На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 596
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
Интересно! Освен да ходя и аз за тест Confused Мислех си го, но нали на нас ни няма нищо, пък логиката уж не е такава. А и в София казват във всички болници, чее пълно с тоя нов респираторен вирус, от който беше пламнала цяла Европа и всички бебета са болни, а не е ковид.
Вярно е пълни са с кашлящи. Аз затова реших вече да ходя вечер в токуда или последните часове пак вечер на педиатрите. За ковид само евентулано в някоя доверена лаборатория без опашка може да стане поне за баткото. Моето мнение е, че УНГ взима най-безпроблемно секрет на бебе. Тони дори не разбра как му бръина... иначе педиатърка едвам се нави да ни вземе и беше рев...

# 331
и ние всички хванахме сополивия вирус, майка ми и бящя ми качиха температурата след няколко дни, бебето не е качвало, нито ние. Тествахме се всички за ковид - отрицателни. Но липсата на температурс не го прави по-приятен, пак бяхме доста отпаднсли, кашляхме малко, дори и бебето

# 332
3та седмица почва с този вирус, не може да ѝ мине на 100 процента. Толкова много сополи имаше предните дни, в акото имаше бая слуз. От вчера пък прегракна. Всеки ден ново двайсе. За 4ти път ще ходим при педиатърката тази седмица, срам ме е вече. Нощите са тежки все още, иска да виси на гърда. Поне успяваме да я приспивам някак сега. Днес изкарах децата в най-големия студ, но не се издържа вече пък и съвсем ще мухлясат у дома имам чувството.

Уикенда каката и ММ отидоха при свеки, а аз останах тук с беба и нашите дойдоха да ми помагат. Много спокойно ми беше, въпреки че през нощта пак беше драма. И уж се оправяше, ама сега пак надолу. Много коварен вирус, много бебенца са приети и в болница.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 20:49 от deska90

# 333
Мис, аз при непоносимост бих изключила само причинителя и подобни храни, а не всичко възможно. Във вашия случай това са портокола и другите цитруси. Точно защото кърмиш би трябвало да приемаш разнообразна храна, не само въглехидрати.

Ние от зор да пие нещо Мати му направихме чай. И хоп пийна детето, май му хареса. През час/два предлагам мляко, все ще пийне малко. Сега и чайче и през ноща ще се дава. Вече има температура. Цяла нощ и цял ден ми стоя на ръцете. Сега ММ го взе, че се схванах. И пак май така ще се "спи". Утре пак ще ида да се моля да го преслушат.

# 334
Като ви чета ме хваща страх да не лепнем и ние нещо. Нямам търпение баткото да излиза ваканция. Бих си го оставила вече вкъщи, но тази седмица имат тържество и концерт и няма как.
Марти си е все така унил. Няма желание за игра, смях, нищо... седи и гледа, колкото и да се опитваме да го развеселим. Пуска по някоя усмивка от време време, но само толкова. Свикнала съм да го гледам весел, усмихнат, подскачащ и да му чувам гласчето. Така ми е тъжно. Не знам какво го мъчи. Дано не се разболява...

# 335
Наистина са много болните, а и като изключим сезонните грипове, вируси и ковид има и пик на скарлатина и варицела. Пазете се и бързо оздравяване на болните!

Аз след поредната лоша нощ идвам да помрънкам, макар и да е нищо сравнено с вашите оплаквания. Проблема с обръщането се задълбочава, до такава степен да не спим! 😳 обръща се по корем през 30-40мин докато спи, но явно не иска да е по корем, защото се събужда и започва да реве. Ставам, обръщам го обратно и той заспива! Защо изобщо се обръща, щом очевидно не иска да е по корем, не знам! В резултат и сутрините ни започват по рано - колкото повече напредва нощта, толкова по трудно става приспиването обратно…

Хайде на кафето, после пак. Добро утро!

# 336
Добро утро, хайде на кафето и да приготвяме пюре.
Какво да ти кажа, като имат ново умение е така, като рефлекс им е и се превъзбуждат от него, както се казва и на сън го могат и буквално действат 😂

Наистина са много болните, а и като изключим сезонните грипове, вируси и ковид има и пик на скарлатина и варицела. Пазете се и бързо оздравяване на болните!

Аз след поредната лоша нощ идвам да помрънкам, макар и да е нищо сравнено с вашите оплаквания. Проблема с обръщането се задълбочава, до такава степен да не спим! 😳 обръща се по корем през 30-40мин докато спи, но явно не иска да е по корем, защото се събужда и започва да реве. Ставам, обръщам го обратно и той заспива! Защо изобщо се обръща, щом очевидно не иска да е по корем, не знам! В резултат и сутрините ни започват по рано - колкото повече напредва нощта, толкова по трудно става приспиването обратно…

Хайде на кафето, после пак. Добро утро!

# 337
Мирра водим същата "битка" седмици вече. Сменихме обстановката и часовата разлика му се отрази, спря да се буди нощем да яде, но към 2-3 часа започва борбата. Заспива на една страна, почти по корем, незнам как му е удобно и не му изтръпва ръката. Започва да се върти посред нощ, намирам го навсякъде по леглото въе всякакви пози. Но сутринта е така както казваш, вдига глава- рев, обръщане, вдига - рев обръщане. По лесно ми беше ставането за 20мин да го нахраня и да си легна, сега борбата е с часове. Просто ме е страх, че много си забива главата в чаршафа, наблюдавах преди няколко дни с часове, ами оправя си се о се отказах. Да спи както иска.
Вчера исках да се включа за RSV, ние нали живеем в Англия, там получих два пъти писма по пощата, как да се предпазваме, за какво да следим, какви са последствията и т. н. Не сметнах за важно и го хвърлих, малко по късно рових в кофата да го търся, след като видях за какво става въпрос в Английската група (без подробности). Пазете се, оздравявайте бързо болничките. За да имате прекрасни и весели празници, и не само!
Ето го и моя разбойник с неговите пози...

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 10:35 от Magic1720

# 338
Мирра водим същата "битка" седмици вече. Сменихме обстановката и часовата разлика му се отрази, спря да се буди нощем да яде, но към 2-3 часа започва борбата. Заспива на една страна, почти по корем, незнам как му е удобно и не му изтръпва ръката. Започва да се върти посред нощ, намирам го навсякъде по леглото въе всякакви пози. Но сутринта е така както казваш, вдига глава- рев, обръщане, вдига - рев обръщане. По лесно ми беше ставането за 20мин да го нахраня и да си легна, сега борбата е с часове. Просто ме е страх, че много си забива главата в чаршафа, наблюдавах преди няколко дни с часове, ами оправя си се о се отказах. Да спи както иска.
Вчера исках да се включа за RSV, ние нали живеем в Англия, там получих два пъти писма по пощата, как да се предпазваме, за какво да следим, какви са последствията и т. н. Не сметнах за важно и го хвърлих, малко по късно рових в кофата да го търся, след като видях за какво става въпрос в Английската група (без подробности). Пазете се, оздравявайте бързо болничните. За да имате прекрасни и весели празници, и не само!
Ето го и моя разбойник с неговите пози...

Привет, ако пазиш писмото може ли да го снимаш. Поне часта със за какво да се внимава, превенция?

# 339
Lavinka в България сме в момента, чак на 11 януари ще се прибираме. Ще опитам да го намеря онлайн същото което получих.

