На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 558
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Magi, щях да пиша за АМ.. аз като пробвала всички млека на пазара и с двамата казвам, че Лактаната е най-близо като вкус и консистенция до естествената кърма. Не съм пробвала само на Бебелан и разните лечебни тип Фризовом и Фризолак, но не вярвам да са по-добри....
Мексикана някои бебета са по-плашливи, други по-смели. Калин до 2рата годинка като му подареха нова играчка не я пипаше седмица поне. Отлежаваше си вкъщи и се правеше , че я няма. Алис и тя гледам доста време не пипа нищо ново.. на гимнастиката доста по-късно започна да ги пипа, преди това им говореше само. Днес я намерих засмукала една маймуна отдолу като змия.
Ето малко сурови кадри от фотосесията

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 21:56 от Десислава``

# 256
Момичета, опитвам се тука от няколко дена да се включа и не успявам. Нещо в повече ми идва немската рода и едвам избутвам времето, а така да ми липсваше Германия.
Но поне децата са Здрави каката като не е на градина. Деси и Деси, съчувствам ви искрено и от сърце за болните по-големи деца вкъщи, дано бързо се оправят и си ходят на градина.
Теди, страшен ужас сте изживели, само докато го четох ми стана лошо, дано се възстанови бързо детето и не ви случват такива неща повече.
Нашата Магдаленка днес направи 5 месеца, за обръщане още не може да се говори, тежи и дупето и това е 😂 ох, не знам, вие така ли сте, но на мен ми е адски мъчно как минава времето и расте и това бебе вече, заприличва на човече и се развива. Просто толкова ми е миличко да е бебенце, не знам защо така, но много се натъжавам. С каката исках да пораства, да гледам как се развива, кое след кое следва, а с това шушулче искам все да е бебе и да го гушкам. Нито ми се започва със захранване, нито искам да намалям кърменията. Но млъкни сърце…
Да ви кажа на нашата нещо дентиноска не и понася, повръща от него. Купих и едно ново от дм с карамфил и лайка. Много я тормозят венците, но зъб още няма. Друго май не се сещам. Тук в супер студ, но пък навън си спи много добре, въпреки студа. Мисля да и купим ниво столче за колата от тези, които някоя от вас беше споенала, което се върти на 360 градуса. И от януари слагаме летния кош вече да си гледа и тя.

# 257
Деси, страхотни снимки, много сте хубави всички, а малката е направо бонбон!❤

Аз като човек с първо детенце хем се вълнувам от следващите milestones (кажете ми дума на бг за това) и се вълнувам защото дори не знам какво точно следяа, хем ми липсва малко когато беше миниатюрно бебенце, а аз едва гледах и бях ужасно стресирана. Тези дни преглеждах пак снимчиците и намерих ето тази, на която е на две седмици и вече се завърташе сам на спалнята по корем 😂 за да стигне до храната и после си спинкаше в тази поза, беше толкова мъничък. После се сещам, че и сега не е много по-голям и като цяло най-добре да се наслаждава човек на момента, защото няма да се повтори.
Най-милите душици са бебенцата, нека са ни здрави.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 01:51 от magi g

# 258
Деси, много сте хубави! Радвам се, че в минала добре фотосесията!

Ех като видях дребосъка на Маги и си мисля за Тони кога беше дробче, кога порастна. Да си кажа честно никак не се кефя на този бебешки период, все нямам търпение да порасне и да стане малко човече. Чаках да почне да си държи главата сам, вече съм доволна. Сега чакам следващото и по-следващото… общо взето бързам да порасне. Ама пък с умиление си гледам снимките и си признавам, че малко ми липсва. За къде съм се разбързала и аз…

Поръчахме снимки на хартия, допълнително си вадя и най-първите му от кувиоза. Много гаден период ама пък е важен през какво минахме и искам да си ги извадя. Колко бяхме ошашкани в началото, без никой от нас да го е вземал, носил, гушкал, изведнъж казват “вземате си детето в къщи!” Ужасен ужасон, тотално неподготвени и страхливи! Оставихме го на дивана, не знаехме после как да го вдигнем 😂 беше ни страх да го пипнем даже, да не се счупи дребосъчкото 😂

