На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 517
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
И ние трябва да ходим на ехография и до лабораторията за ПКК и урина, но и на мен не ми се иска да се бутаме там точно сега.
Мис, къде ще водите на нефролог? Аз трябва да потърся отзиви за София.

Отделно трябва да търся отново ЛЛ педиатър. Едва намерих този през бременността и в неделя ни извести по вайбър с официално писмо, че прекратява практиката си по ЗК. Така от 01.02 сме автоматимно при нов негов колега, но на съвсем друга локация - в кв.Изток. Ние сме в Стрелбище, аз не шофирам и това никак не ми пасва.

Поне малкия за сега хапва всичко. Днес вкарах и жълтък. Мисля да давам няколко поредни дни и ако няма проблем да включвам и месо.

# 676
Лазур, защо не звъннете в поликлинка България, там имаше възможност за записване по здравна каса и ще ви е сравнително близо. Само трябва да се обадиш да питаш дали записват нови пациенти още.

# 677
За София ти препоръчвам д-р Татяна Цанова. Много съм доволна!
И ние трябва да ходим на ехография и до лабораторията за ПКК и урина, но и на мен не ми се иска да се бутаме там точно сега.
Мис, къде ще водите на нефролог? Аз трябва да потърся отзиви за София.

Отделно трябва да търся отново ЛЛ педиатър. Едва намерих този през бременността и в неделя ни извести по вайбър с официално писмо, че прекратява практиката си по ЗК. Така от 01.02 сме автоматимно при нов негов колега, но на съвсем друга локация - в кв.Изток. Ние сме в Стрелбище, аз не шофирам и това никак не ми пасва.

Поне малкия за сега хапва всичко. Днес вкарах и жълтък. Мисля да давам няколко поредни дни и ако няма проблем да включвам и месо.

# 678
И аз да се изкажа за София, че съм на всяка манджа мерудия днес, но живяхме там доста години и бяхме при д-р Дакова в една поликлиника на центъра. Ей, едва я намерих, всичко съм забравила - дкц 2. Не знам работи ли още там, но много ме е яд, че трябваше да я сменим като се преместихме.

Освен кръвни, урина и нефролог, полага ли ни се още един ортопед? Нещо гънките й не са симетрични и искам пак да отидем.

Вече съм психически готова да започваме захранване, особено като ви слушам как всички сте захранили, а тя дори не е родена края на юли. Само ние останахме май. И тя е готова мисля за твърда храна. Но ще го оставя за 6-тата месечинка, решила съм тогава да е първата лъжичка. И половин торта ще правя, с батковците не беше модерно, но ми харесва идеята Simple Smile

# 679
  • Замък сред облаците
Ха, и аз дадох на обяд картоф с тиквичка, плюс малко пащърнак. Муси се ама яде.

Следобед падна от спалнята докато нагласях количката да излизаме. Удари се, рева. Нямам идея дали си е ударил главата и как…
Направи една дрямка в количката, сега е кисел, но ще му дам каша и ще видим от глад ли е, наближава часа за ядене.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 18:03 от АА

# 680
Рафаела, ако говориш за гънките на бедрата, Фурлакис каза, че не е нужно да са симетрични. Ние не го бяхме питали, но явно често се задава въпроса и ни предупреди да не се притесняваме

# 681
За гънките наистина е често срещано май. И на нас ни обясни същото Фурлакис. Днес бяхме на контрола при очен. Има ли други, които са ходили или обмислят да ходят?

# 682
Жужу, какви са типовете? За неговия само пише "инфантилен хемангиом" демек (детски хемангиом)

Убеждавам се вече, че почти няма бебе, което не е падало от някъде. АА дано да не се е ударил, стискам палци.

Днес моя яде бял морков, само той не е в клуба на картоф и тиквичка 🤣

# 683
Жужу, какви са типовете? За неговия само пише "инфантилен хемангиом" демек (детски хемангиом)

Убеждавам се вече, че почти няма бебе, което не е падало от някъде. АА дано да не се е ударил, стискам палци.

