На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 545
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
На нас ни подариха комплект за хранете на mymunche.bg. Много ми харесва, бебока много се кефи на лъжицата. За сега ползвам купичката, лъжичката и лигавника. Отделно има чинийка, втора лъжичка и виличка.
След картофа, тиквата и моркова сега е на пащърнак. Пу пу, всичко яде до момента.

# 196
  • София
На нас ни подариха комплект за хранете на mymunche.bg. Много ми харесва, бебока много се кефи на лъжицата. За сега ползвам купичката, лъжичката и лигавника. Отделно има чинийка, втора лъжичка и виличка.
След картофа, тиквата и моркова сега е на пащърнак. Пу пу, всичко яде до момента.
Много ми харесаха! И аз поръчах за Алис.

# 197
  • гр.Пловдив
Маминки, следя ви, но не съм писала много време, много ми е напрегнато, изкарахме тежки дни... На 26.11 оперираха баткото по спешност от перитонит, бяхме 6 дни в реанимация и 3 в отделението,.. Източили са 0,800мл гной от корема, такъв кошмар ви казвам, че още незнам къде се намирам:cry:
На 22.11 бяхме при педи с малката на ваксина, бях ви писала тогава, че я отложи заради баткото, тъй като той се оплакваш от коликообразни болки в корема и тя предположи, че е стомашно-червен вирус, нищо не ни назначи само нурофен при нужда и но-шпа и чао.. Аз само го питах ако се засилят болките д ми каже да го водя на хирург, но той само си лежеше, не е стена, плакал, беше и на училище, играеше на компа, не искаше да яде и вдигаш Т, но мислехме, че е от вирус и чакахме да мине... Да, ама не, мега заблуждаваща клинична картина, спукал се е и му е олекнало, но оттам е започнал да се пълни корема, да пада кръвното и в петък през нощта го закарахме в Хирургиите, от 04.30 та чак в 12ч го вкараха д а го оперират, изумиха се това дете как било издържало тези болки.. А той ми вика, мамо не ме боля толкова... Cry

Много ми е тежко, всичко мина, но сега пак ще трепери, понеже хирурга каза, че при 60% от перитонитите давали сраствания и усложнения, моля се да сме извън този %, само следя за Т и д не го боли, целия корем му е разрязан от-до верикално:cry:

Бебето го гледа свекървата, ММ замина командировка на майната си и то за късмет 1 ден след операцията, та изкарах чудни дни.. Confused

Трябваше да я за храня или по-точно исках, че ми писна вече с това мляко, а и много жално гледа хайванчето като се храним и й течат лигите, но като стана така с баткото и се отложиха нещата за след ваксината на 15.12.. Да ви попитам има ли сред вас още които не са захранили, да не съм останала единствена, понеже не съм чела темата доста време?

Има ли според вас закономерност в това, че късното захранване, т. Е 5+ М. води до злоядство, отказ от доста храни и трудно отбиване от млякото?
Баткото е жив пример, по съвет на педи пи АМ до 6м вкл и после ядове с храната, не иска и не иска, пи мляко до 2,4 М...

# 198
  • Замък сред облаците
Теди, голям ужас сте изживели, прегръщам те!
Едната ми зълва я оперираха от перитонит преди 3г, знам колко е страшно, хем тя е голям човек…
За срастванията няма да го мислиш, те стават от всякакви възпаления, често и от по-безобидни. Следвайте сега диетата, да почива момчето, голям активен мъж ще стане, сега не се вкарвай в повече стрес.
И за захранването спокойно, половината мацки не са захранили още, аз мисля че сме малцинство тези, които го направихме и то заради отказ от мляко или слабо наддаване. Злоядството е свързано нерядко и с дефицит на желязо доколкото четох, така че като пускате кръвна картина на 6м пусни към нея желязо, тжск, феритин за пълна информация за железните депа.

# 199
Теди, да минава бързо баткото, настрой се положително за възстановяването. Да ви е много здрав.

Аз щях да захранвам тази седмица, но нали е болна засега остана за другата. На 5ти стана на 5 месеца, надявам се да края на месеца да успея да почна и да хапне 2-3 зеленчука.