Тук тази сутрин валя сняг на големи парцали, беше много красиво. Позиционирах бебето на стола пред прозореца и той половин час гледа снежинките зомбирано. Броим го, че му хареса 😂

# 259
Аз идвам да се оплача - каката два дни беше на градина и снощи вдигна 38, 3 . Оплаква се от гърло, сополи Абе пълна програма. За два дни ще ми излезнат през ... А тя беше толкова щастлива, е отново тръгна. Не беше ходила месец и нещо и си беше здрава ... Много ми е тъпо и криво. Изпила е де що има нещо на пазара за имунитет ... Дано поне на Виктория и се размине. Нейния нос продължава да хърка, а е 7 ден на Мупироназал... Искам да се гръмна, ако чуете нещо по новините да знаете че съм аз 😁 Нищо празнично не усещам ...

# 260
Хаха, Muppa, моята сладурка е 7.200 и 64,5 см, но пък на мен ми намекват, че не е достатъчно. В началото изглеждаше пухкава, сега не съвсем.
За мое спокойствие нанасям теглото и ръста в графики за растеж на СЗО и всичко изглежда в норма.

И ние днес стояхме да гледаме снежинките, много се запленява от тях, аз също.Nature SnowflakeNature SnowflakeNature Snowflake

# 261
Вчвра се смяхме с ММ, как гледа снега, но то реално наистина го вижда за пръв път и го анализира внимателно.

Аз да попитам, как приготвяте картофеното пюре, за нас винаги си го правя с пресата, но се притеснявам да не останат накакви малки бучки, а знам че с пасатор ще стане на лепило? Чудя се дали да го разредя с водата на картофа или с АМ?

# 262
  • Замък сред облаците
С пресата за картофи на икеа става най-добре, после разреждам с водичка или АМ и доразбърквам с вилица ако се налага. Картофите трябва да са разварени.

П.п. Който ще купува детски комплекти за захранване от Маймунче може да ползва код за 10% отстъпка Deni10 от Healhy with Deni.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 14:58 от АА

# 263
Картофа го намачках с вилица, разредих първо с водата от варенето и минах през цедка, за да няма едро, само че така не се хареса. После направих същото, но вместо вода 30мл АМ и яде. Днес същото, но и с морков, да я похваля хапна цялото около 10 пълни лъжици (нямам време да измеря грамажи, та броя лъжици, таман си купих кантар че от Lidl и трябва да го разуча). Дано да потръгне захранването, че това смесено хранене ми е много терсене в момента.

Мами, съня никакъв го няма. Аз снощи съм спала 3 часа общо накъсани, за нея не знам. Залепи се за зърната ми и до там, друго не признава. Не е глад, опитах се да ѝ дам АМ, но не го прие. Смуче зърната ми и с другата ме тупа и щипе, голяма нервност, много бой ядох. Дневния също едва я приспиваме. Не знам какво става. А като яде се превива назад и разсейва да гледа нещо. Общо взето режим никакъв, на крачка съм да се откажа от кърменето, а никак не искам покрай тези болести дето ги носи голямата. Нещо я тормози, но не мога да разбера пак ли е корем или са зъби, ама за зъби трябваше да са избили вече. И спряхме всички лекарства, но очето пак гуреляса и педиатърката каза да пуснем секрет. Утре ще трябва да мъкна децата напред-назад, отново.

Мрън.

