е според вас за записване за лагера или да звънна във фирмата да питам?
То така или иначе във фег не се записвате за заешкия лагер, т.е. направо си звъннете на фирмата. Когато записвах дъщеря ми на френската екскурзия ставаше и през сайта на фирмата с онлайн форма за записване, та можеше и без да звъним.

# 334
Ние също не сме се записали още. Аз се свързах директно с фирмата, която организира лагера.

# 335
  • София
Записахме я. Много е щастлива. Утре ще се обадя да я запиша на лагер.

# 336
И да не забравите да си купите бяла, червена или тъмно синя тениска за фвс Simple Smile

# 337
  • София
И да не забравите да си купите бяла, червена или тъмно синя тениска за фвс Simple Smile
И се гответе за яко хора! Всичките ще ги усвоят до съвършенство. Не се майтапя!
Добре дошли на всички нови попълнения. Пожелавам им прекрасни гимназиални години!

# 338
  • София
Имам въпрос за математиката във ФЕГ. Има ли добри учители по предмета и възможности за деца със засилен интерес? Извънкласни форми или друг вид занимания по интереси?

# 339
Опс Simple Smile, хвана ме по темата. Болната.
Не, математиката е на ниско ниво, съвсем базово. Имат пуснат конкурс за 2-ма учители по математика, дано намерят, че е трудна работа. Може при другите випуски да е по-добре, при нас имаше една изискваща учителка, но тя, уви, се разболя и излезе в дълъг болничен и стана тя каквато стана.
Който има интерес разчита на самодисциплина и самоподготовка. Принципно в началото на годината им дават списък с клубове и ако има достатъчен брой желаещи такъв клуб се сформира. Знам за нашия випуск, че учителката, която не води на дъщеря ми има такъв клуб, но той по-скоро е за подпомагане на знанията по ооп, отколкото за надграждане.
Моята в 8ми клас започна да събира деца от класа в зуум за помощ около контролни. Полека се доказа, че се справя над нивото и я забелязаха. На следващата година (пак ковидна) помоли да й направят клуб и тогавашната зам.директорка, която й преподаваше мат в 8 клас й регистрира виртуална стая и вече провеждаше часове с повече деца и не в безплатния зуум, където на 40 минути прекъсва сесията, което беше страхотен жест. Края на миналата учебна година си записа приемен час при директорката и я помоли за присъствен клуб с 10 клас (випускът една година под нея). Директорката й даде шанс като първия един месец директорката водеше часовете и полека започна да дава на дъщеря ми да води и след като се увери, че става я пусна. Около 15 деца идваха при нея, като програмата беше такава, че има с различните класове в 3 различни дни, та е имало случаи да има час с 2ма души примерно. Много мили деца се събраха и накрая на годината моята помоли директорката догодина да си продължи с този випуск, веднъж седмично ооп и веднъж пп. Дано стане. Но това все пак са любителски часове, просто директорката й отпуска да ползва стая и й дава да ползва нейните, ония готините сборници Алгебра и Геометрия, които решавахме ние преди N години, и деца с интерес ходят и решават заедно задачи. Състезатели няма да станат, знаеш. Дори и ном 1 едва ли ще е по силите им да подготвят, но все пак имат шанса да упражняват, да решават повече задачи и да питат (директорката е на линия винаги в тези часове ако Ния се запъне и нещо я затрудни). Тези часове и за моята са много полезни, та всички деца са доволни. Затова се надявам догодина да продължи с този клуб.
За 8ми клас по-вероятно няма да има такива клубове. Тогава наблягат на ФЕ, имат Грижа-та за подготовка за олимпиади, която наистина горещо я препоръчвам.

# 340
  • София
Ей тия хорА никога няма да ги забравя. Гжа Манова им разказа играта.

# 341
  • София
Ама като идем на сватба, моя синковец се хваща на засуканите хора с мен😂😂😂пък аз имам самочувствие, че доста ги знам😁😀😃

# 342
  • София
Аз за сега полза от хората не съм видяла, нито ми се е хвалил. Не съм сигурна дали дори имената им помни.

# 343
  • София
Добре дошли на всички нови учиници! Пожелавам им едно прекрасно лято и успешна учебна година!

Аз вече съм писала назад, но пак ще го кажа - ФЕГ се оказа и е едно прекрасно учебно заведение, където синът ми просто процъфтява. Той е С1 по английски и тази година си взе и сертификат Cambridge. За мен е чиста загуба на време и усилия дете с високо владеена на английски език да бъде записано в английска езикова гимназия. Той е и с втори език испански, а не английски във ФЕГ. Но това си е лично мое мнение, все пак.

От заешкия лагер имам само добри впечатления - децата се запознават без да знаят кой в коя паралелка ще е още, което после води до големи приятелства извън класа -  направо с целия випуск. Средата е наистина страхотна и много спойкона. Ако имате възможност, запишете ги колкото се може по-бързо.

# 344
  • София
Ей тия хорА никога няма да ги забравя. Гжа Манова им разказа играта.
Ааа и при Виксата няма лабАво с хората Simple Smile. Мъката на моя син. Въобще във ФЕГ ФВС не е за разпускане. И не се изкарва лесно отлична оценка. Ако не са хората, ще са нормативи. Няма празно Simple Smile. От моя опит във ФЕГ и вече една година профили. Много силни учители по история, БЕЛ, химия и биология (аз съм историк, така че 100 % го твърдя за катедрата им по история).  Топ ниво смея за твърдя. И трудни и изискващи профили. Най-лежерни математика и философия. Говоря за нашия набор, бъдещият 12 клас. Адски изискващ учител по БЕЛ. Страхотни резултати постигна миналата година на НВО 10 и пак не беше доволна. 4 място май беше в София. Или пък в България? А де Simple SmileМного добър учител по испански, чудесни отзиви за учителят по латински.

Общи условия

Активация на акаунт