На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 556
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
Наш Йоан оздравя най-сетне, беше голяма мъка с тия сополи. Още 10 дена трябва да му даваме Биозин Кидс и витамин Ц. Отслабна малко от болестта понеже не се хранеше - щял да навакса, каза ЛЛ.

Искам и аз да захранвам, щото и без това изглежда, че има вече желание, а и два долни зъба все пак 😂 Той е роден точно на термин, та мисля тия дни все пак да почнем да даваме по някоя друга лъжичка я морковче, я друго, без да увеличаваме засега количества, но поне да опитва. Продължавам да се опитвам да му давам АМ, защото аз пък не съм добре здравословно, освен депресията имам и световъртежи, нагласят ми дози на щитовидни хормони щ, продължавам да пълнея и имам ужасна нужда от някакъв ритъм и сън, а той напоследък пак се буди ужасно често нощем. Той продължава да не иска да го яде. Гузно ми е малко, но и аз трябва да съм здрава, мисля че това е по-важно за него сега.
Чудех се сега като е на 5,5 месеца в какво шише да му предлагаме мляко?
Купих едно за вода 6+ от ДМ но предполагам не може в него, ама и аз не знам. Първо ще го тестваме с водичка, пък да видим. Другата ми идея е като почне да яде пюрета и постепенно да почнем да добавяме АМ в тях, да свикне с вкуса и на АМ, ама ще видим как ще тръгне.
В тоя ред на мисли - имате ли препоръка за АМ с наистина приятен, но не химичен вкус? Досега опитвахме с Аптамил, но на мен лично ми мирише много на изкуствени аромати и ванилия. Йоан от никакъв сладък вкус нр се подлъгва. Някой беше писал че детето му харесвало Калциев глюконат щото било сладко - няма такива работи - плюе го и реве...

Чудех се дали да не купя лактана био или има нещо по-добро, мисля направо за бебета на 6 плюс че няма за кога да взимам за по-малки.

# 241
Маги, Йо а на Nan comfortis  от раждането, на мен си ми мирише на нормално мялко, той не го в върнал досега, всичко си изпива,ама дали ще се хареса, наистина си е въпрос на проба грешка, особено ако даваш вече формулата,която е за над 6 месеца,  с която ще има разлика. А пък и като е  свикнал с кърмата, нормално АМ да не му харесва.

# 242
Да, благодаря ти, нормално да не му харесва, затова се чудех дали някое мляко не го докарва по-така и да е с по-малко изкуствени аромати. Благодаря ти! Ще питам и в аптеката за Нан.

# 243
  • Замък сред облаците
Абе на мен комфортиса ми мирише ужасно bland, но аз и на обикновеното мляко не харесвам аромата, тъй че не съм критерий. Детето го пие с кеф.

Картоф с тиквичка - одобрено! Близо 60гр изяде ит 80, останалото мазахме и бърсахме 😂 Досега повече от 30гр не беше изяждал.

За шишето - вземи просто биберон за шише 3+ на същата серия. За 6+ може да му е прекалено силна струята и да се дави или да гълта много въздух.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:14 от АА

# 244
Имай предвид, че водата е по течна от млякото и за нея може да се наложи по-малък биберон. За млякото - стискам палци бързо да намерите вашето щото… при нас беше доста неприятно. Всичките ги пи, ама все имаше някакви други проблеми. Всичките не ми харесват как миришат на мен като цяло.

Аптамила е доста гъсто и малко трудно го разбивах, докара му много тежки колики, лошо миришещи пръцкания, зелено ако и запек.
Нан-а го запече от раз, но пък е в най-удобната кутия от всички 😂 и на Пре-нан беше в началото, за недоносени, същата работа.
На хип ХА беше по едно време, беше някакъв ад. Все едно е надрусан - с едни изцъклени очи, разширени зеници и мееега хиперактивен. Така и не разбрах педиатърката що искаше ХА мляко да пие..
Хип-а е фаворит - най-лесно се разтваря, буквално с две разклащания леки на шишето,  ака редовно с него и няма проблеми. Не е и гъст. Минуса за мен е в най-неудобната кутия 😂 но пък си купихме специално кутия за АМ и седи там. Лактаната ми беше следващото в списъка за проба ако хипа не станеше.

Та - дано намерите вашето бързо, мине лесно на него и не му докарва никакви проблеми!

