На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 515
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
Аз вече се обърках с прегледите на ортопед. Не трябваше ли да бъдат на 2, 6 месеца и вече когато проходи? Запазих си час за Фурлакис още от септември и е другата седмица, но педиатърката ми каза, че не било необходимо, чак когато проходи.

Вчера и днес бебето е на картофи и морков и имам чувството, че я запича. Добавих и пащърнак, имаше благоприятен ефект, но от както почнах захранването започна да пропуска по ден и коремчето й е пред пръскане. Пак започнах Пандата, но нещо не действа както преди. Добре, че писахте за сока от слива, че се бях засилила да го взимам. Явно ще се наложи по- бързо да въведа плодовете.

От днес най- после Ема започна да се върти сама по корем и сега няма спиране. Двойно повече време ми отне да я приспя и да я обръщам. Днес за първи път и вода пи, до сега упорито ми отказваше. След като ми отказва всякакви шишета, пи от чаша с гумените накрайници, които са подобни на биберон, ама сплескан има си и дръжки и се кефи, че хем го държи, хем пуска вода. Ако знаех, че ще я хареса щях да взема още няколко такива.

# 691
объркала съм се за ортопеда, сега се сещам че като ходихме на първи преглед ортопеда каза чак на 2 годинки да го водим пак, после ЛЛ се възпротиви и каза, че щял да ни прати и на 6 месеца , но това явно по негова преценка, че трябва и тогава. Ще видим къде ще ни прати в крайна сметка.
ето тук намерих информация за полагаемите прегледи  - изглежда че е ред на ехография на бъбреци, освен изследвания на урина и кръв

https://www.namama.bg/article/spisak-na-deynostite-po-programa-d … aveopazvane-nzok/

# 692
Благодаря, Маги!
Тъкмо се сетих да питам вашите бебчета дали вече имат белег от БЖЖ ваксината? Моята още няма, а 7ми месец наближава Sad
Да, за гънките на краката споменах, че не са симетрични. Моята е мишелинче, така че много се зарадвах, че едната гънка изчезна Simple Smile Това е добре, че се среща често и не е проблем. На прегледа на първия месец ортопедът каза да я заведа пак на третия да види отново нещо на ехографа, но имах усещането, че ме мота и ни вика само за да доплащам още един ехограф и реших да отидем при друг. Така и не отидохме. Сега на шестия ще я заведа, дори и да се наложи да си платим.
Минахме на размер 80. Леко са й големки, но 74 вече теснеят.
Днес я въртях поне 20 пъти, с много лека моя помощ става, но оооооще не иска сама Simple Smile

# 693
Като ви чета колко много са опитали децата и как знаете колко са изяли се чувствам някак безотговорна. Ни знам кога колко яде, ни съм се сещала да гледам. Опитал е 4 зеленчука, царевица и банан. Определено парчета му харесват повече и се справя много добре. Обаче маже ужасно... Като художник свободен стил всичко е омазано след него и въпреки лигавчето с ръкави трябва да го преобличам от глава до пети.

И нещо извън бебешките теми. Може ли да ми предложите хотел или място подгодящо за деца в югозападна България? Ще сме май месец в България и искаме да идем за няколко дни някъде. Ще е супер да има вънтрешен басейн и хубави детски площадки наоколо.

# 694
  • Замък сред облаците
За БЦЖ белега на Йоан си седи от болницата петънце, не е преминавало, не е ставало пъпчица (при някои бебета става на пъпчица в някакъв момент, даже и гной може да изтича).

На нас изследванията ще ни ги пускат на прага на 7м, защото бяхме на преглед 10 дни преди да стане на 6м и ЛЛ каза, че и сега да издаде направлението ЗК не ги признава, гледали датите да има навършени 6м, та в края на януари ще пускаме.

За ЮЗ България препоръчвам Огняново, ние лично сме били в Терма Вита, но има и много други хотели с добри отзиви. Зълвата ми го препоръча, тя ходи там с малката племенница вече 3г, а ние като бяхме засякох и наемодателя на офиса ни с неговите деца. Водата в хотела и басейните е минерална и приятно топла. Храната с ресторанта е много вкусна.

Да чукам на дърво, на детето нищо му няма след падането, даже спа цяла нощ. Няма джонга, дезориентация или да е кисел. Снощи след предпоследното хранене върна няколко пъти както прави и иначе, но го отдавам на това, че се напъва да пълзи - вдига дупето високо и забива нос в матрака 😂 голямо ръмжене беше, аз му разчиствах 68рр дрехите и сгъвах прането, той като тюленче на спалнята до мен.

# 695
Хм, при нас няма нищо, въобще. Даже се чудех на кое рамо е, педиатърката каза да гледам лявото. Но няма нищо. Не ми се искаше пак да я бодат, стигат й всички останали ваксини, с които и без това сме изостанали Sad

А се сещам за Катарино, не сме били, но много са ни го хвалили. Доста скъпичко ми се вижда обаче.

