На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 558
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
Ние сме с кошницата на Besafe izi go modular, и ще вземем столчето то същата серия, т.к. ползват една и съща Isofix база, с много добри оценки на краш тестове, да не става нужда де. Аз много се улесних с това нещо,
Скрит текст:

пляскам го отгоре и готово, а отдолу голишар по боди или тънка жилетка и така се ядва, освен това го хванах на някаква промоция за 25 лв. Кошницата уж е със специалната материя,която улеснява проветряването... дрън дрънн, поти се като луд в  нея, ако е по-облечен.

Вчера успях да режа ноктите на краката..... абе има и на другите пръстчета и дере с тях всеки път като му сменям памперса. Като казах памперси се заредих с гащички и дм-ските 4-ка да видим, кои ще спечелят. Grinning

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 15:56 от mexicana___

# 226
Много ви благодаря момичета, много полезни съвети, ще разгледам всички и ще преценим. До 4 годинки също не е лош вариант, то и аз не гледам годините, просто търся нещо, което може да се ползва малко по-дълго, навсякъде има и ограничения за килограми, по които ще се водим.

# 227
  • Замък сред облаците
Мекси, линкът не се отваря.

И аз пробвах памперси 4 от ДМ, вече са му добре, да изхабя тройката и минаваме на тях.

Съвет да пробвате при мрънкащите бебоци. Йоан в последно време като мрънка/мучи решавам че е гладен и му правя млякото 30-45мин по-рано, ама не го иска, плюе и бута бутилката. Оказа се ..жаден. Водичката пие с охота, спира мученето и така. Не пие до откат, нещо от типа на 10-20мл и после не иска повече.

# 228
AA, пуснах снимка, вместо линк. За водата, аз го боря, ама се дави бая с нея... и като цяло не иска много, чудех се откога може да почва да им се дава от чашка.

# 229
И мен ме интересува за чашката силно и каква да взема понеже смятам да почвам да му давам по малко да свиква. После не знам ако реша да сменяме на адаптирано мляко дали ще мога от чашка да му давам такова или от чашка със сламка за бебета, след като не иска с биберон. Една приятелка ми показваше че си е вЕла някаква от Икеа такава с оформено като сламка ама на мен тогава не ми беше интересно

# 230
Аз сега й давам калциев глюконат, че пак беше леко хремава и тръгнала да се разболява - от капачката на лекарството си го пие, не със спринцовка. Тя си е като малка чашка, допирам до устните и съвсем леко подавам, ако върне, го връща в чашката и после пак си го изпива. Но може би и защото е сладко, та имаме 100% успеваемост.

Ние от батковците имаме стол cybex syrona, дават го от 6кг до около 4 години. Може и от раждането с подложка за новородено, но не сме го ползвали така, сега е с кошницата все още. И то се върти на 180 градуса, има изофикс и е супер като цяло. Но все още не го позлвам, защото не може като кошницата да се слага на количката. Не си представям как ще излизам с шаси, кош за новородено и столче за кола. Аз къде да седна в тая кола. Та докато не минем на седалката на количката, ще си бъде в кошницата. Още месец-два. На дължина й е добре, главата не стърчи, но на ширина й теснее.

# 231
Преди време бях чела, че най-полезно е ако се мине директно на отворена чаша, просто се търси така с по-тясно гърло. Бях срещала и предложения за чашка за шотове. Естествено и това включва много оливане от бебето докато се научи ама.. преглъщаш. Аз все пак взех неразливна с дръжки, води се 4+ ама що и аз не знам. Пие си от нея, не се дави. Повече вода пие обаче от шишето с биберон. От няколко дни се научи сам да си държи бутилката и се забавлява докато пие вода. Преди пиеше по 20, макс 30мл на ден, днес само до обяд беше на 70. Голяма игра.

Пащърнак опит номер 2 отново беше не особено успешен, мръщи се, повдига му се, броя го за вкаран макар и под въпрос дали изобщо изяде нещо 😂

# 232
  • Замък сред облаците
Голямо затишие в темата 😁
Надявам се, че болните са оздравяли или съответно имат значително подобрение.

Честит първи сериозен сняг в София!
Страх ме е да изляза с количката днес, а трябва да ходя до Лидл, Еконт и Спиди. Мамите с опит, как се справяте с комбинацията сняг, лед и разбити тротоари?

