Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 319
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен. Аз съм с термин 1 май... Не знам дали ще стигна до там понеже съм с едно преждевременно раждане преди 2 години в 25г.с.... с фатален край, сега съм в 21г.с. и адски много се тревожа поне докато не вляза в 7ми месец поне не мога да спра да се притеснявам... Вече бях в болницата на системи 1 седмица, заради контракции и  последеала скъсена шийка... и след това 1 седмица на антибиотици вкъщи. Уж шийката се възвърна на 3,5см и контракциите спряха, но това още повече ме притесни! Та, здравейте и отнас

Здравейте! Понеже в момента лежа заради скъсяване на шийката на 23,5 мм, а съм в 19+6 г.с. И съм силно притеснена… докторите казаха, че един път скъсена няма да се върне, но Вие ми дадохте надежда. Вчера ме приеха в болницата и от тогава само 1 банка с магнезий са ми вляли. Не мисля, че ще може да се направи серклаж, защото имам цервикален полип. Sad объркана съм и притеснена….

# 151
Минавам да попитам шампанско утре 1 глътка,може ли не може ли ?

# 152
  • Варна
Може 😁

Минавам да попитам шампанско утре 1 глътка,може ли не може ли ?

# 153
Има ли такива от вас, които поради индикации и проблемна бременност продължават да използват утрогестан след 20 гс? В каква доза и по каква причина? Благодаря

# 154
Привет! Да, аз съм 23-та г.с. и слагам по 2 капсули вагинално вечер преди лягане, по-скоро превантивно за шийката на матката, з-то в началото имаше леки въпросителни около нея (нямам серклаж и за момента се държи прилично). Док казва, че е препоръчително поне до тридесет-тридесет и някоя седмица
Има ли такива от вас, които поради индикации и проблемна бременност продължават да използват утрогестан след 20 гс? В каква доза и по каква причина? Благодаря

# 155
Привет! Да, аз съм 23-та г.с. и слагам по 2 капсули вагинално вечер преди лягане, по-скоро превантивно за шийката на матката, з-то в началото имаше леки въпросителни около нея (нямам серклаж и за момента се държи прилично). Док казва, че е препоръчително поне до тридесет-тридесет и някоя седмица

Здравейте! А какви бяха въпросителните около шийката на матката? Във връзка със скъсяване ли ползвате утрогестана?
Аз съм в 20 седмица и откриха скъсяване - 23,8 мм.

# 156

Аз се притеснявам дали не е проблем, че го пия вместо да е вагинално.. Реално така ми беше предписан в болницата, но това беше защото бях след кървене. Наскоро АГто при която се следя ми каза да го слагам вагинално, но спомена за някакви таблетки от 300 мг за вагинално приложение (а доколкото знам повечето слагат просто от нормалните си 100 мг вагинално). Други лекари пък ми казват, че мога да го спра вече.. Та до 3ти януари, когато съм записала час при др Ташков в Надежда съм в чуденка какво да правя.

# 157
18+3 съм и още пия 3×1 може би до края ще е така

# 158
Цитат на: FBID10206506436694795 link=topic=1502876.msg45801415#msg45801415 date=16

72404057

При теб по каква причина се налага и защо не е вагинално

# 159
Да, поставям ги във връзка с подозрение за предразположеност към скъсяване (3-ма лекари различна дължина измериха, доверих се на следящия, а и неговото мнение и измерване съвпадаше с това на още един от другите двама).
Иначе дозата я определя лекарят спрямо състоянието - горещо те съветвам да не сравняваш с тази на останалите момичета, з-то нуждите са много индивидуални.
Относно оралния прием - след прокървяване мисля, че е нормално да го предпочитат. Не мисля, че има място за притеснение дали е през устата или вагинално - все си се усвоява. Предимството при вагинално поставяне е, че щадиш повече черния дроб и избягваш някои странични ефекти (гадене, сънливост). Но най-вече е важно да се има предвид състоянието и според него да се определи как е най-удачно да го приемаш.
То не останало време до 3-ти януари, попитай д-р Ташков и заедно решете как продължаваш 😉Не се тревожи излишно, при открито скъсяване при всички положения приемът на Утрогестон само може да помогне 😊
Успех и горе главата! Желая ти от все сърце нещата да останат стабилни до големите седмици!

Аз се притеснявам дали не е проблем, че го пия вместо да е вагинално.. Реално така ми беше предписан в болницата, но това беше защото бях след кървене. Наскоро АГто при която се следя ми каза да го слагам вагинално, но спомена за някакви таблетки от 300 мг за вагинално приложение (а доколкото знам повечето слагат просто от нормалните си 100 мг вагинално). Други лекари пък ми казват, че мога да го спра вече.. Та до 3ти януари, когато съм записала час при др Ташков в Надежда съм в чуденка какво да правя.

# 160
Здравейте! От вчера съм с изключително силен гърлобол, не мога да преглъщам чак. Какво са ви изписвали да смучете/пиете/пръскате ? В 19г.с. съм.

# 161
Билкови пастили за смучене, при мен бяха Орофар. Също и много течности, чайове, инхалации с лайка, жабурене със сода или сол.

# 162
Цитат на: FBID10206506436694795 link=topic=1502876.msg45801415#msg45801415 date=16

72404057

При теб по каква причина се налага и защо не е вагинално
Имам прокървявания още от началото през 2 3 седмици отначало го поставят после ми казаха че не се поставя като има кървене и така си остана и до днес

# 163
Билкови пастили за смучене, при мен бяха Орофар. Също и много течности, чайове, инхалации с лайка, жабурене със сода или сол.
+1 и също ИслаМус за смучене, за бременни е окей. Четох че и евентуално тантум верде спрей може, но трябва да се обсъди с АГ. При мен не се наложи до там да стигам и си мина от горните методи Simple Smile

# 164
+1 и също ИслаМус за смучене, за бременни е окей. Четох че и евентуално тантум верде спрей може, но трябва да се обсъди с АГ. При мен не се наложи до там да стигам и си мина от горните методи Simple Smile

Тантум верде е ок за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт