На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 573
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
Кога ще избият горните зъбки след 2та долни не се знае. Може след седмица или след 2 месеца.. При всяко дребосъче е различно.

Мис, на мен ми прилича на алергия от портокала. Цитрусите са силни алергени.

Сученето е за мляко, без значение майчино или не. Водата се пие. Ползването на шише с бебешки биберон трябва да се прекрати към година и половина, защото не е добре за зъбите. А ако бебето приема вода само така, после може да има проблем с махането на бебешкото шише, с приема на вода или с двете. От друга страна пиейки количеството вода може да се регулира по-добре от бебето.
За вкъщи съм му взела малка чашка с наклон. Така по-малко разливат https://www.greenstories.de/doidy-cup-schadstofffreier-lerntrink … -DsBoCImkQAvD_BwE

А за вън докато е студено ще пие от такова шише https://www.babysutten.de/shop/mam-babyflasche-easy-8582p.html?d … eConsentChanged=1

След годинката за вън ще е шише със сламка за изпът. Иначе ще си носим чашата пак с нас и ще му наливам от нормална бутилка.

# 301
На места сякаш изветряват, т.е. не са така червени, а си седят едни ситни. По-нагоре към вратлето има и с червени петна. Видях една и на дупето.
 Сега пак заспа и като стане ще го заведа на преглед, защото докторът ми каза след 17ч, защото всичко му е запълнено. Представям си колко болни има.

АА, не мисля, че е розов лишей. При лишеите не трябваше ли да е лющеща кожата? Аз имах преди 3 години, получих след аборта, но тогава ходих направо на дерматолог. Спомням си само, че ме сърбеше цялото тяло, без да имам пъпки навсякъде, а само на няколко места. Тогава докторката ми каза, че е в следствие от преживяното, на психологическа основа. Изписа ми някакъв лосион за тяло. Не съм много добре с паметта сега, затова и не мога да си спомня как изглеждаха петната тогава. Имах и снимки, но съм ги изтрила.

Ако е реакция от моя храна, най-вероятно е от портокала, но ще чакам прегледа.

Извинявам се, че не се включвам по другите въпроси, но ми е притеснено. После ще ви изчета по-подробно.

# 302
  • Замък сред облаците
Теди, захранва се с еднокомпонентно пюре,  за да следиш за реакции. Иначе на мен педиатрите казаха основно с белите зеленчуци да почнем.
Аз въведох:
- картоф 5 дни (3-4 лъжички първия ден, 6-7 втория, 20 третия и после 40гр и плавно увеличение)
- картоф + тиква 4 дни (четвъртия се падаше неделя и да не давам нова храна),
- пащърнак и пащърнак/картоф - не се харесаха хич, давах 2 дни и се отказах,
- картоф + тиквичка 2 дни,
- морков + картоф 3 дни

Морковът е много сладникав и заради уж запичащите свойства го давам с картоф. Не е имало ден без да ака откакто почна пюретата. Детето яде между 50 и 80гр, дояжда към 60мл мляко (веднъж изпи 100мл след 70гр пюре и апетитът му до края на вечерта замина, едвам изпиваше по 50мл).

Тази седмица мисля да продължа с карфиол и спанак.

Мис, само предполагам, че Йоан е втоеи месец с 2 плаки без обриви и ЛЛ чака да види ще минат ли (демек лишей ли е) за 6 седмици или ще ходим на дерматолог. Не се лющи и при нас, не е имал обрив, просто онзи ден четох по темата и давам предположение да си провериш Simple Smile
За цитрусите не разбъзикваха ли и стомахчето при алергия?

# 303
Аз разбрах че Мис е яла цитруса, не бебето, едва ли чак такава реакция ще получи.

# 304
Деси, не знам дали ще е актуална информацията ми, но таксата беше към 34лв и важи за колкото деца имаш в семейството. Неограничен брой прегледи, денонощно. Имаше опция за 60лв месечно прегледите да са у вас, но вероятно цените вече са други и не знам за София така ли ще е предвид по-големите разстояния.
Докторите бяха доста и не се знаеше кога кой е на смяна, защото много хора предпочитаха едно - две имена и се скупчваха само когато са те, затова звънях всеки път като ни се наложи да питам кой лекар е. На всеки преглед въвеждаха информация в системата им и като отидеш след ден-два при друг лекар, той чете какво е било. Но просто самите лекари не бяха много добри, с изключение на 1-2ма, които рядко ги уцелвахме. Допълнително можеше там да включат система, направят инхалация, вземат кръв. Вече и други екстри може да има.
Като живяхме в София, нашата педиатърка имаше договор с неотложна помощ в медицински център Лина (или нещо подобно) и тогава ходехме там 2-3 пъти без да плащаме.

Синът ми има алергия към ядки, която се прояви още в първите му месеци - обриваше се ако аз ям ядки и го кърмя. Но не направих връзката и му дадох на 2год. та се стигна до урбазон. Не знам от цитрус може ли такава силна реакция да стане, ядките са по-силен алерген по принцип, но мисълта ми е, че е възможно да мине през кърмата.

