9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 67 305
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честито на новите попълнения!
При нас за профилите в 11 и 12 клас нямаше значение началното профилиране в 8 клас и е възможно за паралелката с латински да се окаже също така, т.е. да не е задължитлно химия или биология. 
Разликата е, че тази паралелка не е профил Чужди езици, а Природни науки. Т.е. тук първите 2 профила са Б и Х и те не могат да се сменят. Към тези 2 трябва да се изберат други 2 в 10-ти клас, но много ме съмнява да направят Б, Х, мат и ист примерно, за тях ще си остане без избор на 3ти и 4ти профил, а със заложени профили за 3ти и 4ти фе+латински.
Не е природни науки и новата паралелка е чужди езици с ФЕ и Латински

# 166
О, супер щом е така. За да е СТЕМ имаха изискване да е ПН. Помня, защото гласувах на ОС тази паралелка да не е с 4 фиксирани профила, а само с 2 (фе+лат) и всъщност ОС върнахме на прегласуване това решение, но си остана с тези 4 заради идеята да е СТЕМ.

# 167
Честито на новите попълнения!
При нас за профилите в 11 и 12 клас нямаше значение началното профилиране в 8 клас и е възможно за паралелката с латински да се окаже също така, т.е. да не е задължитлно химия или биология. 
Разликата е, че тази паралелка не е профил Чужди езици, а Природни науки. Т.е. тук първите 2 профила са Б и Х и те не могат да се сменят. Към тези 2 трябва да се изберат други 2 в 10-ти клас, но много ме съмнява да направят Б, Х, мат и ист примерно, за тях ще си остане без избор на 3ти и 4ти профил, а със заложени профили за 3ти и 4ти фе+латински.

Това е информацията от сайта на училището.

# 168
  • София
Да, така изглежда, че и четирите профилиращи предмета са определени още при записването. Ама пък може да има промяна Wink

# 169
  • София
Интересното е че в приложение 3 няма упоменати трети и четвърти профил накрая в таблицата и отделно не е посочено да има 13/13 стем места за тази паралелка.

# 170
Здравейте, на второ класиране дъщеря ми е приета в STEM паралелката. Не намирам никаква информация за учебните планове. Чудя се в 8-ми клас ще изучават ли и биология и химия? И тези профили дали ще са на френски по-нагоре?

# 171
Паралелката си е профил ЧЕ и в 8 клас си е с интензивен ФЕ. Няма да учат Б и Х от 8 клас.
Профилите не може да се учат на език. Но в 9ти и 10ти клас, когато се учи ооп Б и Х е твърде вероятно да учите предметите на езика, поне една от годините.

# 172
  • София
Здравейте,

настройвам се вече за новата учебна година и се чудя кога ли ще обявят примерен списък с учебници на сайта? Има ли родители в темата, които продават старите и купуват новите от по-големите? Досега по борсите съм търсила, но ми хрумна тук да попитам. Особено, ако има по предметите, изучавани на френски език. Навремето при сина ми само история имаше на ФЕ, даже си спомням, че не беше и евтина, купих я, пък после се оказа, че нямало да учат по този учебник.

и един въпрос специално към Maria 007:
като член на ОС имаш ли информация ще има ли носител на езика? Невероятно е в други училища с чуждоезиков профил, но не и езикови гимназии да имат такива преподаватели, а във ФЕГ да няма.

# 173
  • София
Здравейте,

настройвам се вече за новата учебна година и се чудя кога ли ще обявят примерен списък с учебници на сайта?

и един въпрос специално към Maria 007:
като член на ОС имаш ли информация ще има ли носител на езика?

Здравейте, и аз проверявам сайта за списък с учебниците, но още го няма.
Миналата година на 09/09 чак са го публикували.
Наскоро попаднах на този линк на МОН с помагала по чужди езици : https://web.mon.bg/bg/100644
Може да е полезен.
Дано ФЕГ е направила нужното да имат учител носител на езика! Ще е много полезно за децата.

# 174
За съжаление не съм наясно ще има ли нов преподавател, носител на езика. Не сме имали ОС след като учителят напусна ФЕГ.

Учебниците обикновено ги обявяват ден преди края на Алея на книгата, значи около 09.09.

# 175
  • София
За коя дата е насрочена родителската среща за 8-ми клас? Като мине, моля да споделите кои ще бъдат класните ръководители и учителите по ФЕ на осмокласниците.

# 176
  • София
На 11.9 ще бъде

# 177
А от колко часа ще е ? Не помня къде прибрах бележката, която ми връчиха при записването. Нямаше да е лошо да има информация на сайта.

# 178
Ето това ми дадоха на мен при записването.

# 179
  • София
Обявиха списъка с учебниците:

https://www.feg.bg/spisak-na-opredelenite-uchebnitsi-za-uch-2023-2024-godina/

https://www.feg.bg/wp-content/uploads/2023/09/Spisak-na-uchebnitsi-2023-24.pdf

Откриване на уч. година от 10 часа. Осмите класове по традиция ги събират по-рано (в 9:15 ч.), останалите след официалната част ще имат час на класа.

Общи условия

Активация на акаунт