Да я похваля че си откри краката и е много доволна като сменям памперс, веднага ги хваща и така стои, чак ми е жал да я обувам. А смяната на памперс стана през час, никак не съм свикнала, ходих преди малко за пробиотик, няма да я бъде тази работа с това дрискане 😂 от едната крайност на другата, ще ми свърши промоционалния кашон от ЧП.

Тези термо лъжици на лорели са тънки на върха, плоски и побеляват, ако пюрета е много топло.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 14:22 от deska90

# 200
  • гр.Пловдив
Благодаря ви АА и Деска HeartHugHeart Eyes

Да попитам има ли доза истина и логика в това ,че 1 седмица преди и 1 седмица след ваксина не трябвало да се захранва и защо? Така ме сърбят ръцете поне 1 тиква да хапне до 15.12 ,вие какво ще ме посъветвате?

Минала е 8кг със сигурност и вече памперс номер 4 са й малки,доизползвам ги и минаваме на 5-ца ..

# 201
Teddy, пожелавам бързо възстановяване на баткото! Мъжът ми е опериран на 7 години от същото. Виждала разреза на снимки като дете, огромен е, също вертикален по целия корем почти, белегът сега е по-малък нормално.

За захранването не мисля, че от по-късното захранване се влияе дали детето е злоядо или не, по-скоро до нрав. Да не говорим, че злоядостта може да е до време или само в даден възрастов диапазон. Аз съм от тези, които още не са захранили.

Преди и след ваксина не се предлага нова храна, за да се установи, ако има реакция от какво е, т.е. от ваксината или от храната. А предполагам и възбудената имунна система след ваксинация, може да реагира на храната без това да се случва иначе.

# 202
  • Замък сред облаците
72 часа преди и след. Как 2 седмици 😄
 Иначе във вторник му биха ваксините, в петък захраних. Вече като си захранила, ако е болно, на лекарства или ваксина се вкарва нова храна след преболедуването или 72 часа след ваксината.
Идеята е че едно че организмът може да прояви свръхчувствителност в тези моменти, второ че ако реагира на лекарства или храна не знаеш от кое е.

# 203
  • София
Теди, прегръдки и от мен, да се възстанови бързо баткото , да е много здрав и да не ви се случват повече такива неща. Алис от вчера пак е кисела, почнах Камилия да видим.. Калин сутринта стана и се изкашля и понеже има много болни в групата реших, че е прихванал и го оставил. ЕСТЕСТВЕНО се преебах, защото нито сопол има, нито е кашлял от сутринта повече и сме на черешата днес. Успях някак да ги приспя и двамата в 2 и сърбам набързо кафето сега и очаквам Алис да стане. И аз не съм захранила, още не го чувствам да сме готови. С баткото беше кошмарно яденето на пюрета и психически не съм се настроила още.

# 204
Ох, Теди, ужас.. прегръщам те и аз, всичко ще е наред съвсем скоро, не се тревожи ❤️❤️❤️🙏🙏🙏

При нас сънят още е кошмар.. уж дремките през деня пооправихме, даваме и мажем какво ли не за тия зъби, не е от яденето, уж мина регресията, няма скок в растежа.. и вечер е кошмар.. Еми, не знам вече.. простооооооооо...
Заспива си след банята, спи към два часа горе - долу непробудно и се започва едно мятане, рев, в 00ч вече е буден и ококорен на макс, почва се великото приспиване.. еми, спи му се, хленчи.. просто не знам.. и в 6 часа сме станали след цяла нощ приспиване... Иде ми да се метна от някъде...

# 205
Бързо възстановяване на силното ти момче Simple Smile Аз не съм захранила още Виктория, щеше да е тази седмица, но се разболя и чакам да оздравее. Надявам се на новата 😁 Не мисля, че има връзка късното захранване със злоядството. Каката я захраних на 6 месеца, но тя беше изключително кърмена и нямаше никакви проблеми , даже си беше лакома. Сега на 5г. е голям каприз, но тогава си беше шест точки 😁😁

# 206
Теди, звучи много страшно. Направо ми настръхна косата. Това ако се случи  тук щеше да има опело на следващия ден. Голям късмет сте извадили, че е жив.

Хоуп, това което описваш е характерно при къси интервали на будуване и повече от необходимото дневен сън. Опитай се да слезете под 4.30 часа дневен сън. И интервали от поне 2 часа.

