На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 542
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
Ние се връщаме също от преглед. Преслуша го, прегледа и заключи, че е здрав! Ура! Помoлих и да го измерят, да не е отслабнал... Ами не, 8200 и 72 см. Боцнаха една ваксина и сега спи на дъжда. Аз съм опакована от глава до пети и обикалям да спи той...

Вода пие от такава чаша с наклон https://www.greenstories.de/doidy-cup-schadstofffreier-lerntrink … mO3xoCEjIQAvD_BwE

Заради наклона той не трябва да накланя много и така се улива малко или въобще.
За вън има неразливно шише на Мам, но не с биберон за мляко. И с него се справя добре.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:57 от Mateya Zoe

# 601
Бяхме при ЛЛ заради обрива, пита ни какво сме давали преди картофа - давахме морков и каза, че е от моркова. Картофите и ориза се давали при алергии като възможно най-непредизвикващи алергия храни, Морковът е причината, а оттам нататък картофът само е възпламенявал положението като нова храна. Каза че морковите често правели алергична реакция. Та ни изписа капки и каза да оставим морковите за по-нататък.

# 602
Точно днес и аз дадох за първи път морков с тиква. Опита малко, но не му хареса и започна да стиска устата. За морков и аз знам, че може да предизвика реакция, затова сега съм малко на тръни.

Тази нощ будувяхме час и нещо. Не го хванах навреме, беше се обърнал по корем и се занимаваше нещо, съответно се разсъни. Да оставим моя сън, но е притеснително, ако не го видя, когато се обръща.

Маги, Марти е същия. Само да усети, че го връзвам в шезлонга започва да се сърди. Задължително докато обличам боди/блузка се ядосва и реве.
Моя Бандитко така го позиционирам пред пералнята, но в шезлонга, и успявам да измия чиниите поне.

# 603

Моля за малко помощ. Какво е "Девиация на тромбоцитно разпределение"? Срам , не срам, знам,че тук има мами, по-запознати с всичко от мен. Чета из нета,но ми се ще да ми го поясни някоя, на разбираем мамин език.
Ходихме на нефролог - всичко е абсолютно наред. Пуснаха ни изследванията на урина и кръв,които се били правили в 6-ти месец. Та само и единствено това ме притеснява,ледам всичко останало си е нормално.
Ще бъда изключително благодарна!🙏🙃

# 604
На всички изследвания на бебета, които съм виждала, вкл и нашите, е такава стойността на PDW.

Моля за малко помощ. Какво е "Девиация на тромбоцитно разпределение"? Срам , не срам, знам,че тук има мами, по-запознати с всичко от мен. Чета из нета,но ми се ще да ми го поясни някоя, на разбираем мамин език.
Ходихме на нефролог - всичко е абсолютно наред. Пуснаха ни изследванията на урина и кръв,които се били правили в 6-ти месец. Та само и единствено това ме притеснява,ледам всичко останало си е нормално.
Ще бъда изключително благодарна!🙏🙃

# 605
  • гр.Пловдив
Маминки Animal BeetleAnimal BeeAnimal Paw Prints..изписали сте големи романи ,яд ме е само,че нямам време за четене,а толкова обичам ..минавам да споделя някои неща само..

Герито кара много нервни и ревливи дни от...зъбите Frowning1 долните се показаха на 100 %,на горните 2 има големи червени бабунки и я болят зверски,не може да спи през нощта ,буди се на 2 часа и все иска да суче ,пръстите са все в устата и течат лиги яко..Ако карате същите драми споделете нещо различно от Озанит,Калгел и Дентокинд,аз досега полза не видях от тях,само от Панадол-а

Да ви питам за водата ,понеже не иска да я  пие като разбере,че не е мляко ,а трябва и се притеснявам вече-по колко пият вашите и реално по колко трябва да се изпива-на едно място прочетох 0.400 мл и се отчаях Frowning1

Със заспиването също имаме проблем от около Коледа-научи се да реве преди лягане,ама мъжката незнайно по какви причини ,докато ни измори всичките да мъкнем на ръце и тя каталяса от реван  ..No Mouth Не минава ден без няколко мощни ревана през деня,да ми направи хубави серенадки ..През деня има 3 дрямки по 30-40 мин ,едната от които е в количката ..

# 606
  • Замък сред облаците
За водата - пие по 2-3 глътки след ядене, малко повече след пюре. Напоследък рядко си търси между храненията, но като замрънка пробвам да дам  - ако иска, пийва няколко глътки, ако не - стиска устни.

Не минава повече от 30мл на ден, не изглежда обезводнен (3-4 хранения с мляко, 2 с пюре и каша засега).

# 607
Теди, с водата важното е да се предлага след хранене с твърда храна, не мисля че има някаква норма, все пак и в пюретата има вода и в млякото, а 400 мл ми се струва много. Дори за възрастен препоръката е 30 мл за кг телесно тегло, а ние не пием постоянно мляко (повечето) Simple Smile)
Йоан преди не пиеше, сега като му даваме с неразливната чаша си пийва и то с удоволствие , но не всеки път. Важното според мен да придобие навик да пие вода и да разпознава после потребността за вода като расте, което ще стане, ако утолява често жаждата си.