# 264
Да мина да се отчета и аз. Вчера бяхче на консултация. Лъчи е пораснала 1.5 см и само 380 гр. Това малко ме притесни да си призная. 7.200 кг и 65 см. Според педиатърката тя е удвоила рожденното си тегло и е нормално вече да забави качването. За захранването ме пита и казах, че ще започнем тези дни. И тя взе да напява на Лъчи "мааама ще дааава кашичка" и Лъчи и се усмииихва. А аз си мисля - да бе, да - каша, ама не позна.
Днес официално захраних! На пет месеца и половина и мина неочаквано. Майка ми свари няколко парченца морков от нашата градина. Намачках ги хубаво с виличка и накарах ММ да седне с Лъчи да я държи. Първа лъжичка - отвори уста, лапна, стисна, примляска при което половината излезе навън. Обрах с лъжичката и пак подадох. Повтори се. През това време никаква физиономия и съм почти сигурна, че даже не мигаше 😄. Примляска си докрай първата лъжичка. Втората се протегна и ми хвана с една ръка лъжичката с другата ръката. После пръстите бяха в устата едновременно с лъжицата и естествено се омаца. Така още лъжичка и все повече мляскаше и придъвкваше ту пръсти ту лъжичката. Накрая последната ми я взе от ръката и сама си я набута в устата. Ма то беше едно близане и дъвкане на тая лъжичка се едно с мед е намазана. 🤣🤣🤣 Та го пиша успешен старта. Утре живот и здраве повечко ще намачкам.

Адаптирано мляко от раждането си е на НАН комфортис. На мен ми мирише гадно, но аз по принцип не харесвам миризмата на мляко. А течните сапуни мед и мляко направо не ги понасям миришат ми на урина... бляк.

Иначе за играчките се протяга, хваща де тях де краката си. Настрани също се върти да стига играчки, пред нея като е по коремче се протяга. Подава от ръка в ръка. Не се плаши от нови играчки. Още не може да се обърне от коремче по гръб. Коментарът на докторката беше "Айде вържете си вие краката и се въртете". Според нея това няма да попречи на сядането. Сега за захранването можело в полулегнало, а по нататък към 6-тия да пробвам и седнала да я слагам. Напомни ми, че като стане на 6м ще има изследвания на кръв и урина и ехограф на бъбреците (и не само). Ще има пак мъки с тия колектори за урина и тичане до лабораторията. Кой знае какъв студ ще е. Януари си е януари. Докторката каза да се пазим и ние и децата, че имало страшно много болни сега.
Деска, може да е пак в някои период от скоковете в растежа. Иначе и Лъчи се разсейва докато яде. Върти глава или се извива на дъга и се оглежда. Напоследък започна и да ме хапе докато суче.

# 265
  • Замък сред облаците
Филме, значи не съм само аз лудата за сапуните 😄😄😄 Обожавам мед и мляко калъпите, докато не се намокрят, т.е до първото им ползване. После точно на урина ме подсещат.

Много готино с лъжичката, явно Лъчи има интерес. И Йоан посяга, днес след като си изяде пюрето (70гр, ура) му я дадох да я опознава, захапа я откъм грешния край 😂 но ме е страх да му я давам, дълга дръжка е, все имам чувството че ще си я забучи в окото. Май ще купувам и аз Маймунче или Бибс комплекти.

Зачела съм се днес в информация за захранването, ама колкото повече чета повече се обърквам.
Месото месец след зеленчуците, но най-рано в 6м да е; млечните след месото (ама нали пие АМ?!), глутена след млечните, ама кога се въвеждат следобедни хапвания, закуски, вечери - всеки различно. Четох някаква мама от 2021г имаше на 5м всички хранения заместени и се шашнах….

# 266
Браво на Лъчи, да ѝ е сладко. Аз я оставям беба да ближе лъжицата и да я върти, после пак я пълня и давам и така. Трябва да взема втора същата. Мазало е, ама моето мото е щом яде, за се маже колкото иска.