Вчера осъзнах че след 2 седмици е Коледа. Накупила съм повечето подаръци за моята част от роднините, ММ не му се занимавало с неговите. Той си е такъв де, ама сега трябва да мисля вместо него. Факт че им прави подаръци и без повод ама сега нямал муза и дрън, дрън…

Йоан категорично не одобри пащърнака. Много мусене и плюене падна, с глас се смях. Ще пробвам картоф с тиквичка днес, според майка ми щом тиквата е въведена, няма драма с тиквичката (ботанически и двете са род cucurbita), че да правя 3-5 дни пауза след опита за пащърнак.

Няма да украсявам, на библиотеката в хола имаме дървена елха, елен и една шита играчка дето си седят целогодишно. През ден чистя и подреждам и пак всичко ми е претрупано. За сметка на това почнах да пека коледни сладки от трайните и ще ги затварям в кутии. Вчера меденки, днес ще взема мас за масленки. Много си мечтая да създам на детето усещане за уют и всяка година да имам възможност да правя така както моите баби правеха (мама не е по готвенето много, но пък нали на едно със свекървата живее та баба ми все точеше и месеше).

# 233
И аз това си мислих ама като съм писала последна, седя и чакам търпеливо.

Много ти завиждам за сладките, досега всяка година правех и аз, голям кеф ми е. По няколко вида, пък да украсявам, да раздавам… Сега обаче нито време свободно, нито енергия… само желанието 😀

При нас зеленчук номер 2 - картоф, също не беше одобрен особено. Тази седмица пасувам, днес сме на ваксина и преглед. Струва ми се дръпнал на дължина, а и натежава вече, да видим колко е пораснал за месец и половина.

С дремките още сме до никъде - иска да мине на 3, но не може да си издържи интервалите. Влоши му се дневния сън, влоши се и нощния. През деня напоследък се буди на 20та минута и няма никаква сила, която да го накара да спи повече. През нощта почна много да се пробужда, поне с биберон заспива обратно бързо. Трябва да му оправя режима някак, че не е добре.

Върти се по корем вече от около месец, но напоследък се държи все едно тъкмо го е открил това умение. Не иска да седи по гръб! Изобщо! Никога! Голяма мъка е, сложа го по гръб и той веднага се завърта. Смяната на памперс е мисия невъзможна, научих се да обувам чорапи и да слагам панталон докато е по корем, ама пустия памперс не мога да го сложа все още така 😂 иначе започна да изпъва ръце докато е по корем, посяга към играчки, прехвърля тежест от една ръка към друга. Въртенето наобратно се случва рядко и случайно според мен, но се радвам, пляскам и поощрявам току виж се усети, че е хубаво да се седи и по гръб. Следователно и приспиването е мъка, защото веднага се опитва да се завърти, като се пробуди от сън веднага се завърта… абе ужас е. Да кажеш да иска да спи по корем - не! Почва да вири тая глава нагоре и да гледа любопитно.

Тъй - отчет даден. Надявам се всички сте заети само с хубави неща, бебетата са спокойни и затова нямате време за форум Simple Smile

# 234
Мирра, при нас е обратното. Не иска по корем и това е - веднага се обръща. В чудо се видях какво да я правя..

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 11:49 от krisstiA

# 235
  • София
Здравейте, на мен ми писна да пиша все кофти неща и оплаквания и за това само влизам да проверя има ли нещо писано. Калин е вкъщи от миналата седмица, събуди се с конюнктивит... явно в градината имат някакво огнище, че и други деца имаше. Разправяхме се с доктори, капки..оказа се алергичен към Тобрекс, като му капнах почна да пищи, че го боли, очите му почервеняха до носа, ужас беше та ходихме в спешното в Исул в събота. Смениха капките и мина, неделя пък се събуди с ужасна кашлица кънтяща и ларингит без температура - ей така от раз! Естествено зарази ни всички, бебето до последно се държа, но нощес имаше 38,4.. за сега има сопол тя и промивам. Също така зъби явно я почнаха, защото прави едни муцки по цял ден. Вчера нямаше дневен сън повече от 10 минути, изнерви ни всички. Нощес не съм спала покрай нея и температурата, Калин кашля с всичка сила.. правим инхалации с Пулмикорт и един чувал сиропи. Та, при нас е цветно и сополиво. Успяхме да направим едни масленки уикенда, но всичко се изяде и тези дни се каня отново да правим. Ужасно ми е криво, че баш декември вместо да сме по коледните базари сме вкъщи с инхалатора ама каквото такова. Надявам се до края на седмицата поне да оздравее и да иде в детската за Дядо Коледа.. Подаръци тази година сме се разбрали с родата да не си купуваме, само на децата. Та, имам останали 2-3 неща да купя и ще видя кога ще е. Днес съм на зъболекар и като знам, че ще оставя свеки сама с двамата за 2 часа поне лошо ми става, горката жена. Честит първи сняг и от нас, след малко изизаме с Калин да направим един снежко за бързо , защото много обича снега и от снощи говори само за това.

