Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 460
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
И аз ще правя обременяване с глюкоза след два дена. Никога досега не съм правила. Живея във Франция и тук явно по принцип се прави. В 29-та седмица съм. Хич не обичам сладко или да стоя на едно място 😀

За клизмата - да, преди година и 7 месеца раждах и трябваше да се направи преди това.

# 571
Не е толкова гадно, днес го правих . За мен лично един топъл шоколад в някои заведения е по - сладък 😀 на мен ми се гади от сладко … пък се справих. По -гадно ми беше това , че 3 пъти венозно ти взимат кръв  и ако нямаш хубави вени като мен , не е приятно.
Много е важно да седиш в пълен покой между вземанията , сядаш там и не мърдаш
А в коя седмица сте? При мен и двамата ендокринолози ми казаха да следя няколко дни с глюкомер и че няма защо да го правя. Аз просто искам да съм сигурна, че всичко е наред. Макар че днес двата ми резултата на гладно са 4,2 и 4,3, както и след хранене са в норма.
27+4 , реално само с този тест можеш да разбереш как се движи захарта ти след похапване на повече въглехидрати . На гладно ми беше 4,2 .Аз не бях изправена пред избор ,АГ- то ми каза че теста е задължителен .

# 572
Не е толкова гадно, днес го правих . За мен лично един топъл шоколад в някои заведения е по - сладък 😀 на мен ми се гади от сладко … пък се справих. По -гадно ми беше това , че 3 пъти венозно ти взимат кръв  и ако нямаш хубави вени като мен , не е приятно.
Много е важно да седиш в пълен покой между вземанията , сядаш там и не мърдаш
А в коя седмица сте? При мен и двамата ендокринолози ми казаха да следя няколко дни с глюкомер и че няма защо да го правя. Аз просто искам да съм сигурна, че всичко е наред. Макар че днес двата ми резултата на гладно са 4,2 и 4,3, както и след хранене са в норма.

При мен още от момента на забременяването знаех, че трябва да направа обременяване, тъй като съм с инсулинова резистентност. Също всеки месец меря глюкозата. Ендокринологът ми каза, че при резултат над 5,1 на глюкозата да правя и обременяване. В 28г.с. направих задължителното обременяване. Не е толкова гадно, идете рано и си вземете книжка или си свалете да гледате филм/сериал защото ще си поседите в лабораторията.
Аз лично предпочитам да правя това изследване в Токуда и то в събота, тъй като тогава не работят с пациенти по Здравна каса, хората са много малко и много лесно може да се намери празна чакалня в която да чакате.

# 573
Хоп ето ме и мен в 31г.с. бебчо е 2053гр.

# 574

Браво, ние в 30+6 бяхме кило и половина.Казаха ли ви,че върви по-голямко?

# 575
И аз днес бях на преглед 32+6 измериха нашето момче 2040. Понеже имахме притеснения, сякаш добре наддава - около 200 гр. на седмица, така че сега сме спокойни и продължавам с високо протеиновата диета.

# 576
Някоя от вас да е имала генитален херпес преди или по време на бременността и с какво изследване се установява?

# 577

Браво, ние в 30+6 бяхме кило и половина.Казаха ли ви,че върви по-голямко?
Да казаха че отговаря на 32-33 г.с но нямало нищо притеснено
Мен лично ме притеснява зрелостта на плацентата вече е 2-ра степен,но така или инъче не ми казаха нищо за нея

# 578
Здравейте, аз само да се вмъкна по въпрос свързан с гъбичките. От ноември месец на около 2 седмици се лекувах от гъбички, но започнах да пия Омнибиотик 6 и закрепвам положението вече месец.
Ако някоя друга се бори с тази гадост, може да пробва с пробиотика.

# 579
Здравейте, аз само да се вмъкна по въпрос свързан с гъбичките. От ноември месец на около 2 седмици се лекувах от гъбички, но започнах да пия Омнибиотик 6 и закрепвам положението вече месец.
Ако някоя друга се бори с тази гадост, може да пробва с пробиотика.

Благодаря и аз го пия от доста време вече и от масово, вее излизат оскъдни, но да видим. А ти 1 или 2 пъти на ден пиеш от пробиотика?

# 580
Момичета, някой пие ли протеин и какъв?

# 581
Момичета, някой пие ли протеин и какъв?

Да пия по веднъж дневно 2 мерителни лъжици Pregnaco. Има дни в които пропускам де. Иначе заради общ белтък на долна граница ми беше препоръчан

# 582
Здравейте, има ли някое бебе, което върви с дупето надолу? В 33+2 съм, последно в 31+5 беше седалищно. Хич не ми се иска секцио, а пък ме притеснява че бебето е много голямо (2020 гр в 31+5) и няма да има място да се обърне..

# 583
Здравейте, има ли някое бебе, което върви с дупето надолу? В 33+2 съм, последно в 31+5 беше седалищно. Хич не ми се иска секцио, а пък ме притеснява че бебето е много голямо (2020 гр в 31+5) и няма да има място да се обърне..
Моето е с главата надолу от 29гс, но АГ ми разказа че седалищно бебе направил секцио и се оказало че в 39гс се обърнало в последния час

# 584

Благодаря и аз го пия от доста време вече и от масово, вее излизат оскъдни, но да видим. А ти 1 или 2 пъти на ден пиеш от пробиотика?
По 1 път, защото така ми беше предписано от АГ.

Общи условия

Активация на акаунт