# 340
Той да иска да спи по корем, ще се примиря и ще го оставя. Върти се като шугав още от първия месец, редовно на сутринта намирахме главата му там където са били краката. Ама тва въртене по корем се случва постоянно! Имам чувството, че няма дълбок сън. Ей го - преди малко ходих да го завъртя, а спи вече от час и нещо. Първо е на час, час и нещо и вече към 2-3-4 през 30-40 минути. Будя се от рев, поглеждам - той се завъртял по корем и реве от това. Ми че аджеба щом не щеш да си по корем, кво правиш така тогава?! Тъкмо мислехме да пробваме местене в неговата стая, много се буди от нас вече - като си лягаме и все го разбуждаме. Ама отпада определено, докато не се научи да се върти и в двете посоки. Все си мислех, че с дълъг чувал и върху преносима кошара (която се люлее доста от най-малкото мърдане) ще му е зор да се завърти ама ей на - прави го на сън буквално 😂

Предполагам препоръките едва ли са по различни от стандартните - не се събирай с много хора, мий ръце често, не си кихай и кашляй с друго хора насреща… свикнахме покрай ковид. Кво беше - ДДД? Дистанция, дезинфекция и третото д за нещо си… ама забилия ми мозък не може да се сети… имаше ли изобщо трето д? Май имаше. Не ми се отразява добре ставането в 6. Вярно беше по-лесно като се будеше само за храна. Кел файда, че вече изкарва цяла нощ без да яде като се буди даже и по-често от преди.

Тъй, спирам да мрънкам! Тиквата днес се прие. Вече сме минали картоф, пащърнак, броколи, тиквичка и вече тиква. Почнах сладките - остана сладкия картоф и морков. А и един карфиол имам. След това мисля да ги миксирам. Давам колкото иска да яде, като гледам да не надвишава половината количество мляко. По тоя повод днес останах приятно изненадана като видях, че е изял 65 грама пюре! Повтарям - 65 грама! Не очаквах. В същото време не проявява никаква емоция докато яде, абсолютен покер фейс. Ама щом е изял толкоз, значи му е харесало.

Меджик, добре дошли! Мисля вие щяхте да обикаляте по лекари тук или се бъркам? Успех!

# 341
  • Замък сред облаците
И дисциплина Simple Smile

Аз се похвалвам със 100гр изядени днес, сигурно можеше и още, но гледам плавно да увеличавам. Това е трета седмица пюрета. Вчера вкарах броколи, смесено с картоф+тиквичка (имах отворено бурканче), днес само с домашно варен картоф. Учудващо го яде с голям апетит, ама то и аз харесвам броколи. Досега само пащърнака плю, но взех и на Хип да пробва, първия беше на Холе.
Обаче разреди храненията, минава на по 4 часа, което май е ок за възрастта, но още пие по 120-135мл на хранене. Връзват му се около 700мл мляко и 70-100гр пюре на ден. Ако гледам таблицата на АМ, трябва да е даже на около 1200мл 🤷🏻♀ От друга страна четох в “Ох, на мама”, че на 5 месеца 6 пъти по 120мл било нормално. При кърмените даже по 90-100. Нямам търпение да разбера как качва идната седмица.

Днес ходих за последните подаръци до мола, оставих момчетата вкъщи и детето взело, че се обърнало само по корем. Добре че татко му го заснел Simple Smile
Иначе се опитва да си яде подложката като го сложа за преобуване, дърпам му я и почва да реве щото не му давам да я смуче.
Това е новото при нас Simple Smile

# 342
Да, Мирра. За съжаление изтървахме само кардиолога, а беше най-важен.
В Англия ще изчакаме часа, защото за съжаление няма друг свободен час, докато сме тук.
Божидар в деня и около часа за кардиолога, беше обладан от нещо. Рева в колата и количката все едно го коля. За 5 месеца, общо не е ревал толкова. Така и не разбрахме какво му стана, но трябваше да се приберем. Всъщност предполагам, че многото хора и всеки ден смяна на обстановката му дойдоха в повече. Затова и последните два дни главно си кротуваме в апартамента тримата с баща му. Всеки дърпа и мърмори, всеки ден кога ще ни видят, на мен ми писна. Въобще не си почиваме (то не съм и очаквала почивка, де). По важно ми е той да е спокоен, най важните хора ги видяхме. И както и предполагах, няма шанс да започна захранване сега, а толкова много искам вече. Жал ми е как ни гледа, посяга към чаши, към всичко докато се храним... Disappointed

Бяхме на педиатър изтеглиха го 7.650кг на 5месеца без два дена. Без забележка здраво бебе, не чу шум в сърцето жената и това донякъде ни успокои (затова и предпочетох да го приберем вместо да го мъча). Изписаха само една Био гая, защото незнам от водата или от Витамин Ц-то, което му давам превантивно, акУто от един път на ден, стана 6 пъти, по една супена  лъжица, все едно е на 1сед. бебе.