# 236
Ние нали всички бяхме болни, още не сме много укрепнали. Каката пак се мъчи да го минава, никак не слуша и не се пази. Ест сега си е в нас и ми е много трудно - не ме оставя да приспя малката, идва при нас, бебо пък и той с нарушен сън заради боледуването и отново градим режим. Последната трета дрямка ми е много проблемна, към 16-17ч и ако не е хубава, нощното приспиване е много криво. Въобще да жонглирам с двете ми е трудно. Имах много задачи, които сега не знам как ще оправя - закъснях с книгите от библиотеката, трябва Днес да опаковам подаръците за децата от ДГ, защото никой, ама никой не изяви желание, но не планирах голямата да е в нас. Сега нз как ще стане номера на китайката. Много е студено и почти не можем да излезем, аз съм кракомобил, нямам кола. Вчера всички ме гледаха като луда като излязох замалко с децата..
Отложих ротавирусната. Вчера почнах захранване, картоф с АМ. Мисля ѝ хареса, не го плю (знам как изглежда плюенето, заради лекарствата), но се мръщеше на консистенцията. Ама от картоф, толкова.

Нощния сън още е мираж, жив труп съм и май никой не се впечатлява, че има призрак пред него. Бебо снощи се буди през 30мин и иска да виси на гърда, стоеше по 40мин и отгоре. Е как да се излекувам после, като постоянно съм разголена, още къртя кашлица. Редувах цица и бял шум цяла нощ, сутринта парцал. Че и ММ ми взе кафемашината, че не прави хубаво кафе и да я ремонтират 😭
Това по корем е и при нея, постоянно се врътва и нощем уж когато трябва да спи и всичко приключва. Задължително трябва да я наблюдавам, защото страшно много се мести по корем, като пумпал е, вече падна веднъж в събота под "надзора" на ММ. Бях примолила естествено да си доспя, след 5мин чувам рев и разтревожения глас на ММ и ми беше ясно какво е станало.
Много е превъзбудена и една такава нервна, но не на рев, а на вълнение, не се спира, върти, гледа навсякъде. Постоянно хапе и смуче всичко, зъби ли са това, не мога да разбера. белия шум още минава, сега "спи" на него. Слагам кавички, защото мисля не се унася на 100% с него, като го спра и веднага се ококорва.
Мамите с две, как се справяте с излизанията и задачите за навън?

С каката пекохме меденки, имам още малко тесто в хладилника. По принцип наблегна на яденето.

Деси видях какво си писала, вируса е такъв - с гурелчета по очите, много червено гърло и кашлица, каката я удари и в ухото, затова и се бяхме заблудили какво е, после тръшна мен и беба. Сутрин не мога да си отворя очите от гняс и гурели, с извинение.
И ние така изкараме декември, на инхалации, болни и сополиви.

Увеличих витамин Д на две капки, където ѝ е фонтанелата се движи нагоре надолу като диша, изглежда много страшно, но май е нормално, щом не е затворена.

И аз само с оплаквания, но това е в момента просто.
Иначе неделя бяхме в мола, имахме събрани подаръчни ваучери, които се налагаше да изхарчим, че изтичат декември. С каката имаме ранни коледни подаръци. Направихме си и снимка, имаше проф фотограф, та изглеждаме супер якото и здраво семейство 😅 малката също се държа добре, но то шарения и очите бяха на паници. В мола е за 3ти път и винаги слуша там.

