9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 66 587
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
За Шумкова уроци не помагат. Спомням си как в осми клас на входния тест прасна на 2/3 от класа двойки, на останалите малко тройки и май една четворка за цвят. Толкова двойки, колкото при нея не е получавал синэт ми по никой друг предмет. Голям тормоз беше.
А според вас по-трудни тестове за входно ниво ли е дала или на какво се дължи това? Все пак тези деца са приети в училище с висок бал. Дори да приемем,  че в седми клас учителят е завишил оценката заради кандидатстване, то на НВО БЕЛ са им високи резултатите, за да бъдат приети във ФЕГ. И изведнъж двойки и тройки...
Ами аз бях в шок, пък и не само аз. Синът ми беше приет с много висок бал. На писмените все ги оценяваше много крайно. Не се притеснявайте чак толкова, момчетата повече го отнасят.  11 клас завърши с 6 при нея, така че изгрява слънце на улицата. Просто да си записват нещата, които диктува и да ги заучават. Май друг акъл не мога да дам.
Благодаря!

# 616
За Шумкова/Боянова не мога да кажа нищо добро. Започна да преподава на дъщеря ми в 12 клас. Оценява неадекватно и недобронамерено, но  не съм пристрастна, защото дъщеря ми беше с една от малкото отлични оценки в 12 клас при нея. Класът завърши със среден годишен  успех в 12 клас около 4,80 и този успех се достигна след допълнително изпитване в края на учебната година. В останалите класове, в които тя не преподаваше  средния успех беше около 5,50. Същите тези деца са втори по успех на ДЗИ във ФЕГ със среден успех около 5,60.  Но пък ако ги подхване от 8 клас може и да не се държи толкова крайно с децата, не зная....

# 617
  • София
Напротив. Тя беше с техния клас от 8-ми клас и си се държеше по един и същи начин с тях. То повечето учители на сина ми си бяха постоянни. Не е имало смени. Ама не мога да кажа,че беше положително. А математиката беше тотал щета. Забравих и името. Английският също. Учителките по история, химия и география бяха нещо друго. Положително имам предвид. По френски също остана с тях, ама тя им беше класна.

# 618
Страхотии чувах за Боянова от съседните класове и имахме голям късмет, че в 12 клас не смениха Игнатов с нея, както това се случи на, доколкото помня, 3 класа от випуска. Защо се сменя ключов учител по БЕЛ в 12 клас точно преди ДЗИ е друг въпрос.

# 619
  • Sofia
Здравейте,

не разбрах какво й е лошото на Рени Койчева. Не преподава добре или преподава добре, но е много строга и изискваща? Или и трите?

Имах предвид качеството на преподаване и отношението (заинтересованост) към децата. Това е личното ми мнение, от това, което съм видяла, не ангажирам никого с това мнение. А, дано да се е понаучила малко, ама, надали… По отзиви и от миналата година 🤷♀

# 620
  • София
Направо убихте осмокласните майки!

# 621
Страхотии чувах за Боянова от съседните класове и имахме голям късмет, че в 12 клас не смениха Игнатов с нея, както това се случи на, доколкото помня, 3 класа от випуска. Защо се сменя ключов учител по БЕЛ в 12 клас точно преди ДЗИ е друг въпрос.
При Боянова в 12 клас бяха класа на дъщеря ми и този, на който тя беше класна. В нейния клас нещата бяха много по-добре, сигурно с годините е омекнала към тях.

Ние не нарочно. Много ни сменяха учителите. В 11 клас примерно по БЕЛ беше друг учител и всичко беше добре. Като навсякъде и тук има къси клечки. От 7-8 учители по френски в 8 клас все един не става. Освен учителката по математика, която беше  от 8 до 12 клас и учителите по профили в 11-12 клас, всички други учители са се сменяли всяка година. Но някои къси клечки се знаят от всички.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 17:59 от Госпожа Рада

# 622
  • Sofia

Само 26 от тях! Останалите така ще се радват на класните ръководители на техните деца!😁😁

Това в кръга на шегата. Но това ми е мнението за Рени Койчева, питат ме, казвам си…

А за всички новопопълнения искам да кажа, че училището е страхотно, децата се чувстват щастливи и нямате никакъв повод за тревога! Напротив, чудесен избор е, а който иска да научи езика, ще намери начин.

# 623
  • София
Кратко обобщение на лагера: "Съучениците са супер, учителите са върхът, ФЕГ е най-великото училище на света, само да видим как ще го преборим този френски, който е топ, ама няма никаква логика и за чии са им толкова букви, които не се четат?!"

# 624
Някой, чието дете ще бъде в 8А клас при г-жа Рени Койчева, и има достъп до дигиталната раница, може ли да напише имената на преподавателите по останалите предмети? Благодаря предварително.

# 625
8A  физ.- Генади Петев, философия - Мирослав Зашев, мат.- Емилия Богданова и Надежда Баларева, Бел - Владимир Игнатов , рисуване - Светлана Тодорова и музика - Георги Николов.

# 626
Как разбрахте, че при г-жа Рени Койчева са 8А?

# 627
По телефона ми дадоха тази информация.

# 628
Искам да направя едно уточнение за изказаните от мен мнения, което вероятно е валидно за повечето мнения, споделени тук.
Това, което споделяме, е личен опит. Мненията ни са субективни и се основават на лични усещания и преживявания. Това, че едно дете не е установило връзка и не е разпознало някой учител като свой ментор, не значи, че учителят няма да е такъв за друго дете. За почти всеки от учителите за тези 5 години съм чувала разнопосочни отзиви, резултат от личните преживявания на учениците, които се основават и върху особености на техния темперамент, характер, нужди, очаквания и усет. Така че, когато четете каквото и да е мнение, имайте си едно наум, че то не е общовалидно.
За нас най-неприятното стечение на обстоятелствата във ФЕГ се оказа ежегодната смяна на преподаватели по ФЕ - на практика всяка година с нов преподавател. Така учениците тъкмо свикваха със стила на преподаване и изискванията на един учител и трябваше в рамките на една учебна година да се адаптират към следващия. Убедена съм, че при други обстоятелства биха извлекли много повече. И ето, това също е субективен фактор. Случи се на нашия клас, съседните си бяха с по един титуляр. Въпрос на гледна точка.

# 629
8A  физ.- Генади Петев, философия - Мирослав Зашев, мат.- Емилия Богданова и Надежда Баларева, Бел - Владимир Игнатов , рисуване - Светлана Тодорова и музика - Георги Николов.
Допълвам, тъй като се появи и ИТ-Мариана Тосева

Общи условия

Активация на акаунт