# 245
На мен всички видове млека ми миришат ужасно ... Бляк 😁 Минахме през Аптамил, Лактана био, Фризолак и Фризовом, по няколко пъти през всички. В момента редуваме Фризолаците и уж е добре. И Виктория се разболя , зарази и кака си. По принцип винаги е обратното, но този не. На инхалации и сироп е, надявам се скоро да мине всичко. Нещо коледния ми дух тази година хич го няма, с триста зора украсих вкъщи в неделя 😁

# 246
Ние днес пък бяхме на консултация, орева света, а даже беше само за мерене?! Не можах да я успокоя изобщо, не знам, студено ли ѝ стана, изплаши се много от непознатите хора? Наддала е 500 гр и 1,5 см, но още не е удвоила рожденото си тегло и ме съмнява, че ще успее съвсем, ако до края на шестия месец не качи още 520 гр. Не сме коментирали над виковете и рева ѝ нищо с лекарката, само ме попита за захранването, казах след празниците.

А по повод празниците, втора година подред не мога да намеря къде съм прибрала стикерите за стъкла! Иначе целият апартамент е избухнал в Коледно настроение. На елхата ще се порадвам за последна година, защото догодина не виждам как ще оцелее. Голям стимул е иначе, Дарина успя да се изтърколи до нея и да захване долните клончета и играчки. Някои дни се обръща от корем по гръб, други дни не го прави, не зная защо, мислех, че ще го практикува постоянно като обръщането по корем.

От два дни кашля фалшиво, като че си прочиства гърлото, когато иска внимание, защото знае, че веднага ще ѝ висна на главата да видя дали не се дави с нещо. Започна много да вика, пърди с уста и да вика амамамамама и абабабаба. Когато се събуди в кошарата, започва да си говори и крещи, всички трябва да са будни, дори и съседите.

# 247
  • София
Кристиа не го мисли, някои бебета изобщо не обичат да са по корем. Даже май преобладават такива или поне с такова впечатление съм останала.

Деси, съсипахте се с тез очи, пътечка направихте до исул! Да минават бързо и да посрещнете празниците здрави! Не каза как мина фотосесията май?

Деска, и вие с тези боледувания всички се изредихте! Не го мисли мъжа, ще се оправи. Да разпуснеш хубаво на киното и после с нови сили в лудницата! Делегирай задачите, не трупай всичко на теб да чака (знам, че е лесно да се каже 🤗)

Движението на фонтанелата е нормално (май). И при Тони постоянно пулсира. Удобно е поне, че по нея мога да разбера дали е дехидратиран. В жегите особено беше доста полезно. Като ми ревне от глад 2 часа след ядене по нея се ориентирам колко е спешно положението също.
О мина супер! Така като се замисля тогава ни беше последния хубав ден 😃 От 6 декември насам са само ревове. Щях да пращам снимки, с лого че още не са обработени нашите, ама не мога да стигна. Адаш съчувствам ти и се припознавам, с тая разлика, моята Алис може да седи цял ден навън и да кротува, а вътре откача и скучае. Дори бати на моменти и писва.. Та навън като излезем тя спи или си гледа тихичко от коша, Калин обикновено с тротинетката кара до мен и обикаляме квартала или зацикляме на някоя площадка. Обаче ела да видиш вкъщи.. нямам минута спокойствие, днес съм измила пода за пръв път от месец!!!!! Някакъв ужас е и хаос и изобщо не знам кой ден е и къде се намирам. А и Калин ще е вкъщи поне до понеделник в най-добрия вариант…тА да. Приятно прекарване на киното и изобщо да не ти пука!

# 248
Аз писах, че харесва калциевия глюконат, с вкус на малина е и наистина доста сладнее. Май ще има слабост към сладкото като майка си, все се стараех да си ограничавам да не ям много сладко докато я кърмя, за да не яде и тя като мен, ама пуста лакомия. То затова не мога да отслабна вече близо 5 месеца по-късно.

Днес бяхме и ние на ДК, сложихме втората ваксина от първите две, че педиатърката ги разделя и все беше болна около датата за консултация. 9200 как ви се струва. За Бога, още седмица има до петия месец..... Нещо чак прекалено много ми идва, педиатърката е ОК щом това е от кърма, но аз взимам да се филмирам и нямам търпение за кръвните изследвания другия месец. Не знам те ще дадат ли информация ако има някакъв проблем. Иначе е само 62см, прилича на топка.

Също не се завърта, по корем не й е най-любимото, но успява да стигне някоя играчка пред нея с протягане и прехвърляне на тежестта. Доста се гърчи и извива докато я преобувам на повивалника, вдига го това дупе, извърта краката. Само там й идва желание, пък там най-малка възможност има да се завърти. На земята не ги прави тези гимнастики.

В нас вече е доста украсено и повече можеше да бъде ако не бяхме загубили цял кашон с украса някъде в гаража Simple Smile Коледните книжки вече са извадени, коледните филми заредени, одеалата на снежинки за пред ТВ, каквото се сетите.

Да не остана по-назад и аз вече следя всичко на приложение и мога да говоря с по-голяма точност. Храненията са по 7-8 на денонощие по 3-5мин всяко, нощния сън е около 10 часа, дневните дрямки са 4 по 30-60мин, а периодите на будуване около час и половина до два и половина. Вчера преди лягане се замотахме и мина 3 часа, толкова трудно не е заспивала до сега. То не беше на ръце, на гърда, на люлеещия се стол, само на челна стойка не застанах. В 23:30 заспа чак, но днес си наваксва с по-дълги дрямки и дано довечера не се повтори.

# 249
Рафаела, и аз предобрям със сладкото - не е от това 😁 Иначе завидни обиколки има твойта госпожица, така като се сетя и за други приятелски бебета, няма такова над 9 кг ч, дори и пухкавите на тая възраст, хаха сигурно е доста сладичка, пу пу да ти е жива и здрава. Няма как да ограничиш кърмата, не се тревожи всичко е наред, според мен.

# 250
  • София
При сестра ми имаше опасения за диабет, но нейното е на АМ и се оказаха неоснователни. Пускаха и кръв и урина и се гледаше глюкоза и още нещо… Но до колкото знам проблем е ако не яде и пак качва. Ако си хапва не е прпблем, че качва. Тя се филмира, защото нейната от зъби не ядеше и пак имаше едно 500 гр качени в 8 месец.. Ох надъхвам се да купя уред за приготвяне на пюрета и да ги правя сама. Аз съм телец и навия ли си нещо на пръста ще стане, без значение с цената на какво - да не съм спала, да съм нервна и да нямам време за нищо. Та ще помисля още малко дали ще имам времето за това желание.. Алис едвам пие Биозин кидс, отвратена е и ако може би го изплюла. За сметка на това Панадола без проблем го гълта, както и Камилия тааааа не мога да преценя още дали е по сладкото като мен или по соленото като бати Simple Smile

# 251
Минахме си реда и ние - 7.200, 65см. Педиатърката намекна, че бил голямо бебе, нищо голямо не виждам в него ама щом е рекла… последна ваксина биха, следващия месец изследвания, а при нас и допълнителни, че нали следим пустия му билирубин.

За захранването каза 1 седмица почваш и до края на седмицата трябва да стигнеш 150гр пюре само зеленчук… спрях да слушам малко след това, не е моя начин това определено. 2ра формула след навършени 6 месеца така че по празниците ще сменяме мляко, йей! Ако е същия купон като нацелването на това, ще се гръмна!

Рафаела, не се притеснявай, като почне да се движи повече ще се регулират нещата. Плюс това щом е на кърма не би трябвало да има страшно.

# 252
Рафи, то си е нормално, като е на кърма, детето си хапва колкото иска, по-драма е като на АМ, ако се прехранва. В края на краищата всичко е до метаболизъм. На мен постоянно ми подмятат колко бил слаб, малко тежал... дрън.. дрън, ми той не се спира и аз да се мятам по цял ден така като дива котка и аз ще съм слаба  Grinning

Аз да ви питам, вашите бебочета посягат ли да си издърпват сами играките, защото моят зайо сякаш не смее и го е страх, ако е пелена, моят пръст, картон или всякакъв друг боклук веднага се хваща, но на активната гимнастика не посяга , както и ако ги сложа пред него ги гледа само, обаче животните на въртележката ги спуква от бой. Педиатърката каза, че сигурно още обследва текстурите и не е драма, но ако до 6-ти месец не го прави, щяла да го прати на невролог за всеки случай.

# 253
Ако закачиш друга играчка, която знаеш че харесва? А да оставиш само една? Може да не са достатъчно цветни, шумящи, ниско достъпни?

Тони в началото беше така, ошашкваше се. Оставих само една играчка, постепенно свикна с нея и почна да я дъвче, мачка и тн. След това я редувах с другите и вече седят всички закачени. Обожава си активната гимнастика, най-много харесва едно пеещо пиле закачено отгоре. Веднага почва да му се усмихва като го види. Но в началото като види нова играчка, без значение дали на гимнастиката или не, гледа с недоверие и отнема малко време докато почне да се протяга и да си играе с нея.

# 254
  • Замък сред облаците
Има дни където посяга и дни където не се интересува. Пелени, носни кърпи, дрехи, мокри кърпи, козметиката му сложи наоколо и гледай сеир. Днес дърпаше етикета на гимнастиката и се опитваше да се завие с нея. Мисля че много свикна с гимнастиката, огледалото и играчките. Трябва да му извадя нови и да прибера старите за седмица и после пак ще им се радва.

Общи условия

Активация на акаунт