Утре принудително съм на кино, че ваучер ми и за там изтича, и на мен ми е притеснено че ММ остава сам с двете. Странно оплакване, да, че ще имам време за мен 😅

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 10:46 от deska90

# 237
  • Замък сред облаците
Мира, ще стигнеш пак до сладките ❤

Кристиа, и Йоан не се обръща по корем още, мама му го върти дупето 😄

Деси, гадна работа, но стискам палци за детската да е на 6 Калин и да види Дядо Коледа ❤

Деска, фонтанелата е нормално да пулсира активно още, мисля 🤗 И особено ако смениш от легнало на изправено положение или обратно, заради промяната в кръвното също пулсира по-активно. Това го бях чела от Фурлакис май.

# 238
Кристиа не го мисли, някои бебета изобщо не обичат да са по корем. Даже май преобладават такива или поне с такова впечатление съм останала.

Деси, съсипахте се с тез очи, пътечка направихте до исул! Да минават бързо и да посрещнете празниците здрави! Не каза как мина фотосесията май?

Деска, и вие с тези боледувания всички се изредихте! Не го мисли мъжа, ще се оправи. Да разпуснеш хубаво на киното и после с нови сили в лудницата! Делегирай задачите, не трупай всичко на теб да чака (знам, че е лесно да се каже 🤗)

Движението на фонтанелата е нормално (май). И при Тони постоянно пулсира. Удобно е поне, че по нея мога да разбера дали е дехидратиран. В жегите особено беше доста полезно. Като ми ревне от глад 2 часа след ядене по нея се ориентирам колко е спешно положението също.

# 239
Здравейте, не мога и аз да стигна да пиша, не искам да мрънкам, ама  то просто се събират неща.... чаках да  мине днес последната ваксина и консултация, естествено уцелихме първия сняг и клинч рано сутрин. На отиване всичко добре , Йо си зяпаше през прозореца с интерес снега, седеше с шапка и качулка на жилетката, дремна малко, щастлив и доволен. Два дни преди 5-тия месец го измериха 68 см и 6,5 кг. Не се върти още, само 1-2 пъти се катурна от корем по гръб и толкова.

Като го съблякох почна да трепери, явно му стана хладно в кабинета, облякох го, всичко ок и на връщане почна някакъв ад- рев, рев, рев, ние в задръстване... той вече почервенява, гледам го целият мокър, свалям жилетката, бърша с едно  резервно боди, махнах му шапката, тя подгизнала, ММ отби, вадя го от стола, подсуших колкото мога, ама бодито тече вече... завих го с покривалото и беж в нас.... остарях с една година... дано не се разболее, много се притесних. Хем да е леко облечен, ама на -3 все пак не може да  е само по боди.

Иначе педиатърката даде зелена светлина за захранване, обаче ми изкара някаква супер странна схема- да почнем с картоф и то 7 дни , после втори зеленчук пак 7 дни и за около месец да въведа 4-ри зеленчука, което ми се струва малко. От всичко,което четох  в последните години си е практика да се чака 3 дни и на 4-тия да се въвежда нов зеленчук. Трябва да се организирам  тази седмица да купя някакви читави зеленчуци, да си разуча машинката за готвене на пара и стола да изпера и сглобя и пак съм до никъде.

Напоследък забелязвам че все ме критикуват,че не съм излизала, че  съвсем съм се забила в нас... ама никой не  е дошъл да ми помогне, а и не знам хората какво очакват да  мъкна детето с мен по заведения ли, при все че няма кой да го гледа, той едвам издържа  на разходка навън и пак оревава света. На мен не ми пречи, ама явно другите имат нереалистични очаквания и чак трябва да ми е  неудобно,че сама си гледам детето, ми нормално да ми е приорет, излизала съм 30 години, сега за няколко месеца нищо няма да ми стане.

Единственото хубаво е че поне от колпоскпията не видяха нищо притеснително и изследванията за HPV, и там там хламидии, уреаплазми и микоплазми са ок, та явно шийката е била раздразнена от самото раждане и ще следя през 3 месеца с цитонамазка.

Ами ето омрънках ви малко и аз, надявам се всички да оздравяват бързо и имаме едни хубави празници със спящи, ядящи и въртящи се бебенца!

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 13:27 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт