На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 576
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
Йоан и той ужасно реве на биозина, опитах го - доста приятно на вкус сокче, не разбирам какъв е проблемът. Вероятно защото даваме със спринцовка, не ми е минало през ума да пробвам с лъжичка. Иначе веднъж му дадох пробно малко намачкана тиква - нея я яде без проблем.

# 316
Мати толкова се държа, не се зарази 3 седмици от сестра си. Тя вече се оправи. И днес горкия едва си пи млякото, кашля, сополи. Нещо ме човърна, че по-добре да идем до спешното. Чаках 3 часа с него в коридора и хоп бронхит и съмнение за бронхиолит. Спи горкия само в мен и едва му се чува гласчето. Да очаквам чак след 3 седмици да му мине. Егати изказването. Знам, че е натоварено много за лекарите в момента. Ама след 3 часа да кажат бронхит и ще става много по-зле, чак след е седмици подобрение... Нещо ми дойде в повече.

Аз разбрах, че не Марти, а Мис е хапвала портокал. И да, възможно е да е от него. Уртикарията много често е свързана с цитруси. На ММ сестра му е така и сега. Едно парченце портокал и веднага се появява уртикария и сърби много. Но пък може и да се израсте. Късмет, че не си захранила.

# 317
  • София
Матея, за жалост са ти казали истината. Тоя нов RSV вирус има много дълъг период на заразяване (мм чак днес е болен) и месец трябва за оздравяване. Но чак пък по-зле да стане .. и да знаеш, температура се вдига на 4 ден чак, да не се шашнеш. Алис от сряда е болна и сега е с 38,7. Свалих я и тъкмо я приспах.
Раздразнителна,  не раздразнителна все тая, лекарство е и по-добре да се пие. В болница ако ни приемат няма да е по-добре. Калин е на антибиотик и въпреки това не му минава и ако трябва и бебетата да минат по неговия път на оздравяване ще се гръмна.

# 318
Деси мерси за предупреждението. Дано не става по-зле. Вчера му се събраха сумарно за цял ден 150мл мляко. Сутринта изпи 90 мл и после цял ден само близваше. Няма глас, скимти само, очите му червени. Какво по дяволите значи "по-зле".
На каката и е гузно. Става сутринта и пита "Аз ли го заразих?" Баща и обяснява за вирусите и как се пренасят и тя дойде, гушна го и вика "извинявай Матей, без да искам. Хайде да инхалираш." Извади и нейни играчки да му подари, че да му стане по-добре. Трудно е с 2 деца. Но тези моменти са безценни.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 10:37 от Mateya Zoe

# 319
Искрено ви съчувствам, момичета. Heart Дано бързо се оправят мъниците, защото е голямо мъчение и за нас да ги гледаме така. Особено, когато се завърти един омагьосан кръг от болести, предаваме си ги един на друг и наистина е трудно.

