9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 660
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Откриването е от 9:30 в двора за деца, различни от 8 клас.

# 736
На мен ми е много интересно как протича откриването? Лудост ли е да си мисля, че мога да ида да гледам отстрани 😏

# 737
И ние с баща му мислим да отидем на първия учебен ден. Той е достатъчно притеснен и сподели, че ще се чувства по-добре , ако сме там и стоим някъде настрани 😁

# 738
Ние, когато децата бяха 8ми клас, бяхме много родители. Предполагам всяка година е така.

# 739
Ооо, значи допускат родители в двора. Много благодаря за информацията.

# 740
  • София
О, аз също ще отида.

# 741
Не знам да са допускали родители в двора миналата години. Изрично казаха да не ходим. Аз отидох до входа на училището и надникнах през оградата от любопитство още преди да са се развихрили. Тръгнахме си с една друга майка и така...

# 742
  • София
На мен ми е много интересно как протича откриването? Лудост ли е да си мисля, че мога да ида да гледам отстрани 😏

Защо? Преди 5 години, кротко се дегизирах в група родители в двора на Испанската, мълча, гледам децата, откриването, душата ми се напълни, бях убедена, че синът ми е взел правилно решение…сега спокойно мога да потвърдя, че бях права.
На 16.09. пак ще отида(за последно), този път във ФЕГ, много се надявам да си тръгна толкова спокойна, както преди пет години.

# 743
Дворът на фег е мнооого малък. Децата са над 1000. И като сложим гости и персонал наистина стават много за тази площ. Дано не ви заблудих дали може. Ние като бяхме в стария двор, измежду строителната техника, докарана за новата сграда.

# 744
Вие ще носите ли цветя за класната? В предишното училище на сина ми не подаряваха, най-много един общ букет, после започнаха да събират паричките за букетите и ги даряваха за някаква кауза. И сега се чудя какво да правим. Да не се окаже, че само той е без/със цвете.

# 745
  • София
Ние ще купим, не си го представям този ден без цветя, а и класната изглежда толкова готина. Някакъв малък букет ще е, ама все пак нещо.

# 746
И аз ще купя цвете. Нещо малко, за уважение.
Още нищо няма в школо, дори ученичката изчезна, въпреки че и до сега бяхме с него. И при вас ли е така?

# 747
Във фег всичко става бавно. Школото м.г. ни го активираха поне седмица след началото на уч.година, а може и повече да беше. На 8 клас го пуснаха преди на големите, но пак беше след 15.09

# 748
Според тази покана май и родителите сме добре дошли 😏

# 749
На РС ни дадаха и програмата.
Часовете са на блокове. Направи ми впечатление, че между двата часа в блок няма междучасие, между блоковете има 15мин. междучасие, като едното е от 20мин.
Дали го разчитам правилно?
Вижда ми се  много 80мин. без почивка.
От друга страна е хубаво, че свършват малко по-рано.
Другото, което не ми стана ясно, че в дните от седмицата има 2 реда с програмата? Това означава ли, че всяка седмица ще бъдат с малко променена програма, която ще се повтаря през седмица?

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 12:01 от kami13

Общи условия

Активация на акаунт