На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 510
  • 772
  •   1
Отговори
# 705
На 7год. май беше се бие манту-то и ако не се появи зачервяване се сляга новя бцж ваксина. А на 7м само трябва да видят има ли белег или не. Обаче ако няма не знам прави ли се нещо. Дано не Simple Smile

# 706
  • Замък сред облаците
Ако между 7 и 10 месец няма белег, се прави туберкулинова проба (манту) и ако е отрицателна (без реакция) се бие повторно БЦЖ.
После на 7г се прави същото за всички деца, в случай че ваксината не е създала устойчиви антитела след годинката (т.е има белег показващ реакция от ирганизма, но в някакъв момент в ранна възраст са недостатъчно или намаляват антителата, сещате се примерно как след ковид са неустойчиви и недългосрочни антителата)..

# 707
Да, на единия батко така се наложи да му сложат на 7г след отрицателно манту, но на 7м си имаха и двамата белег. Значи има още време до 10м, дано се появи.

# 708
Самуил още го мъчи тоя досаден сопол. Минахме през какви ли ме капки,сега сме на тези черните (дето ги правят в определени аптеки) + Грип Стоп. Отново стигнахме до Д-р Захаринка Гочева, отново очаровани. Прегледа го обстойно, каза ни, че това си е задна хрема,която мъчи много от бебоците. Пуснахме и една микробиология, още чакам резултат. Междувременно минахме през нефролог и ортопед - навсякъде всичко е 6+!
Самуил вече е 72 см и тежи 8,500.... голяяяям мъж ще да е,като баща си. Иначе чакаме зъби,голяма мъка е. Реве нощем, а преди изобщо не се будеше.
Но като цяло вече става интересно. Смях,реакции на всичко и всички. Той ме реве от никой. Гушкаш го...и си негов роб. Просто усмивките,с които радва всички са непрестанни. Ядем вече и попара с чай,бисквитки и малко сиренце ( той просто обожава сирене...дадохме му съвсем малко да опита и от тогава няма откачане), но педиатъра каза,че щом едно дете проявява интерес към нещо, то значи е готово да го опита. Това е накратко от нас.

# 709
Супер номер ми спретна снощи Марти. Grinning Събуди се от втората дрямка в 16.40 и реших да пробвам да му удължа будуването и направо да го сложа за нощен съм. Заспа 19.45...и 20.15 се събуди.  Започна да се върти на спалнята, рита, смя се...абе доста се разбесня. И накрая заспа 22.25ч.

Пюрето с тиквичка е гадничко, да, но на мен като цяло не ми харесват готовите пюрета. Всички са ми едни и същи на вкус. Гъсто е доста, но аз така или иначе разреждам с кърма. А, това зеленото ми прилича на копър, но ако беше сигурно щеше да бъде отбелязано на етикета. Днес пак ще му дадох от него. Аз така си и продължих от началото да давам само по два дни от нов зеленчук.
Утре ще предложа броколи и сега пък гледам на етикета пише царевица и ориз..пфф не съм обърнала внимание. Imp

Маги Heart да, родих на 30ти юни аз. Ммм с тъмно кестенява коса съм, вързана на опашка винаги покрай децата сега хаха. По принцип съм голям физиономист, но сега си признавам, че не се сещам да съм те виждала. Но и аз бях като кон с капаци. Нямах търпение да си взема бебето и да се върна в стаята. Не съм се събирала на масичките при асансьорите за раздумка. Та не съм се и оглеждала много.
Хайде ще се покажа заради теб. Снимката е по-старичка, Марти е на 3м тук. Сега съм по-изпита от тогава за съжаление. Ама само аз нямам много снимки. Все аз съм фотографът в нас. В телефона имам 13 хил снимки. Снимам едното дете, другото дете, хайде с таткото и накрая мен ме няма никъде хаха. Добре, че се сещам от време на време сама да се щракна.
Хмм при качването снимката се обръща и не мога да я завъртя. Не знам дали аз съм жената с черната коса Grinning
Скрит текст:

Лазур, ние не сме от София и затова не мога да препоръчам никой там.

На Ортопед не си спомням кога ни каза пак да отидем, дали на 6м или на годинка..Но ЛЛ нищо не каза за това сега.
За гънките и аз мисля, че не е задължително да са симетрични.
Много ми е интересно как ги преценяват лл тези неща дали има нужда от очен и слухов скрининг без да правят нещо различно от това да измерят тегло, ръст и обиколка на глава и гърди. Щом се полага, значи са длъжни да дадат талон, пък дано да няма нищо притеснително, разбира се.