Моля за помощ и съвет, нещата вече излизат от контрол и е чудо. Докато ме нямаше ММ не могъл да я приспи и едва пила АМ. Има някаква силна асоциация за мен заради поредното пусто боледуване, ок, нормално. Ама това неприспиване ни убива психически, всяка вечер я приспиваме на магия, няма конкретен ритуал. А сега в този час, ми търси супер настървено зърната и не иска да се успокои, докато не го захапе. Мляко отдавна няма, иска само да суче. Обаче не се успокоява, а пак една такава ме дърпа и тупа с другата ръка. И не иска да пуска и сега този филм ще е цяла нощ, предната беше така. Не знам как да я отуча, с тези боледувания всичко отиде подяволите.
А да не казвам, че следващото чука на вратата - една приятелче мина вчера с майка си набързо да остави пари и децата се нагушкаха. Днес е с варицела детето и е поредното, което се ошари от едно РД преди 3 седмици (26.11). Общо взето в момента само моето голямо момиче още не са му се появили пъпки, всички други имат. И сега седя и чакам на тръни, да се ошари..

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 01:32 от deska90

# 267
  • Замък сред облаците
Деска, пробвахте ли да увеличите дозата АМ? По принцип де, не просто като не е яла при ТМ. В см, изглежда като подобно поведение.
Давам само идеи за проба.
За шарката, ако искаш да форсираш нещата - глътка червено вино за избиване на пъпките ни даваха нашите едно време.

# 268
Добро утро,

Деси, много съчувствам. Не мога да съм особено от помощ, само ще кажа, че ако направите режим/ритуал за сън може и да помогне. Не само за нощен, ами за всички дремки. Хубаво е нощния да се различава от дневния. Освен това първата дрямка за деня я водят най-лесна и каквото и промени да се правят е хубаво да се започне от там. На нея са най-възприемчиви също така. Ама ако се захванеш бъди готова за известно количество рев и опънати нерви.

За захранването май има различни мнения и схеми, това което мисля е най-основното: зеленчук, месо и жълтък (ако са минали 6м), каши и плодове, глутен (7м), млечни (8м). По начин на заместване - обед, следобед, сутрин, вечер. Хубаво е сутрин и вечер да останат млечни най-дълго време.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 07:34 от Muppa

# 269
Здравейте и от нас,

съчувствам на всички с болни дечица. Моята кака от 10 дни е с адска настинка. Носа и беше 5 дни бетон. В същото време кашля като за 5 деца и едва въздух си поема. Ходихме на лекар и естествено НИЩО не даде. Да чакаме да мине. Няколко вечери не спахме от притеснение и взех че поръчах инхалатор (досега не ни е трябвал). В аптеката се примолих, но не. Нищо не дават, само физ. разтвор. Та инхалираме и чакаме.
Мати не се зарази. Достараша ме, че спим в една стая, по цял ден са заедно, нооо не. На него нищо му няма.

При нас прпфилактичен преглед има чак февруари. Та не му знам мерките. Иначе е от децата, които с удоволствие изсшедват всичко ново. Голям любопитко. Види ли нещо веднага посяга. От няколко дни винаги като е буден трябва да държи нещо. Върти се, по корем си дърпа играчки и вдига дупе, рита с крачета и се ядосва. Не може още гърфи да вдигне, че да лази. Всеки ден нови звуци издава, знае как да привлече внимание и е супер забава.
Любимите играчки са направените от мен: голямо парче хартия за печене, торбички за фризер пълни с вода, в една сложих зърна кафе, в друга брокат и една калъвка за възглавница напълних с целуфан. Мачка, гушка, тупа, по 30-40 минути се занимава.

Обожам да чета една книга за скоковете на разтежа. Там е описано кой скок за какво отговаря и какви умения се развиват. Пише и че всяко бебе си избира една област в която е най-добро и това е ключа към характера на детенцето. Та според това предлагам занимания.

Деска не знам как да ви помогна, но да знаете, че при нас с храненето от таткото е така. Реве, гладен е, но само при мен се храни. Ако ММ го вземе или не пие нищо или много малко. С часове ме чака и не яде. За нощния съм сън също все мен чака. И то нищо не правя. Лягам до него и допираме чела.

Захранването ще е чак след месец и то по ЗБВ. Ще чакам той да реши какво и кога  да яде.

Общи условия

Активация на акаунт