# 305
Да, аз ядох портокал, не Марти. На него не бих дала. Но понеже за първи път ям, от както съм родила, не знам дали би имало някаква реакция.

# 306
  • София
Мерси Рафаела, ако ни се наложи да идем ще разпитам. Общо взето и моята информация е същата, че има добри лекари има и такива, които не са доволни от тях. Аз на Калин май към годинката от шише с биба мина към чашката за вода на икеа и после сламка. Не съм имала проблем нито с биберони, нито със залъгалки аз, а той беше пристрастен към залагалката си. https://www.aliexpress.com/item/1005003072254018.html?pdp_npi=2% … afSmartRedirect=y
Нали казват да внимаваме какво ядем като сме кърмачки? Значи може би преминава в кърмата и е възможно да даде алергия? Моята логика поне е такава..

# 307
Аз бях слушала Ася Демирева да казва, че диетата на майката няма отношение към коликите, но сега като споменахте, намерих статия на НАПК, че можело да преминават алергените. Което е странно, защото за меда бях чела, че не е опасен, ако майката го приема, но явно е друг механизма на действие и въпросният токсин не преминава през кърмата. Аз самата ям всичко от самото начало, включително пиех доста мляко, но просто ми се пиеше, като родих.

Чувала съм същите неща за въпросната клиника, затова като имахме нужда една неделя, предпочетох п-ка България. Прегеледът мисля беше около 120 лева, не помня дали с или без изследванията. Сега гледам че ЛЛ работи с тях в извънработно време вече, но не знам дали това вклпчва събота и неделя.

# 308
  • Замък сред облаците
Медът не се дава на бебетата не заради алергии, а заради ботулиновите спори които може да съдържа. Той се разгражда на захари (при условие че самият той е фруктоза и глюкоза най-вече) в организма на майката, доколкото имам представа се усвоява напълно. Не съм го срещала в списъка със забранени храни за кърмачки.

# 309
Да, да, просто сумарно бях подразбрала, че няма значение какво ядеш в общия случай, освен ако нямаш чревна пропускливост, но явно не е точно така.

# 310
  • Замък сред облаците
Маги,
Скрит текст:
ЛЛ работи с поликлиника България от пролетта-лятото някъде, мисля че имаше значение по отношение на таксите нещо, но не съм ги ползвала да ти кажа със сигурност. Недай боже се наложи, ги информирай Simple Smile

# 311
Цитат
Както знаете,аз започнах да захранвам сравнително рано. Вече яде зеленчукови и плодови пюрета,каша както и банан!

Shu,доколкото си спомням ти беше захранила първо с тиква Flowers Jack O Lantern
Би ли споделила после на какво минахте след това  и през какви пюрета преминахте до момента?

Шах с пешката се оказа при мен,първо предложих картоф+тиква+АМ,обаче не го одобри,след което пробвах само тиква и сега думка всеки ден по 80г малко бурканче на Гербер ,,Обаче какво да дам след нея и колко време да я яде тази тиква ?

Аз започнах с тиква,после дадох картоф,после морков с тиква... След това започнах с плодови. Ябълка,круша. След близо месец,вече се осмелих да му давам миксове,като всичко е домашно. Вече яде броколи,грах,картоф,тиква,ябълка,круша,дюля,банан... а вече и каши!

# 312
Минахме на преглед. Докторът каза, че е уртикария, най-вероятно реакция от храна, та освен от портокала, не знам какво друго може да е. Изписа му фенистил на капки и сега аз ще хапвам по-ограничено. Чела съм, че цитрусите трябва да се избягват заради коликите и за това не бях консумирала, но вчера изядох един портокал, не 1кг, но явно му е повлияло, ако в него е проблемът.
Днес мислех да стартираме захранването. Бях подготвила картоф, за да видя как ще реагира, но добре, че стана така сутринта, а не след него, защото веднага щях да го свържа с картофа. Докторът ми каза поне седмица след като се изчисти да му давам. Та ..приемам го като знак, че не му е било сега времето.

Аз давам витамин ц, а сега и капките, разредени във вода със спринцовката от нурофен, а Марти подскача от нетърпение като я види. Не знам дали водата му харесва или самата спринцовка. Като му предложих с лъжичка се задави, защото сигурно си пое повече въздух. Пък за чашка още ми е рано.

# 313
  • София
И аз сега давам Фенистил на Алис задари ларигитния вирус и Биозин кидс и е толкова недоволна! Фенистила и витамин Ц-то го преживява само с мръщене, но за Биозина първо реве, после почва да се кара и е голяма драма. Определено го мрази! И моето захранване трябваше да започне сега, но ще чакам да оздравеем всички. Иначе за момента много плюе без значение дали със спринцовката или с лъжичката. Знам, че е рефлекс, амаа го приемам като оправдание да не захранвам още.

# 314
Следете за странични ефекти от Фенистил , Виктория например стана супер раздразнителна от него - педиатъра го потвърди, а и май си го пишеше в листовката. Трябваше да го пие седмица, но не успяхме толкова. Аз днес захраних с тиква - не беше очарована 😁

Общи условия

Активация на акаунт