Днес бяхме на ортопед. Всичко е наред и там и с ехограф го гледаха. Много съм доволна от Мирослав Живков (във Варна). Човека каза, никакво сядане до 6тия месец. След 6тия 45°, и те сами щели да се изправят. На теория добре, ама на практика не го виждам да лежи по цял ден. Слагам го на 45°, 20мин някъде общо за целия ден, то иначе няма спасение. Никакви проходилки до 8мия месец и след това, само walker.

Мислех да го водя на ТФЕ, но май няма смисъл да се вглъбявам толкова. До тук хората ми казват, че си имам здрав мъж, да не го мисля и само да му се радвам.
Вярвам, че и шума в сърцето е отминал и всичко ще е наред.

За щастие и моя генекологичен преглед мина добре. Аз пристигнах с лоша цитонамазка и 5 дена след взета биопсия, без никакви други подробности. Бях се побъркала. И там всичко е наред или ще бъде, все още чакам резултат от биопсията, януари/февруари може би.
Имах ужасни болки (след секс), до спешното ходих посред нощите в Англия.
Нормални се оказаха, яйчници, матка всичко е наред. Просто трябва още време да наместят органите. Нормални неразположения, но за мен си беше адска болка, бях побъркала личната (не, че имаше файда)....

И така, добре сме, вече мога да си отдъхна и да се насладя доколкото е възможно на празниците. Предстоят ми още пътувания. С 5 месечен кривчо, на който или му се спи, или е гладен е много забавно. Много съм разочарована от България като цяло, много искахме да се приберем за постоянно, ноооо няма да е скоро. ММ казва, че сме се разглезили, може и така да е, може да е защото наистина не сме се прибирали скоро и е малко странно сега. Не знам, но спокойствието, което го имаме в Англия, тук не го виждам. Всеки си прави каквото си иска, и се държи с нас, все едно сме виновни, че са на работа или, че свети червен светофара или, че искаме да си купим закуска ... Не знам Disappointed
Още при първото пътуване  от Сливен до Варна, 30мин след като тръгнахме щяха да ни ударят челно, за да се изпреварват... Страх ме е да шофирам тук. Днес ни глобиха по най нелепия начин, на запалена кола и шофьора вътре. Не бяхме на синя зона, не сме стояли повече от 5 мин... Много ъпсурди много...
Жал ми е, мъчно ми е искам си БГ.
Много дълго стана....
Отивам да спа, че и мен ме очаква въртене тази вечер Grinning

# 343
Дисциплина бе, дисциплина, как можах да я забравя!

800 грама храна звучи добре, Тони е на 900+ ама ей сега в събота става на 6 месеца (а е и доста ящен!). По едно време също беше минал на 4 часов интервал, задържа се 2-3 седмици. После вместо в 5 сутринта почна да издържа до 6-7-и постепенно до 8, ама през деня скъси интервалите на 3 часа (че понякога и на по-малко).

Като каза броколи - давах готово пюре на хип. То съдържа царевично брашно и оризово нишесте (или обратното). Чудя се това дали се брои за вкарана царевица и ориз също? 😀 ще го пробвам и на каши по натам ама не съм особено очарована от идеята за тях като че ли.

Два пъти ходихме при различни лекари с идеята за ТФЕ, ама аз не им го споменах и те не сметнаха за нужно да го направят. Параноята/тревожността/депресията почнаха да отшумяват, не ми умира всеки ден в ръцете вече (само през ден) и съм решила, че щом досега е оживял значи има шанс 😂 бая се бях вкарала във филма по едно време. Радвам се, че всичко е минало добре и се надявам шума в сърцето да е изчезнал също.

