9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 801
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Напълно съм съгласна с мартеа. Всеки има своето усещане за хора. Не трябва сляпо да се доверяваме на чуждо мнение.

И един въпрос, във ФЕГ има ли часове с нейтив спикър?

И още един въпрос - някой има ли идея откъде идва съперничеството между ФЕГ и Испанската?

# 631
  • София
Аз за първи път чувам за такова съперничество.

# 632
Нейтив има, но уви часовете с него са само в 10 клас. И в 11 който прави билингвалното основно с него комуникира.

За съперничество за фег и испанската не знаех. На ниво деца или на ниво учители/ръководство е?

# 633
  • София
5 години слушах колко са зле ФЕГ. Не друго училище, Френската. Като цяло не обръщах внимание. Но сега имам новоизлюпено франсе вкъщи и понеже започнаха дрязги, искам да разбера нещо, заложено във времето ли е или проблемът е на лична основа? Или нещо друго... преди да се избият.

Жалко за нейтив учителя. Определено е нещо много полезно и готино още в 8 клас.

# 634
  • София
Най-вероятно е чула от някъде голямата, че Френската е зле и го е възприела като факт. Просто й кажи, че е твърде голяма, за да дразни сестра си и то на тема училище и по-зряло би било да я настройва оптимистично към новата промяна в живота й.

# 635
Не съм чула за вражда между ФЕГ и Испанската. Въпреки, че Испанската е с по-висок приемен бал за много от децата във ФЕГ гимназията си е първи съзнателен избор. Преди 5 години дъщеря ми си спомням се подразни на 1-2 реплики защо е избрала ФЕГ като е имала бал и за Испанската. Мисля, че и в двете училища децата са прекрасни и се реализират еднакво добре!

# 636
  • София
Аз знам за друга слава на френската и английската, за вражда не съм чувала.
Относно доколко се реализират децата, зависи от самите тях. Няма връзка с гимназията.

# 637
  • София
5 години слушах колко са зле  са ФЕГ

Зависи от кого си го слушала.

Много детинско ми звучи това.

# 638
Мойто дете също вчера звъня във Фег, за да пита коя паралелка ще бъде и най - учтиво и казаха, че ще бъде в 8б с класен ръководител-Магали Агнес Желева, която ще им преподава и френски език. Някоя от вас има ли наблюдения за тази госпожа или е нов преподавател. Също от дигиталната раница видяхме и другите учители по Бел ще бъде Мария Янкова.
Успех на всички дечица. Нека е успешна и ползотворна учебната година.

# 639
  • София
Аз наистина не разбирам смисъла и ползата от търсенето на отзиви за учители, като че ли можете да ги смените.
За 4 години досега във ФЕГ никога не съм видяла някой да търси мнения за учигели... ми скоро ще си съставите сами тия мнения!
Магали Агнес е френско име, сигурно е най-малкото двуезична

# 640
Нормално е да питаме и да се притесняваме. Естествено не трябва приемаме мненията за 100 процента обективни. На мен лично ми направи много лошо впечатление споделеното субективно и неподплатено с факти мнение на една госпожа за Рени Койчева, от което ли личеше наличие личен конфликт. И най-вече желание да притесни родителите на децата, които ще са при нея.

# 641
  • Sofia
Нормално е да питаме и да се притесняваме. Естествено не трябва приемаме мненията за 100 процента обективни. На мен лично ми направи много лошо впечатление споделеното субективно и неподплатено с факти мнение на една госпожа за Рени Койчева, от което ли личеше наличие личен конфликт. И най-вече желание да притесни родителите на децата, които ще са при нея.

Госпожата да се изкаже последно - нямам никакъв личен конфликт с Рени Койчева, ама съвсем никакъв, освен неприятното усещане, че ми лиши детето от така необходимия летящ старт по езика в 8 клас (аз също съм завършила езикова гимназия и знам колко е важен той, най-важният всъщност).
Изказах личното си мнение, подплатено с лични впечатления, както за преподаването, така и за други неща, извън самия учебен процес. Имам право да изкажа и негативно мнение, нали затова е форумът.

Имам и други, чудесни впечатления от други учители в училището, както и за самото училище, радвам се, че детето ми учи там и то също е щастливо, така че, всичко е наред.

И никакво, ама никакво намерение,( какво остава пък за желание!) не съм имала да притеснявам когото и да било, а да светна с една мъъъъничка червена лампичка за майките, чийто деца ще са при нея - от рано да следят и наблюдават прогреса на децата, а не да се окажат неприятно сюрпризирани в 9 клас, когато всички пропуски лъсват (въпреки отличната оценка за 8 клас) и изведнъж да хукнат да наваксват със скъпи частни уроци и курсове.

# 642

Госпожата да се изкаже последно - нямам никакъв личен конфликт с Рени Койчева, ама съвсем никакъв, освен неприятното усещане, че ми лиши детето от така необходимия летящ старт по езика в 8 клас (аз също съм завършила езикова гимназия и знам колко е важен той, най-важният всъщност).
Изказах личното си мнение, подплатено с лични впечатления, както за преподаването, така и за други неща, извън самия учебен процес. Имам право да изкажа и негативно мнение, нали затова е форумът.

Имам и други, чудесни впечатления от други учители в училището, както и за самото училище, радвам се, че детето ми учи там и то също е щастливо, така че, всичко е наред.

И никакво, ама никакво намерение,( какво остава пък за желание!) не съм имала да притеснявам когото и да било, а да светна с една мъъъъничка червена лампичка за майките, чийто деца ще са при нея - от рано да следят и наблюдават прогреса на децата, а не да се окажат неприятно сюрпризирани в 9 клас, когато всички пропуски лъсват (въпреки отличната оценка за 8 клас) и изведнъж да хукнат да наваксват със скъпи частни уроци и курсове.
Прочетете си пак последните два поста (втория в началото), от тях със сигурност не лъха добронамереност. Благодаря за последното пояснение все пак, ще го имам предвид.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 00:41 от NushVill

# 643
  • Sofia

Прочетете си пак последните два поста (втория в началото), от тях със сигурност не лъха добронамереност. Благодаря за последното пояснение все пак, ще го имам превид.

Нямам причина да съм добронамерена изобщо и все пак, не споделям подробности, защото не са и нужни Simple Smile Исках само да помогна.

Не се притеснявайте толкова, децата са страхотни и се справят по-добре от нас със стреса. А най-важното за мен е средата, а във ФЕГ тя е отлична и всичко ще е наред!

# 644
  • София
Jam, и аз преди разсъждавах по същия начин. И така подходих с голямата ми дъщеря. Не знаех името на нито един учител, камо ли нещо повече. И както споделих по-назад в темата, се опарихме много лошо по математика. Не че някой щеше да я смени, разбира се, но детето щеше да си ходи на уроци. А аз щях да си спестя много нерви и лоши емоции.
Така че, според мен, няма нищо лошо да се пита и да се споделя. Вече кой на какво вярва, си е лично негова работа.

Общи условия

Активация на акаунт