Аз не знам защо си мислех, че когато се събудим обривът ще бъде отшумял, а гръбчето му е доста червено. Може би и това, че лежи оказва влияние. Знам, че няма как с вълшебна пръчица да се махне, все пак само веднъж е приел капките и сега втори път. Сигурно трябва време, но ми е мъчно, че заради мен е в това състояние.
Имам няколко въпроса. Първо, сега, след като направи реакция от портокал, означава ли това, че един ден, ако той яде цитруси ще е същото или може (предполагам) да се израсте? Ние с баща му нямаме изявени и доказани алергии (освен аз от пеницилин). Брат му засега ми прави реакции от ухапвания от насекоми, от храна не е. Водили сме го при Мустаков, уж е доста хвален, но не останах кой знае колко очарована. Поводът да го заведем беше, че гласът му е пресипнал и го заведохме да видим за алергии, правихме тестове, но нищо кой знае какво не излезе и отговор не получих. Та това по повед алергиите в семейството.
Второ, сега гледам да се ограничавам с храната, но какво освен варен ориз и картофи мога да ям, като се има предвид, че и кърмя? Все пак трябва да си набавям и нещо полезно. Днес четох, че и месо трябва да се избягва и то какво остана - препечени филийки, ориз и картофи. Някакви плодове, зеленчуци? Нещо?
И трето, има ли бебчета, които имат само по 2 дремки през деня? При нас се случва през деня да спи само по два пъти, защото обикновено за третата дрямка става късно и нито е да дремне малко, нито и да легне за нощен сън рано. Спи си по 3.30 - 4ч през деня. Нямаме още обаче установен режим. Случва се да се събуди, както вчеря в 7.45, но беше заспал в 19.30, тази сутрин в 8.30, като пак по същото време заспа. Ако заспи след 21ч сутрин спи до 9-9.30ч. Обикновено първата дрямка е 40-60мин, но се случва и както вчера да спи час и половина. Втората е по-дълга 2-2.30ч. Тук се случва да го доприспивам по няколко пъти, защото не се буди, а мрънка и плаче, не се е наспал.
И за третата все става 18.00-18.30, ако заспи по това време се случва, ако се разбуди да е кисел и ненаспал се, т.е. може да си спи и за нощен сън. Вчера се събуди в 16.30ч от втората дрямка и пак чудейки се какво да го правя накрая го оставих и заспа за нощен сън в 19.20ч. Заспива, но сякаш не толкова дълбоко и пак на няколко пъти мрънка да го доприспивам. И така поне 2ч. Сложно ми е докато се установи режим. Мисля си, че поне по 3 дремки трябва да прави на 5-6 месеца, но пък ако си спи необходимото време, явно не е проблем.
Хмм междувременно пак се разчетох за съня и явно са си норманите неща. Исках все пак да си сверя часовника.
Скоро ще стане на 6м и дават, че за този период е нормално интервалът на бодърстване да е 2.15-2.30ч, 2-4 дремки с продължителност 40мин-2.30ч и общо дневен сън 2.30-4.30ч. Брех, ами ние сме си отличници тогава.

# 320
Благодаря ти Мис,

уртикарията иска време. Това, че лежи може да удължи процеса. Гледай да е повече по коремче или гушнат изправен. Ако можеш да затоплиш и да го оставиш всеки ден по малко без дрешки също ще е добре.
От менюто си ти трябва да изключиш само цитрусите. Защо пък месо? Той не е показвал досега реакция, а вярвам, че последните 6 месеца не караш на ориз и картофи?
Може да се израстне тази непоносимост (тук се различават алергия и непоносимост), може и да му остане. При всички случаи на твое място бих чакала до 3-4 годишна възраст преди да дам да опита нещо и то ще бъде много малко.
На ММ сестра му реагира така от цитруси и всякакви ядки. Нейното дете няма никакви проблеми с тях. Но пък има непоносимост към яйца. Та може и да няма наследствена връзка.

# 321
Матеа, за диетата изхождам от това, че при обрив/алергия нали първото нещо е да кажат да се подложим на диета, без млечни, яйца, шоколад, мъхести ...общо взето ориз и картофи само, за да не се обостри състоянието. И след като Марти е на кърма, значи аз трябва да се съобразя с менюто си. Та затова така си мисля.

Между другото на него нещо не му е ок. Дали наистина фенистила не му влияе зле?! След като се събуди от първата си дрямка е кисел, не е весел, само на баща си се усмихна, когато си дойде на обяд. Изведнъж се разплаква, може би го боли нещо. Ядосва се на гризалките. Опитвам се да го развеселя, но само ме гледа без да се усмихва. Даже заспа след 2ч бодуване само, а сигурно можеше и по-рано.

# 322
По принцип казват, че е хубаво за нощния сън една дрямка да не превишава час и половина, но  не знам до кой месец важи това

# 323
Ние нали всички бяхме с ковид и после лекувах с антибиотичен гел колонизирания стафилокок в носа. Е в петък вечерта сополите спряха, и две нощи спах...Викам си от понедлник ще захранвам... Е от вчера пак... сополи (по-скоро слуз) и се стича в гърлото и кашля... Откачих и реших да видя какво става със зъбите. Измих си хубаво ръцете отварям устата бъркам -всички венци леж, подути. След това напипвам кучешки изпод венеца... Поглеждам ми той почти се вижда, прозира под венеца, тръгнал надолу... А уж предните долни първо поникват.Няма температура, играе си , но е супер нервен и всичко що докопа му е в устата. Обадих се на педиатъра, който последно го преглежда, обясних му. Даде ми някой инструкции, каза, че е възможно да е от зъб, но да се следи за температура и отпадналост,сънливост.
Дано само баба и дедо да не са му лепнали нещо. Че толкова настояваха да го видят след 3 седмици....
Сега видях, че тук сте писали за Дентинокс и си го купих и довечера  (след малко)ще го пробвам. Слагах му едно гелче с лайка и градински чай, но не мисля,  че действа... Бях чела, че Кучешките са най-коварни. Дано да са само зъби, че иначе пак ще съм във филма.
 Не помня от кога не съм спала нормални от притеснение с болести.