Щях да казвам, че оня ден претърпях “емоционална метаморфоза”. Досега бях супер нервна, изморена, отчаяна, бебето мрънка, не иска да спи, не знам си кво си, знаете как е. Приспивам го аз, той насреща ми най-щастливото бебе. По-щастлив никога не е бил! Рита радостно с крачета, хили ми се, иска внимание, аз гледам на другата страна (че да не го гледам в очите), блъскам количката напред назад, тикам биберон в устата и се нервя, че го плюе постоянно. Колко рев изревах вечерта като си мислех как съм реагирала, той кво е правил и аз как съм му отговаряла.. ужас. И от тогава нещо се пречупи в мен и съм пълен дзен. Кво стана не разбрах. Обаче! Тва бебе се промени заедно с мен. Или моето възприятие за него. Три дни е мега щастлив, само ми се усмихва, смее с глас, не мрънка, радва се като го взема, следи ме и ме търси постоянно. И аз още повече му се кефя. Та така - сигурно е вярно, че попиват емоциите и реагират спрямо тях. Толкова се опитвах да съм спокойна покрай него, явно трябваше нещо такова да се случи, че да се променя и наистина да успея. Да видим до кога ще трае тоя ефект само 😂

# 344
  • София
Muppa същите мисли и в моята глава бяха, какви неща говорих на мм един ден след цяла седмица реване и приспиване и после колко гузно ми беше и ситуацията с нервното люляне и тикане на биба ми е до болка позната. Сега като я гледам болна и с температура нон стоп направо ми идва да рева с нея. Ходихме днес на консултация, тоя месец почрти нищо не е качила - 100-200 гр. нещо такова, но 4 см. Не се притеснявам, защото е дебеланка и очаквах да има застой или само на височина порастване. Вече е 8,200 кг и 69 см. Гледа я личната, слуша я ама не я хареса. Каза , че е с RSV вирус като батко си и би трябвало лечението с Пулмикорт вече да даде положиелни резултати - 5ти ден е утре. Все пак пуснахме една кръвна картина и ЦРП за да отпише бактериално върху вирусното и като гледам е баш вирусче. Аз лично не виждам нищо, което да подсказва за бактериално. Хемоглобина и е 140!! колкото е и нашия с бати и тати и няма да се учудя, ако и тя е АБ+. Милото плака като и събираха кръв в колбички и аз плаках с нея. Утре сме при педиатърката само че с бати да го види и него и да погледне изследванията и. За момента не смеем да тръгнем на никъде с болни деца и най-вероятно 24 и 25 ще сме в София - МЕГА ТЪПО. Ама каквото -такова, да сме живи и здрави! Утре имам много задачки да върша и ще видя как ще е тя, ако има температура никъде няма да ходя. Днес седях пак 2 часа навън за да спи спокойно. Вкъщи мога да се похваля, че нямаме проблеми с присппиването, но се буди от кашлица или от нос, а навън нямаме такива проблеми и за това обедния сън най-дългия гледам да сме навън. Нощем като не може да спи или се събуди от запушен нос или кашлица почва да крещи!!! Не като нормалните бебета да плаче, а крещи и се нерви. Много ми е смешно, защото мм спи като пън и дори да се скъса да реве това дете няма да я чуе, нооо пищенето го чува и той не може да спи Grinning Преди да заспи я предупреди да не пищи тая нощ ако може.
Меджик, браво на вас, че сте успели да минете през някои доктори и че всичко е наред. Дано шума да е израснат и да нямаш повече никакви притиснения.

И една добавка по повод въртенето - както казах, нашата мързелана нищо не може да я накара през деня да се завърти на която и да е страна, НО нощем без проблеми се върти на всички страни и се гоним из спалнята.

Общи условия

Активация на акаунт