# 608
И аз не знам за норма, но можеш да разбереш колко е дехидратиран по фонтанелата. Колкото по вдлъбната, толкова по дехидратиран. Също и по памперсите - колкото по жълта урина, толкова по дехидратиран. (Това важи и за възрастен). Тони пие между 30 и 80мл на ден, давам след ядене винаги, плюс когато се сетя още. Като видя, че е хлътнал и времето за мляко е далеч също. Ако се е запекъл или акото е по-гъсто също ставам по-настоятелна с водата.

Иначе за зъбки много хвалени са Камилия и Дентинокс. Ама май най-помага повече вино за майката. Ако не може да пие… се учим на търпение Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 12:06 от Muppa

# 609
  • София
Аз вода също предлагам след ядене когато се сетя. Понякога цоква, друг път само глътка, докато са на мляко няма как да са обезводнени ако се хранят редовно. Когато беше болна по-важно ми беше приемането на мляко, не толкова на вода. Иначе пиенето на вода се учи и трябва да се предлага често със започването на захранването.Баткото ми беше по същия начин, вода започна да пие чак като дойде лятото и жегата, до преди това си предпочиташе млякото.
Ох, аз да измрънкам, че от три дни съм с корона вирус. Просто ми идва да се гръмна - една седмица не мжоахме да изкараме здрави!!! Бях два дни с 39+, която не падаше от нищо, днес вече нямам температура, но си седя изолирана в една стая. Ако им се размине на останалите ще съм много щастлива, но да видим. До неделя мисля да стоя изолирана, после може би с маска, знам ли. Добре поне ,че сме в Козлодуй все още и ще си караме карантината на къща с двор. Свекърва ми готви и спи нощем с малката, че я чува, баткото е поет от свекър ми и по цял ден са на двора. Днес прави 6 месеца , поръчала съм торта, ноо да видим кога ще я облече баща и и ще я снима. Дано не и подаря ковид за месечинката само.
Вчера яде 2 лъжички пащърнак с картоф и вечерта имаше странен обрив на рамото, който след къпане и нощното спане се махна и още се чудя реакция ли беше или нещо друго.

# 610
Лъчи пие вода от това шешенце. Тези дни започнах да й предлагам вода малко по-често. Пие по няколко глътки. Не съм засичала милилитри. 400 мл вероятно е общото количество течности за денонощие. По фонтанелата не мога да преценя защото е на косъм от затваряне и не я виждам.

Менструацията ми е много обилна след раждането. Видях се в чудо тия дни по 3 - 4 пъти на ден да пера бельо и панталони. Чак се замислих дали да не прежаля едни 40 лв за менструални бикини.

За зъби с каката използвах камилия и вършеше работа. Тя се сдоби с първо зъбче на 8 месеца. Лъчи за сега няма да има зъбки. Явно и при нея ще излязат по-късно.

АА, да в сферата на земеделието съм. Мисля, че в повечето случаи реакцията към картофите се дължи на използваните пестициди. И при био производството се пръска.

Деси, голяма каръщина. Да се оправяш по-бързо. Честита половин годинка!

П.с. Честито на имениците!

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 13:57 от fillme

# 611
  • гр.Пловдив
За водата - пие по 2-3 глътки след ядене, малко повече след пюре. Напоследък рядко си търси между храненията, но като замрънка пробвам да дам  - ако иска, пийва няколко глътки, ако не - стиска устни.

Не минава повече от 30мл на ден, не изглежда обезводнен (3-4 хранения с мляко, 2 с пюре и каша засега).

АА, 1 порция каша + 2 бурканчета пюре от 125гр ли ви  е хранодена от написаното в скобите?

fillme,Мирра,Маgi,Десислава,АА ,благодаря за включванията Heart EyesHugHeart

# 612
Черпя виртуално за имения ден на Йоан, да са живи и здрави и всички палавници, знам че имаме много именячета в групата.

Захраних  с картофче вече 2 дни , засега изглежда ок, облизва се и се смее, не знам как от няколко лъжички имаше и по ушите. Замислих се,че в началото още давам да пробва и реално не изяджа някаво количество, но все пак ще трябва да знам като напреднем как върви и се чудя дали на кухненска везна да меря суровите зеленчуци преди да ги варя или после направото готовото пюре в купичката. Сега ползвам термосензонрните лъжички на Томи типи, но ми изглеждат толкова минималистични и плоски,че едва ли побират повече от 2 мл.

Деси, бързо оздравяване!

# 613
  • Замък сред облаците
С кухненската везна мериш празната купичка и после готовото пюре (не суровите зеленчуци), да определиш така колко събира горе-долу и после мериш след ядене. Аз вадя и между -5гр и -20гр според колко разсипе. 😁

Честити да са Йоановците, Ивановците, Калояновците и всички производни!

# 614
Честит имен ден на празнуващите бебоци, а и на някоя мама, ако има! Hug

Марти също пие по няколко глътки вода на ден, за количество не може да говорим.
Днес ме видя, че ям банан и му дадох да си ближе. Хареса му. После и баща му като чу, че съм му предложила и той му даде малко.

Деси, бързо оздравяване.

Аз ще започна да меря пюрето, когато прояде. Сега с няколко лъжички, които си близва, няма какво да меря.

Общи условия

Активация на акаунт