Баткото падна за първи път малко преди да стане на 7м от спалнята. Леле ужасно го преживях, още си спомням. Много се уплаших. Бях го оставила на леглото и се оправяхме да излизаме и само чух туп и рев. Още по-зле се чувствах, че не съм видяла как точно е паднал и как се е ударил. Звъннах веднага на личната, каза да го следя и това беше. Слава Богу нямаше проблем, но уплахата като за първи път беше голяма. От тогава има доста падания, няма как.

Марти има белег от БЦЖ.

Матеа, и аз не меря още количеството на изядената храна, защото все още се измерва в лъжички. Почти 14 дни, от както започнахме захранването и още не иска повече от няколко лъжички, затова не виждам смисъл да вадя кантарчето. Като види лъжичката отваря една голяма уста нетърпеливо, дърпа я ..но след няколко лъжички се отказва и облизва там нещо.

# 710
  • Замък сред облаците
С тъмни тиквички са пюретата, оттам и тъмнозелените частички. Ако сте правили с такива крем супа може да сте забелязали.
Аз взех пюре с копър, картоф и моркови иначе, ще го дам сигурно другата седмица.

Диването не забелязвам да има оплаквания от падането, ама много държи да си вдига дупето - тюленчето на мама.

Пристрастен е към телефона ми 😁 Дори с изключен екран, ако го види иска да го пипа, хваща го, върти на една, на друга страба. Хем не давам да го гледа, ама явно понеже ми го вижда все в ръцете и го иска. Същото и с бутилката ми вода.

# 711
Обичам да не вляза един ден и после да има много за четене, не че имам време, ама си крада, ако Йоанчо мързеланчо разреши,защото тези дни изисква все да има компания. Дупето  тежи и го мързи да се врътне, но прилегне ли на стола за хранене, озверява, дърпа коланите и се настървява, днес без да го усетя излапа към 70-80 грама пащърнак. От утре ще давам заветния морков, с който всеки ме плаши,че може да алергизира.

И аз защото от 6 дена захранвам и съм страшно напреднала Grinning, но вече планувам как ще процедирам с месото. Т.к. силно се съмнявам,че ще намеря някакво хубаво месо най-вероятно ще почна с готови пюрета, днес разглеждах и като гледам повечето са между 20 и 40 % месо в пюрето, но например в Плазмон видях,че има и ориз и лимонов сок. Реално как въвеждате с готово пюре, айде оризът по-бива, ама този лимон, цитрусите не бяха ли след 1 година? Има ли доволни от други марки месни пюренца освен Плазмон?

Аз сега хубаво ги приготвям вкъщи зеленчуците, но скоро ще се изчерпя откъм пресни зеленчуци и тогава май ще бера ядове, днес пробвах да дам купешко 1 лъжица и не отвори устата, а бепе със същия цвят и консистенция,  домашното го налапа веднага.

За БЦЖ гледам,че има някаква точка на рамото, но тя май си седи там от раждането. Исках да питам за изследванията, за София сещате ли се за някоя лаборатория в която няма 300 болни и не правят ковид тестове, че не искам да висим с малкия. Предполагам взимат кръвта от пръстчето, но се замислих при бебетата дали трябва да е на гладно, сигурно ще е озверял. Купих днес колектори за урина, да имам  като дойде моментът, но абсурд да кротува и да му го сложа това Grinning

# 712
  • Замък сред облаците
При условие че ядат на 3-4 часа, за мен всеки промеждутък между храненията е на гладно 😄

До нас е едната централа на Кандиларов - в Младост 2, на сайта има точен адрес. Сутрин след 10ч няма навалица, опашката е между 8-9:30. Чакалнята е малка, но ако се регистрирате и има някой друг да чакате може да помолите да ви извикат и да чакате отвън с детето, а ако сте двамата родители - единият да чака отвън, другият вътре. Такива конфигурации съм виждала. Иначе взимат на деца кръв, нямам челен опит, но съседката води даже 2-месечната си щерка, че беше хванала вирус и ги похвали.

# 713
Мис, благодаря ❤, голяма симпатяга си, ама  и аз не съм те запомнила Wink) И аз съм физиономист, ама тогава имаше много жени там наистина, голяма лудница.