Днес моя яде бял морков, само той не е в клуба на картоф и тиквичка 🤣
Плоски,изпъкнали,сиреч и подкожни и смесени,иначе са си детски ,нашия се появи седмица след раждането. Ние днес бяхме на недогледала мама😁,бях много заета и дадох готово пюре с жълтък. Пюрето беше тиква и картофи с ориз и мляко ,давам юнашки и после чета,че има домати и капия вътре. Слава Богу,че всичко е наред,ама то детето с такава мама ,колко ли още има да пати😁😁😁

# 684
Magi, в Поликлиника България звънях пролетта. Записат като на групова практика са личните лекари. Имат годишна потребителска такса 1200 лв. Ще ме извиняват:)  Иначе е добър вариант и ни е близо.

KrisstiA, за Цанова четох добри отзиви. Трябват ли резултати от урината на прегледа? BTW как се взима урина на 6 месечно бебе?! Купих от аптеката колектори, утре ще отварям да ги разучавам:grinning:
Иначе и ние мислим да го водим на очен профилактично. Препоръча ни наша близка Доц. Галина Димитрова. Трябва тази седмица да запиша час и за нея.

# 685
Ох, леле, колко сте изписали. И аз така все искам на всички нещо да отговоря, и не успявам никога.
 Magi, аз също съм се запътила да си изкарвам такава карта за градския транспорт, а иначе се каня отдавна да пробвам возене с трамвай или автобус, но задължително винаги с раницата в мен, че в нашата европейска столица обществения транспорт е толкова “уреден” за майки с колички. И мен много ме е яд за това, с каката постоянно си джитках с градския, но в Германия 😂 там е друга бира. Иначе аз също съм шофьор, но първо сме с една кола, второ откакто съм родила само с бебка не ми се кара, не знам защо така се притеснявам и какво ми стана.
За Поликлинкка България, точно това щях да пиша за потребителската такса, иначе ние бяхме там до преди година, докато лекарят не си прекрати договора с тях. Иначе за спешни случаи, тоест прегледи през уикенда, са супер, но пак много скъпо излиза, даже май са вдигнали цените сега.
Raffaela, сз също не съм захранила, е петък прави пълни 6 месеца, но във вторник другата седмица сме на преглед плюс евентуално ваксини, та ще изчакам и това да мине.
Урина при момиченцата се взимало с някакъв колектор, който се лепял (къде?!), но не знам и аз точно как става схемата.
Аз съм запазила от много време при Фурлакис пак час, честно казано вече не знам защо, май на 6 месеца не се води пак, но као че ли той самият ми каза, че е хуабво.
Иначе сънят при нас също не е много добре, дремките през деня варират между 3 и 4, но всички много кратки. Вечер заспива към 19:30 и към 23:00 часа се събужда с рев да суче. После през 2-3 часа се буди и иска да суче. Зъби няма все още, но много настървено всичко се дъвчи. Вода не пие по ниаккъв начин, всичко пробвах вече, единствено близва малко пт една малка стъклена чашка, но по-скоро иска да задъвче чашката, затова. Каката също беше изключително кърмена, но и вода, и чак пиеше много. Това е друго диване.

# 686
оф, да, има логика дори и със здравната каса пак да вкарват някакви такси, знам ги, че са супер скъпи на частно. Малко предобрят манджата като за преглед на дете, ама явно има кой да им ги дава. И нив дадохме веднъж няма да кажа колко много, щото се бях уплашила от едни сополи.

На 6 месеца се полага нов ортопедичен преглед, доколкото помня, нашият ЛЛ беше казал, че пак ще издаде направление, и имам смътен спомен, че го четох и в някакви наредби какво се полага. Но предполагам е и по преценка на личния лекар. Дано не бъркам де, но бях чела преди и очаквам сега да ни даде заедно с останалите направления за изследвания и т.н.  

Аз не мога да не джиткам, щото ще откача тука на село в Драгалевци, чакам пак да се постопли малко и тръгвам на разходки. Много обичам да се разхождам на оживени места, зареждам се от общуването дори и с непознатите, които срещам. Преди работата ми беше свързана с много общуване и сега това ме спасява Simple Smile

В Германия е друго, да, ама и там ми беше някак мрачно и сухарско през всички 4 години, които изкарах там, така че по-добре че съм си тук 😁 пък градския не е толкова зле ако можеш да ползваш трамвай от новите. Понякога обаче съм изумена, че има бутон за колички за да ти пуснат рампа, но на практика нищо не се случва. 😂 защо да си усложняват живота с някакви такива функции.

