Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Да, аз ги получих преди 2-3 седмици, АГ ми каза да се мажа с крем за атопична кожа. При мен пъпчиците бяха придружени със сърбеж и дразнене при носене на прилепнали блузи. Освен това ми каза да спра да използвам душ-гел и сапуни по корема при къпане. Спри да переш с омекотители и силни препарати също така.
Здравейте, има ли някоя от вас, която да има проблем с малки ситни пъпки по корема - от под гърдите до пъпа. Запазила съм час за кожен утре, но се притеснявам...

# 616
Да, аз ги получих преди 2-3 седмици, АГ ми каза да се мажа с крем за атопична кожа. При мен пъпчиците бяха придружени със сърбеж и дразнене при носене на прилепнали блузи. Освен това ми каза да спра да използвам душ-гел и сапуни по корема при къпане. Спри да переш с омекотители и силни препарати също така.
Здравейте, има ли някоя от вас, която да има проблем с малки ситни пъпки по корема - от под гърдите до пъпа. Запазила съм час за кожен утре, но се притеснявам...

Благодаря! И моите много сърбят Sad  а оправиха ли се след като започна да се мажеш и с какво кремче?
Иначе отскоро ползвам Тео бебе душ гел,но явно с него по-зле. Ще видя какво ще ми каже лекаря утре.

# 617
Ами оправиха се, вече не ме сърби кожата по корема, рядко се случва да започне да ме сърби. Иначе коремчето, което си купих се казва дексерил.

# 618
Имах същите пъпчици и сърбеж като алергична реакция към крема за стрии на Мустела. Прекратих използването и малко след това изчезнаха. Проверете си козметиката, вероятно не реагирате добре на някой от продуктите. Успех!

# 619
Имах същите пъпчици и сърбеж като алергична реакция към крема за стрии на Мустела. Прекратих използването и малко след това изчезнаха. Проверете си козметиката, вероятно не реагирате добре на някой от продуктите. Успех!

От началото на бременността ползвам олио на Мустела и досега нямах проблем. Днес бях на лекар и каза, че е дерматит, предписа ми мазило и спрей и каза да спра всичко друго с което се мажа както и да не се къпя с душ гел освен ако не е медицински

# 620
Мажеш ли го с нещо (крем против стрии и др.)?Аз преди месец използвах протеин за бременни и от него доста пъпки ми излезнаха,не само по корема,но главно там ми направи впечатление.Спрях го и повечето пъпки изчезнаха.Така,че може и да е от нещо което приемаш вътрешно..

# 621
Мажеш ли го с нещо (крем против стрии и др.)?Аз преди месец използвах протеин за бременни и от него доста пъпки ми излезнаха,не само по корема,но главно там ми направи впечатление.Спрях го и повечето пъпки изчезнаха.Така,че може и да е от нещо което приемаш вътрешно..
[/quote
Вчера дерматолога каза,че е дерматит това ..каза да спра всички лосиони и олиа.
Пия протеин иначе..

# 622

Аз се сдобих с така наречения PUPPP - https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22374-puppp-rash .  Много сърби и изобщо не е от козметиката, дори ме оправя като мажа редовно с олиото.

# 623
Момичета, а на някой белят ли му се ареолите и зърната на гърдите? Аз имам такъв проблем и дори самите зърна образуват едни корички, които след душ лесно се махат, но аз гледам да не ги пипам. Мислех да ходя на мамолог да ми изпише някое кремче, но все го отлагам.

# 624
Мажеш ли ги? На мен от време на време са по-сухи, но като мажа корема, мажа и гърдите и сякаш в по-добре положението. Може да пробваш и с кремче за зърна.

# 625
Мажеш ли ги? На мен от време на време са по-сухи, но като мажа корема, мажа и гърдите и сякаш в по-добре положението. Може да пробваш и с кремче за зърна.
Мажа ги, но точно около зърната умишлено не мажа.  Не знам дали е подходящ крем против стрии точно за там.

# 626
На мен вчера акушерката ми каза, че мога да започна да се подготвям за кърменето като мажа по веднъж на ден с Гармастан или Лансинох...Лансиноха със сигурност няма да навреди, дори го ползвам при силно напукани устни.

# 627
Момичета, а на някой белят ли му се ареолите и зърната на гърдите? Аз имам такъв проблем и дори самите зърна образуват едни корички, които след душ лесно се махат, но аз гледам да не ги пипам. Мислех да ходя на мамолог да ми изпише някое кремче, но все го отлагам.

Аз имам същия проблем, но не съм се консултирала.. Мажа като се сетя с олио, което сега ми забраниха за коремчето, та ще го ползвам поне за гърдите. Имам и лансилох също. Ще споделиш ли ако се консултираш с лекар?

# 628

Аз имам същия проблем, но не съм се консултирала.. Мажа като се сетя с олио, което сега ми забраниха за коремчето, та ще го ползвам поне за гърдите. Имам и лансилох също. Ще споделиш ли ако се консултираш с лекар?
Да, ако се консултирам ще пиша.

# 629
Относно намазването на гърдите с кремче аз се начетох на различни източници. На определени места пише, че трябвало зърната да загрубеят, а на други че било хубаво да се мажат. Не знам на кое да вярвам. Много бих искала да кърмя бебето, някоя вече минала по-този път мама, може да даде съвет.

Общи условия

Активация на акаунт