# 324
  • София
Страшно много ме съмнява Фенистила да е причина за киселостта на бебето. По-скоро може зъби или нещо друго, може и да го сърби тая уртикария нали? Ама как да си каже, че го сърби?

# 325
А педиатъра ви няма ли вайбър? От София ли бяхте вие? Много ми препоръчаха някаква детска денонощна клиника Вела Клиник. Не ми изглежда на нещо спешно, прилича на алергия. Нали няма температура? Че слушах има бум на шарка и скарлатина.
А малко нещо съм изпуснала явно, ама защо бързате да предлагате вода в чашка, а не в шише с биберон? Аз не бих дала да пие от чаша честно казано на тоя етап. Не съм срещала такива препоръки и изведнъж чета тук как търсите чашки и ми стана любопитно.
При нас положението е ужасно, баткото е на антибиотик и кашля много лошо, буквално се давеше от кашлица. Кашля от миналата събота… Много пазете бебетата, че този вирус е потресаващ за малките деца. Алис почна да кашля и я почнах на Пулмикорт веднага. Комшийка обаче е решила да изчака на следващия ден педиатъра и малкия вечерта толкова се усложнил, че започнал да повръща сополи и да не може да диша. Та по спешност ги приеха в Пирогов.. Буквално за два часа от падането на гласа до затруднено дишане се стигнало. Там са му били урбазон, адреналин и беше на кислород няколко часа милото. Той е месец по-голям от Алис и сега треперя и аз да не и падне гласа. Надявам се с Пулмикорт да съм го пресякла.. Вторник съм на консултация с нея и до тогава в разглеждам като полезно изкопаемо и съм готова да тичаме до спешен център ако се влоши. На нас останалите нищо ни нама, много се надявам да оздравеят до петък за да можем да си ходим на Козлодуй. Мисля да останем до 15 януари и да укрепнат малко.
Edit: не ми прилича ама изобщо на претопляне, защото обрива е много ситен и не е на гърба.
Привет, сега видях какво си писала за вируса. Имаше ли детенцето температура отначало или направо кашлица?

# 326
  • София
Нямаше, аз за това предупреждавам, че на 4 ден се вдига температура. Четвъртък започна при нея директно задна хрема много, адски много и съответно кашлица от нея. От вчера вдига следобяд и нощем температура от 37,7 до 38,7 и сваля от Панадол. Калин беше по същия начин - започна ужасна кашлица в събота и вторник вдигна 38 градуса.

# 327
Нямаше, аз за това предупреждавам, че на 4 ден се вдига температура. Четвъртък започна при нея директно задна хрема много, адски много и съответно кашлица от нея. От вчера вдига следобяд и нощем температура от 37,7 до 38,7 и сваля от Панадол. Калин беше по същия начин - започна ужасна кашлица в събота и вторник вдигна 38 градуса.
Ох... в петък пред доктора беше в топ форма с чисти дробове... Сега се чудя дали да не отида в спешното в токуда, а не да разчитам, че е зъб
Между другото нашият ковид тръгна така от задна хрема (която личната педиатърка проспа)и после 4 ден чак температура. Тогава и за RSV го тестваха...

# 328
  • София
Интересно! Освен да ходя и аз за тест Confused Мислех си го, но нали на нас ни няма нищо, пък логиката уж не е такава. А и в София казват във всички болници, чее пълно с тоя нов респираторен вирус, от който беше пламнала цяла Европа и всички бебета са болни, а не е ковид.

# 329
  • Замък сред облаците
Той не е нов вируса, просто покрай ковид пазенето набра сила… РСВ винаги е бил опасен и остър, но рядко в мащаб.
Кантарджиев още октомври предупреди за него.

Общи условия

Активация на акаунт