# 687
Ох, аз първата урина не я бях взела правилно и излезнаха левкоцити и еритроцити и дори не си изчаках прегледа при Цанива, който беше за след седмица, а директно запазих за същия ден(не си използвах направлението, защото само сутрин работи с направления, следобед е платено). Та шашнах се аз и директно тръгнах, тя ме успокои веднага, че такива гранични резултати нищи не означават, а и най-вероятно е била замърсена пробата. Така и беше - на другия ден си излезна чиста. Но пък аз си се ошашках много хубаво, както винаги.
На очен ходихме при д-р Лиляна Димитрова. Работи в Токуда и в частен кабинет в Павлово. Аз имам очен проблем и затова исках да я види, а и защото още ск криви очите. Каза че е ок до 1 година. Измери й диоптър и астигматизъм. Каза, че по принцип бебетата са далекогледи, така е и при моята беба. Измери и астигматизъм и каза, че затова се получава това с очите, и че на следващия преглед след 1 година може и да ги няма тези резултати. Тоест да не се шашкам сега, нямало нищо притеснително. Аз разбира се като се прибрах започнах да чета и не откривам информация за астигматизъм при бебета. По принцип лекарката се води от добрите детски офталмолози, но може да направя и още една консултация някъде другаде.
За ортопеда, аз ходих на втори преглед на 4 месеца, защото така ми беше написал в амбулаторния лист доц. Кацаров. Само че втория преглед го правих при Фурлакис и тогава той каза, че на 4 м. е мн излишно, било стара школа, ала бала и бил важен прегледа на 6-7м, защото не си спомням какво се гледа тогава. Както и да е, за нас не беше излишно, защото исках да й види главичката, че тогава спеше главно на една страна, а и несиметричните гънки.
Magi, в Поликлиника България звънях пролетта. Записат като на групова практика са личните лекари. Имат годишна потребителска такса 1200 лв. Ще ме извиняват:)  Иначе е добър вариант и ни е близо.

KrisstiA, за Цанова четох добри отзиви. Трябват ли резултати от урината на прегледа? BTW как се взима урина на 6 месечно бебе?! Купих от аптеката колектори, утре ще отварям да ги разучавам:grinning:
Иначе и ние мислим да го водим на очен профилактично. Препоръча ни наша близка Доц. Галина Димитрова. Трябва тази седмица да запиша час и за нея.

# 688
Цял ден ви чета на пресекулки и все не успявам да стигна до писане. Харесва ми като имам какво да чета, докато приспивам обаче Simple Smile

Много благодаря за съветите със съня, повечето неща си ги зная, ама ще видим какво ще направим и с консултант. От една седмица спи дневните си дремки в неговата стая, днес дойде поръчания обиколник, че много си заклещва краката и бие главата, и пробно ще спи там сам тая нощ. Много се буди и от нас през нощта и допълнително се усложняват нещата. Стискайте палци да имаме тиха и спокойна нощ.

Аз също съм планирала очен, за бебета в кувиоз е задължителен. Не помня само на 6месеца или на 9 беше. Записвам си препоръките за доктори. Утре сме на преглед при педиатър, нещо премести месечните консултации, той вече е на 6 и половина, ние сега тепърва ще ходим на 6 месечната. При Фурлакис също имаме час за края на месеца, надявам се тоя път да е повече от 5 мин и да запомня поне 10 от 100те думи в минута, които бълва.

За колекторите за урина - като им хванеш цаката става доста лесно с тях. Те са едни и същи и за момчета, и за момичета. Лепят се на половите органи, чака се известно време, после се маха и се слага в стерилна чашка.

Още нещо щях да казвам ама… ще дописвам като се сетя.

# 689
Очен и слухов скрининт се полага сега, НО по преценка на ЛЛ. Всичко е по преценка на ЛЛ и моята нищо не ми дава, всичко ни било наред. На ортопед не съм я водила бебка... Изследванията се оказа че само кръвни е пуснала без урина, плащах си. Утре сме при педиатърката и въпреки, че пак я питах ЛЛ и уж всичко било ок, усещам че нито направление за педиатър ще имам, нито ма ехограф и пак ще се излагам като кифладжиика. И нямам опции да се карам с нея, после няма при кого да отидем. Не знам как да настоявам за тези направления без да се скарам с нея.

Общи условия

Активация на акаунт