9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 67 305
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
В 8ми клас почти всички записват и понеже има опция само за 2 групи, ако желаещите са повече ги класират по бал. В 9-ти клас и нагоре пак са 2 групи, но се записват по около 15 деца в група.

# 151
Записах я днес моята девойка. Много се вълнуваше, засичаше си време за пътуване, обадихме се и на фирмата за лагера.
Много го мисля и аз английския, още не мога да взема решение, но и тя тренира, страх ме да не й дойде много и да даде назад.

# 152
Какво Ви итговориха от фирмата, аз звънях, но тел. беше изключен?

# 153
  • София
В осви крас и на АЕ си ходеше, и три пъти седмично на тренировки. Чудесно си се справи.

# 154
Здравейте, включвам се в темата с момиче с ФЕ/ИЕ. Искам да попитам колко общо има Заешкото училище с самата гимназия, тъй като на сайта на Никра Детур пише, че присъстват двама учители от френската, но когато отидохме да се запишем попитах за заешкото училище и ми казаха, че самато училище тяма никаква връзка между двете.

# 155
Фирмата си е частна туристическа, която наема учители от фег за лагера. Училището не е организатор.

# 156
  • София
Фирмата си е частна туристическа, която наема учители от фег за лагера. Училището не е организатор.
Но фирмата е на учителка от гимназията.
Не се притеснявайте, не са без назор децата.

# 157
  • София
И много хубаво си изкарват.
Запознават се, научават нови неща, създават компании.
После на 15.09 е по- лесно.

# 158
Какво Ви итговориха от фирмата, аз звънях, но тел. беше изключен?
Да използвам формата за запитване в сайта -  моите имена, тези на ученика, телефон и имейл за връзка. След 5 минути получих в пощата договор, който трябва да върна подписан и попълнен.

# 159
Здравейте, ние сме приети в паралелката с латински, но подадохме заявление за второ класиране с надеждата да влезем в някоя от другите паралелки. Понеже дъщеря ми иска да учи латински, но не желае задължителен профил химия и биология, може ли да ми кажете как стои въпросът с изучаване на латински извън тази паралелка? Има ли часове по ФУЧ латински и в кой клас? А какви клубове и извънкласни дейности се предлагат в училището, понеже не успях да открия информация?

# 160
  • София
Латински език се предлага като ФУЧ от 9-ти клас. Вижте учебните планове. Има клубове по рисуване, фотография, хор, философия. Сигурно има и други, но не съм запозната в подробности.

# 161
Здравейте, дъщеря ми я приеха в паралелката с латински - това ни беше първо желание и вчера се записахме. Признавам си, че съм с леки резерви към латинския, но това беше желание на дъщеря ми и се съобразих с нея, въпреки че балът й стигаше за всички паралелки. А и по-голямата ни мотивация да изберем 9ФЕГ е френския език. Запознахме се с преподавателя по латински - Димитър Драгнев. С изключително добри впечатления останах от него - млад човек, на който очевидно преподаването на тези езици е страст и мисия. Според мен беше дошъл специално да види децата, които ще се запишат в паралелката, което показва отношението му към преподаването. Ще се запишем и ние на "Заешкото училище". Пожелавам успех на всички и всеки да направи най-правилния избор Simple Smile

# 162
  • София
Честита награда на г-жа Гълъбова:

https://www.feg.bg/gospozha-lyudmila-galabova-e-noviyat-kavaler- … demichnite-palmi/

Прекрасен преподавател и човек! Преподавала в 8-ми клас и на двете ми деца. Тази година от нейната паралелка (8е клас) 5 деца (от 16 осмокласници от ФЕГ) стигнаха до национален кръг на олимпиадата по ФЕ, а едно бе класирано на 2-ро място.

Късмет ще имат децата, на които ще преподава ФЕ през учебната 23/24 година в 8-ми клас.

# 163
  • София
Честито на новите попълнения!
При нас за профилите в 11 и 12 клас нямаше значение началното профилиране в 8 клас и е възможно за паралелката с латински да се окаже също така, т.е. да не е задължитлно химия или биология. 

# 164
Честито на новите попълнения!
При нас за профилите в 11 и 12 клас нямаше значение началното профилиране в 8 клас и е възможно за паралелката с латински да се окаже също така, т.е. да не е задължитлно химия или биология. 
Разликата е, че тази паралелка не е профил Чужди езици, а Природни науки. Т.е. тук първите 2 профила са Б и Х и те не могат да се сменят. Към тези 2 трябва да се изберат други 2 в 10-ти клас, но много ме съмнява да направят Б, Х, мат и ист примерно, за тях ще си остане без избор на 3ти и 4ти профил, а със заложени профили за 3ти и 4ти фе+латински.

Общи условия

Активация на акаунт