Аз също не съм захранила. И вкъщи лъжичката на ХИП беше фаворит. Сега съм взела няколко от ДМ и една силиконова на canpol имам и останали от каката. Силиконовите се оцветяват от тиква и морков и нямат измиване. Не съм забелязала да пише месеци на тях. Сигурно някъде има 😄.  

Не помня дали ви се похвалих, че Лъчи взе ТЕЛК  - 100% и ни дадоха безплатна винетка! За една година е решението. За следващата няма да й дадат нищо. Май й се полагат и по-големи детски. Ще видим този месец какво ще преведат.

Лъчи все още не се обръща от корем по гръб. Обратното го прави отдавна. Даже благодарение на него има вече едно падане от леглото. Иначе вече по корем изпъва ръцете и се отлепя чак до кръста.
Не помня дали ви пусках това видео тук. За двигателното развитие е. Бях го пускала във фейсбук групата. https://youtu.be/PaeOTWVjaac

Като казахте промоционални памперси онзи ден видях, че съм прибрала 2 - 3 кашона тройка и още толкова четворка от памперс премиум пантс за Лъчи. Е да ви кажа разревах се защото заради тия пранги на краката й не мога да слагам гащички и трябва да карам на обикновени с лепенки.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:51 от fillme

# 207
Филме, той има максимум три часа дневен сън, интервалите са точно два часа до два часа и половина..

Теди, звучи много страшно. Направо ми настръхна косата. Това ако се случи  тук щеше да има опело на следващия ден. Толям късмет сте извадили, че е жив.

Хоуп, това което описваш е характерно при къси интервали на будуване и повече от необходимото дневен сън. Опитай се да слезете под 4.30 часа дневен сън. И интервали от поне 2 часа.

Аз също не съм захранила. И вкъщи лъжичката на ХИП беше фаворит. Сега съм взела няколко от ДМ и една силиконова на canpol имам и останали от каката. Силиконовите се оцветяват от тиква и морков и нямат измиване. Не съм забелязала да пише месеци на тях. Сигурно някъде има 😄.  

Не помня дали ви се похвалих, че Лъчи взе ТЕЛК  - 100% и ни дадоха безплатна винетка! За една година е решението. За следващата няма да й дадат нищо. Май й се полагат и по-големи детски. Ще видим този месец какво ще преведат.

Лъчи все още не се обръща от корем по гръб. Обратното го прави отдавна. Даже благодарение на него има вече едно падане от леглото. Иначе вече по корем изпъва ръцете и се отлепя чак до кръста.
Не помня дали ви пусках това видео тук. За двигателното развитие е. Бях го пускала във фейсбук групата. https://youtu.be/PaeOTWVjaac

Като казахте промоционални памперси онзи ден видях, че съм прибрала 2 - 3 кашона тройка и още толкова четворка от памперс премиум пантс за Лъчи. Е да ви кажа разревах се защото заради тия пранги на краката й не мога да слагам гащички и трябва да карам на обикновени с лепенки.

# 208
  • София
Хоуп, аз съм на мнение, че не е до интервалите. При Алис как ли не въртях, накрая се получи да заспива на 2 часа първа дрямка, втора на 2,15 минути трета на 2:30 минути и така три дни беше перфектна. От днес пак сме на черешата и пробвам същите неща и интервали и йок. Отдавам за жалост всичко на проклетите зъби при нас... Почнах Камилия днес, да видим утре дали ще имам малко по-спокойно бебе.

# 209
  • Замък сред облаците
Хм, при нас дневният сън е между 1:50 - 2:10ч общо, по изключение се случва 3 понякога. Нощният варира между 9 и 12 часа, най-често около 11 часа. Вчера и днес спокойно прави 2,5 часови интервали без проблеми в заспиването.

Да ви кажа пак каква драма със столчето и облеклото. Ходихме набързо до Декатлон и да си вземем нещо за ядене след като ММ приключи работа. Нашия в кошницата за кола и в количката с нея. Облечен с потник, чорапки и гащеризончето от Пепко
Скрит текст:
Ех, като ревна това дете навръщане по околовръстното… 🤯 Реве и се къса, спряхме на Икеа, вадя го от кошницата, вир вода беше пак. Ще търся летен калъф освен. Прибирахме го по потник и памперс, заметнат с леко памучно одеялце, че иначе пищеше. Добре че буквално пред входа ни стовари ММ да не настине….

Общи условия

Активация на акаунт