Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 722
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Първата глюкоза на гладно: 5,38

Започвам и аз да меря от днес и в Петък ще показвам резултатите на друга докторка. Аз живея във Франция и тук явно по-насериозно взимат тези неща, при първата ми бременност доктора в България изобщо не спомена за такъв тест.

6-7 кг за цяла бременност си е супер направо, къде по-добре от това 😁

Аз си усещам и без тестове, като ям въглехидрати, особено нещо от рода на бял хляб, всичко с тесто, сандвич, понякога сладко - ставам много изморена, като парцал, никаква енергия и сърцебиене... и така няколко часа.

# 661
Има ли момичета с повишен албумин в урината?И какви са вашите стойности?

# 662
Момичета, не си бях мерила теглото около 2 седмици и тази сутрин се премерих, и се оказа че съм с един килограм надолу. Дали е нормално да свалям в 8 месец?

# 663
Здравейте,от днес сутринта усещам,като боцкащи болки в корема,от лявата страна,ако има някакво значение (в 36та седмица съм),не са болезнени,а просто неприятни.Мъника се движи както нормално.Утре съм на консултация,но искам и Вас да попитам дали сте имали същия “проблем” или сега го имате.

# 664
Цяла бременност все нещо ме боли в областта на корема, червата, стомаха...всички органи са притиснати все пак...

Здравейте,от днес сутринта усещам,като боцкащи болки в корема,от лявата страна,ако има някакво значение (в 36та седмица съм),не са болезнени,а просто неприятни.Мъника се движи както нормално.Утре съм на консултация,но искам и Вас да попитам дали сте имали същия “проблем” или сега го имате.

# 665
Момичета, вашите бебета хълцат ли? Аз хващам моя ежедневно и по няколко пъти на ден. 😃 Четох че било нормално, защото в момента гълтат околоплодни води.

Да, малката хлъцла редовно се упражнява - особено вечер, а понякога продължава по 10 - 15 минути. Така били тренирали да дишат.

Имате ли прорязваща болка в слабините в 8ми месец(34 гс). Когато се движа няма нищо, легна ли да спя бебето започва да се движи много и имам болка в слабините мнгоо неприятна, като прорязваща..

Не съм сигурна дали за същото нещо говориш, но аз имах няколко дни подобна болка - като електрически импулс в слабините, дупето или ниско долу на корема. При мен си го обясних с това, че докторката ми каза на последния преглед, че беба е слязла надолу. Мисля, че тежи и притиска някакви нерви. При мен обаче се проявяваше, когато съм права или се движа.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 19:58 от Mihaela Ilieva 737360

# 666
Започнахте ли вече да перете дрешките на бебчетата?

# 667
Вчера се замислих че майка вече е време тъй като съм за края на май ноооо никога не се знае както лекарката каза може да св наложи секцио май ще е по добре съм подготвена пт по раничко

# 668
Да, имам още точно 2 седмици до секцио, едва този уикенд се хванах да пера и имам какво да споделя 😁 60 градуса и 2 часа сушилня = всички дрешки са с размер надолу 😭😭😭Без майтап, ще трябва да купя няколко неща наново. Най-разочаровашоти е, че най-скъпите дрешки от Next са се смалили най-много
Започнахте ли вече да перете дрешките на бебчетата?

# 669
Аз съм готова с всичко. Термина ми е за 3 май, но онзи ден АГ каза че не го вижда до термин, най много за след Великден, което си е другата седмица 😱... Тази нощ имах болки подобни на менструалните, така че раждането се задава. Бебето в 36 гс беше 3070 гр, плацентата втора степен.

# 670
Аз също съм към края на май, днес съм на преглед и ще разберем. Иначе всичко е изпрано и изгладено. Относно сушилнята, не я използвай за следващите дрешки, защото са памучни и всички ще се смалят. Аз направо ги слагам на простора. Какъв прах използвате?

А за болките, аз също имам на моменти, но много рядко.

# 671
Из форума четох добри отзиви за течен препарат Persil Sensitive. После и свекърва ми го препоръча и с него перем.

Подготвяме багажа за болницата и разни неща у дома, но не сме напълно готови. В случая съм с късна овулация. Абсолютно съм сигурна кога е заченато бебето (точно 2 възможни дати) и си мислех, че ще ми коригират календарния термин (средата на май) с тези 5-6 дни и ще отиде по-към края на месеца. Обаче доктора казва, че бебе върви дори малко напред от календарния термин, а не назад и може да тръгне преди средата на май, по-вначалото. Всичко това при равни други условия, до последно не се знае. То и техниката дава някакво отклонение, измерванята не са на 100% точни. В нашия род по женска линия пренасяне и предизвикано раждане си се случват нерядко, което малко ме притеснява - да не форсират излишно раждането. От друга страна съм си избрала добър лекар и се надявам всичко да е с оптимален краен резултат, независимо кога и как.
Засега ми намалиха дозата на магнезия, но не са ми го спрели. Чувала съм, че витамините за бременни много помпят бебето и се чудя дали е разумно да продължавам да ги пия, при положение, че нямам отклонения в кръвната картина и растежът на бебе е ок. Това ще го консултирам на следващия преглед.

# 672
Мами, аз съм от юнските групи, но ви следя и вас. Подготвихте ли козметиката за бебенцата и искам да попитам за очичките какво взехте марлички или тампончета за грим от нашите които чистим. За физиологичния разтвор е ясно.

# 673
С мъжа ми сме с много чувствителни кожи и в началото ще сме предпазливи откъм козметика. Смятам да мия бебе само с вода в началото. Купили сме павловича мас и един крем против подсичане на Бебо. Ще видим как ще му понесе това и ще преценим. За всеки случай, ако в болницата поискат нещо, имам набелязани продукти, за които мога да изпратя мъжа ми, но принципно не искат. Ще ми се, когато добавяме козметика, да бъде според нуждите и съгласувано с лекар.
Първа бременност ми е, нямам представа кое е по-добре и взех едно пакетче памучни тампони (40 бр.) и малко пакетче стерилни марли (5 бр.) колкото за проба.

# 674
Мами, аз съм от юнските групи, но ви следя и вас. Подготвихте ли козметиката за бебенцата и искам да попитам за очичките какво взехте марлички или тампончета за грим от нашите които чистим. За физиологичния разтвор е ясно.

Някой може ли да сподели за какво са тези тампончета и физиологичен разтвор за очите?

Общи условия

Активация на акаунт