Тъй като големият ми син беше и още е много див, се е случвало няколко пъти да си падне на главата, не като бебе, а като малко по-голям. Та ще ви дам няколко непоискани съвета за по-нататъка, за сега някои са неприложими - следиш за повръщане, дали с поглед може да следи пръст пред очите си, да отговаря правилно на лесни въпроси, същата вечер да не гледа никакви екрани, да седи на приглушена светлина и 2-3 пъти леко да го/я будиш нощем пак с някакъв лесен въпрос. Това от неврохирургия ми го казаха. Но е за по-тежки травми, от спалнята всички сме падали Simple Smile Дано не се случва!

Като гледам най-после няма да има мъгла днес и ще може да излезем за първи път от 3 дни насам! Хубава сряда на всички!

# 696
  • Замък сред облаците
Това с пръста го пробвах още снощи 😁 следи го детето. Иначе, да, почивка на мозъчето, да не се учат нови умения и т.н. Вкл пак изчетох инфото от Филме в първия пост на темата. Колко още имат да падат… Душици ❤

# 697
И при нас няма нищо, педиатърката беше казала, че щом е отчетена като сложена, нищо не се прави повече?! Ще питам пак следв месец, че и аз знам за манту.

И при нас при яденето става гооооолямо мазало. Не ползва лигавник, тъй като хубаво покриващите го ограничават и не посяга с ръце. Когато е без лигавник все гледа да хване лъжицата сам. Резултата е пълно преобличане след ядене, не знам как не сме стигали до къпане все още. Аз нали все нямам търпение за следващото умение - нямам търпение да помне да седи, че да давам парчета! Ама никакво търпение. А още по нямам търпение да почне да лази и се надявам да спре да бъде мрънкащото чудовище, което е сега!

Идвам да се хваля! Първа нощ сам в стая - събуди се само 2 пъти! Сравнено с предните 10-20 на нощ. Даже 2рия път май нещо сънува милото, почна да реве на сън, докато не го вдигнахме не спря, а тогава пък се събуди, та айде приспивай пак.

За хотел - Хот Спрингс е мноооого хвален, особено за хора с деца. Аз не съм била, но познати ме агитират постоянно за него и ми го хвалят.

# 698
Утре трябва да взема и аз проба урина на бебето. ЛЛ каза след ставане, мия дупенцето, лепя колектора и чакам. Да я нося по голо дупе, ако трябва да пусна вода примерно от чешмата да слуша. Чудя се нали мога да я държа в поза за пишкане както съм виждала родители да държат децата си.
Утре очаквам рев по тоя повод, хем 2 часа след кърмене за кръв трябва минем, а тя е гладна час след ставане отново, хем боцкането на пръстчето, хем си спомням и каква истерия направи при лекарката миналия път, а само я мериха. Плюс, че ще ѝ се спи също...Ама ще го преживеем!!!

БТВ, има белег от БЦЖ-то, беше и по-голям/ или тя по-малка Joy

П.С. вчера два пъти я хванах на ръба на леглото, само докато се обърна....

# 699
Яна няма никакъв белег и аз често си мисля, че сигурно ще трябва пак да я бодат. До колкото съм чела, на 7м правят манту и ако е отрицателно, тогава се слага пак ваксината.
АА, на мен лл ми даде направление за кръвните на консултацията на 5м., за да му занеса резултатите на консултацията на 6м.

# 700
  • София
Алис също няма белег, както и Батко и. Не сме правили никакви инжекции, но не помня вече коментара на личната какъв беше..Имаше нещо по тоя въпрос…но щом не съм се притеснила, явно не е чудно да няма белег.

# 701
Помня, че на Йоан му беше подуто мястото като се прибрахме от болницата. Но сега гледам и той няма нищо. Аз също нямам никакъв белег от БЦЖ

# 702
  • Замък сред облаците
Кристиа, то негативът май е за ЛЛ, ако не му го признаят, няма да му изплатят на него, и един вид негоще таксуват, не знам, така ми обясниха 🤷🏻♀ Говорим за това по детска профилактика, ако има индикации за проблем е по друг код, мисля и тогава си е ок.

# 703
Минахме ДК - 7.600, 66см. Аз се чудя що още му стават 68размер дрехи, а той не е дръпнал много на височина. 400грама и 2см, не е порастнал много този месец, но пък нищо не каза педиатърката. Сега ще има да го мисля ок ли е, не е ли.

Каза млечни и глутен и 3 заместени хранения… от общо 5. Хм не мисля.  Пусна направления за нефролог, ПКК и урина. Очен на 9 месец (ама пък аз вече запазих час на частно за сега 😀)

Венците били подути много, ама нямало изглед за зъб още, супер! От известно време е леко обринат по корем и гръб, където е ластика на памперса и кожата седи по суха. Каза че нищо няма да изписва, да мажа по често с крем. Бузите му също били грапави. Спомням си, че тук препоръчвахте нещо за суха кожа и екземи, кое беше?

Чух се и с консултант по сън - ще видим там какво ще направим, междувременно аз почнах доста по подробно да следя кога и какво се случва. Надявам се, че както го преместихме също ще се подобрят нещата, но да видим.

# 704
Добре са си 2см, и Яна последните два месеца качва по толкова, също 66см. Важното е да има промяна.

Общи условия

Активация на акаунт