Аз също съм често с телефона, но се опитвам да го ползвам вече по-малко, че е кофти, а и специално четох една книга, в която наблягат колко е важно да си изцяло присъстващ за детето без електронни устройства.Аз отсега съм зачела книги и за възпитание и за отглеждане на деца, за да мога докато правя грешки да съм наясно и да се самобичувам повече 😂 Майтапа настрана, телефоните са ужас. Сега хванах да чета пак нормална книга, че не се търпя като забия вечер, особено както понякога не мога да спя. Сега съм седнала до Йоан докато си играе и си пиша на телефона и се чудя дали увреждам детето 😂

И аз не броя количества. Предлагам едно пюре два дни - и без това взима още противоалергично и не знам каква информация получавам от новите храни. Един ден яде, на следващия - не. Гледам да гледам широкоскроено на нещата и да го мисля като опитване. Чакам да почне да сяда и ще го слагам на масата с нас и ще мисля да има избор между различни храни. А може да почна да мислв скоро и комбинации от пюрета.

# 714
maxicana, нямаше ли едни пюрета от чисто месо, които се добавят към зеленчуковите? Аз така процедирах преди, но не помня на коя марка бяха.
И аз съм много на телефона, гледам да пиша набързо докато е завъртяна по корем с гръб към мен, а повече време отделям вечер докато я приспивям, но тогава не гледа. Криво ми е, че Тв работи вечер постоянно, децата искат да си гледат детските и само я въртя с гръб на шезлонга да не гледа, но слуша и се озърта. Не знам кое е по-лошо. Така ще й се засили интереса като е нещо скрито. Но не мога да оставя 5 месечно да гледа тв, против всякакви принципи ми е. Те прогледаха на 3 клипчета по 15 мин и след 4-5 вече нещо по тв. Сега гледат по половин-един час вечер. Поне по цял ден не работи.

И тя заспива в 22:30 всяка вечер. Не мога по-рано да сколасам. Реално я слагам в 21-21:30, но до 22:30 суче, върти се и чак тогава с много зор заспива. А има 2:30-3ч пауза преди това. Не знам защо така трудно. Сега следобед й пуснах сешоар от телефона и веднага я отряза. И довечера ще пробвам, дано ускори процеса.

# 715
  • Замък сред облаците
Има месни заготовки по 60-80гр на повечето марки, то и на етикета пише да се смесят със зеленчуково пюре.

Чисто месо май не се дава самостоятелно, за да не товари бъбреците, нали през тях минават протеините.

ТВ спрях да гледам, само плащам, и да завъртя шезлонга той се завърта в него и гледа….

# 716
Я, наистина били с ориз всички - на Хип, Холле и Плазмон. Аз съм давала навремето на Хип, няколко лъжички от месото смесвах със зеленчуково пюре. Но сега виждам ориза и нишестето. Или преди 8 години не е имало, или толкова съм и гледала тогава.

# 717
Здравейте! Имам въпрос към майките, които дават АМ. Какво количество АМ давате на едно хранене и колко на ден? Когато е само мляко и когато е мляко+пюре.
До сега се придържам към напътствията на педиатъра, но имам чувството, че е време да вдигна количеството, а на преглед сме чак на 22-ри.

# 718
Води се по детето, не по педиатъра, освен ако той не ти е в къщата и не вижда детето при хранене. Няма нужда да се консултираш с педиатър дали да дигнеш млякото с 10мл или не. Пробвай, щом смяташ, че има нужда. Ако го изпие, не го върне и ти изглежда ок, значи е ок Simple Smile

Иначе все пак за справката - 4х190-200мл + едно хранене с пюре 170-180грама.

Поръчах си няколко книги, които съм срещала като много препоръчвани за възпитание, ще има да си чета като дойдат… Доста ми липсва тв и на мен, хем свикнах да е тихо, хем ми се иска да бръмчи. Вчера пуснах музика, това дете като ревна от чуждите гласове… не мога да сваря да го сменя. А като пусна джаз или нещо инструментално няма проблем 🤷♀ Кво ще го правя такъв ревльо не знам.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 08:18 от Muppa

# 719
  • Замък сред облаците
Детето само си показва колко иска. Йоан тия дни яде между 100 и 170мл мляко на ядене, докарва между 500 и 650мл за денонощие, а пюрето за 2 хранения общо варира между 200 и 290гр.

+1 за коментара на Мирра

Общи условия

Активация на акаунт