Дългото чакане след трансфер-тема 102

• 64 952
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Кактусче стискам ти много палци 🙏

Много странно, че не сте с МФ предвид факта, че след 3 ден това влияе най-много.. ние бяхме по същия начин, като на първата стимулация - след трети ден 7 от 8 спряха развитие и само едно добута до бластоцист и то на 6 ден. Веднага ни насочиха към изследване на ДНК фрагментация и Кариотип за да видим къде е проблема преди втори опит. Оказахме се със сериозен процент ДНК фрагментация (49%) въпреки сравнително хубавата спермограма. На втори опит проф. Башар (един от най-добрите андролози там) приложи ТЕСА за вадене на материал и HOST селекция за ИКСИто. Ами от 4, 4 стигнаха бластоцист (1 на 5 ден, 2 на 6ти и едно на 7ми) като трите се водиха с добро качество (4АВ) и трансферирахме едното след хистероскопия с надраскване на лигавицата.

Отношение и професионализъм бяха на светлинни години от това, което видяхме в Надежда. А и всичко стана много бързо. Края на Август ни беше първата консултация, изчаках цикъла и края на Септември започнахме стимулация, Април следващата година вече бях бременна, като се забавихме и защото карахме ковид с ММ Януари/Февруари. Няма го това чакане по три месеца за консултация, цветна снимка и други подобни..

Дано този 6ти трансфер ти е на късмет и ти донесе 6ца от тотото и да се сбъдне твоята така чакана мечта! ❤

# 481
Кактус, много успех и стиснати палци!

Това за след 3-тия ден е нещо доста тиражирано в БГ, но не е подплатено с нито една научна, медицинска статя, а от много време се опитвам да намеря. Та не знам дали не е някакъв локален мит, ако някой има читава информация, моля да я качи да се информираме. Според моята клиника - също няма такова нещо, че сслед 3 ден причината била в сперматозоида, а хромозомни грешки при деленето, генетични и тн.

# 482
Благодаря от сърце за подкрепата, мили момичета! ❤️❤️❤️
Правили сме и СГ с ДНК фрагментация, но нямаше отклонения. Казаха, че причината е в яйцеклетките. Според мен не могат да ми налучкат дозите при стимулация. Аз съм в Надежда, но сега ги прескочих и в началото на месеца направих хистероскопия при Калчев с надраскване, което се надявам сега да помогне 🙏

# 483
След 3тия ден се формира ДНК-то на ембито (50% от яйцеклетката + 50%от сперматозоида). До тогава то се развива единствено от капацитета на яйцеклетката.  Затова и се счита че като се обърка развитието му на 4-5ти ден, нещо със сперматозоида не е наред. Естествено и спонтанни грешки възникват, но ако окапят масово ембритата, има резон да се мисли за МФ.

ПП : Даже наскоро ходих до клиниката и се случи да обясняват същото на пациентка преди мене.

Кактосче, и аз мисля че при тебе е от стимулацията. Горе главата. Ще намерите правилния подход и всичко ще се нареди. Дори на ЕЦ да е във краен случай. Hug

Аз да попитам и тука...
 Моят ЗЕТ се отложи, понеже съм направила киста. Имам поставена само блокираща инжекция на 21 ден от предходния цикъл.
Някой има ли представа кога трябва да очаквам следващ цикъл?

# 484
След 3тия ден се формира ДНК-то на ембито (50% от яйцеклетката + 50%от сперматозоида). До тогава то се развива единствено от капацитета на яйцеклетката.  Затова и се счита че като се обърка развитието му на 4-5ти ден, нещо със сперматозоида не е наред. Естествено и спонтанни грешки възникват, но ако окапят масово ембритата, има резон да се мисли за МФ.

ПП : Даже наскоро ходих до клиниката и се случи да обясняват същото на пациентка преди мене.

Кактосче, и аз мисля че при тебе е от стимулацията. Горе главата. Ще намерите правилния подход и всичко ще се нареди. Дори на ЕЦ да е във краен случай. Hug

Аз да попитам и тука...
 Моят ЗЕТ се отложи, понеже съм направила киста. Имам поставена само блокираща инжекция на 21 ден от предходния цикъл.
Някой има ли представа кога трябва да очаквам следващ цикъл?

Сега ще имаш цикъл , горе долу когато трябва да ти дойде или с леко закъснение , но следващия цикъл може да не дойде и два месеца

# 485
Здравейте борбени момичета желая ви успех през новата година и успех до финал и само положителни резултати 🙃🍀🙏🌹какво мислите за тези резултати надявам се следващия месец да е третия ми трансфер и поне този път да е успешен 🥺

# 486
Здравейте борбени момичета желая ви успех през новата година и успех до финал и само положителни резултати 🙃🍀🙏🌹какво мислите за тези резултати надявам се следващия месец да е третия ми трансфер и поне този път да е успешен 🥺
Ако сте правили трансфери с тези показатели няма как да са успешни. Извинете, ме че съм директна, но витамин Д -6 за първи път виждам и това е голям дифицит и другите ви показатели не са добри.
Моето мнение е да отложите трансфера за по дълго време за да си подобрите показателите. И глюкозата, и инсулина ...

# 487
Витамин Д ви е в тотален дефицит. Не знам как ще извадите читава яйцеклатка с този резултат. Точно този витамин отговаря за качеството на Я и се цели резултат около 50-80, в краен случай от 30 нагоре.

# 488
Инсулина е висок, като за трябва да посетиш ендокринолог висок. Влияе зле на качеството на яйцеклетките.

# 489
И от мен съвет като жена с ИР. Аз съм с ДЯ и пак ми ги следяха преди първия трансфер. Отложете по- добре, не е добре да се забременява с тези дефицити, ако това се случи изобщо.  И лекаря ви се надявам да ви посъветва това.

# 490
Иванамар, благодаря. Grinning

# 491
  • София
Отидете на ендокринолог. ТСХ също е високо. Ще Ви изпишат, нещо с което да го свалите.
По повод вит. Д и моят е нисък. Казаха ми да приемам 6 капки вигантол дневно. Ако не успея да наваксам, има ли друг начин, по който да се набави, инжекции или нещо друго?

# 492
Гел капсули Вит. Д, в нета има таблици с дозировка според килограмите Simple Smile аз с византолог седях с дефицит, вдигнах го с гел капсули и години поддържам така.

# 493
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук. На 11.01. върнахме един ембрион на 5 ден. Доктора каза на 20.01-кръвен тест. Като цяло нямам никакви симптоми и не ги и търся. Това ми е 6 трансфер и знам ,че не трябва да търся. Малко съм притеснена, защото сега видях, че има някакво зацапване. Слагам Утрогестан 2х2 от 300 и на превръзката имаше белезникаво зацапване, розово-кафяво. И на хартията беше кафеникаво. Днес е 6-ти ден от трансфера, дали може да е имплантация. Моля споделете опит🙂

# 494
Mila, възможно е да е имплантационно или пък нисък прогестерон. Моят кръвен си показа резултат на 8 ден от трансфера. Ако си нетърпелива, пуснк ЧХГ днес, но пак си пусни на 20, както са ти казали. Ако ти е нисък прогестеронът, ще трябва да си набавяш може би с инжекция пролутекс.

Общи условия

Активация на акаунт