Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 48 498
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте. Взехме си едно комби АЕГ 7ма серия от магазин за уреди с транспортни дефекти. Надявам се като е производство за немския пазар, да излезе читав уред. Мъничък е 8 - 4 кг, но за нашето домакинство е достатъчно. За пръв път имам и ползвам сушилня.
Има ли някакви тънкости, които е добре да знам за сушенето? Вече имам една свита блуза от изкуствено плетиво, но беше в смесено пране на обикновена програма. Ако я бях пуснала на вълна, дали щеше да оцелее?
Също реших да си взема вълнени топки, четох много добри неща за тях. Но се чудя мога ли да ги пусна в началото като?започва прането? Или трябва да дебна кога започва сушенето, тогава да паузирам и да ги добавя?

# 196
Спокойно можеш първо да си изпереш нещата без да нагласяш и сушене, спокойно да си извашиш каквото не става за сушене и после да си пуснеш само цикъл сушене.

# 197
  • Варна
Не искам да се занимавам да вадя дрехи. Идеята ми е да заредя половин пералня и да не правя нищо, докато изпере и изсуши.

# 198
Тогава нищо им няма на топките да се перат, но и нищо не вършат, освен ако не са в джобовете на някоя пухенка. Шум вдигат обаче.

# 199
Не искам да се занимавам да вадя дрехи. Идеята ми е да заредя половин пералня и да не правя нищо, докато изпере и изсуши.

To идеята е мног привлекателна, ама не работи добре. След прането разнородните дрехи често са омотани и овързани, някои влезли в други... И е много полезно да се извадят, да се оправят, да се махнат някои неща, които не са за сушилня и после да се суши останалото. Иначе представи си два завързани ръкава на риза като изсъхнат така какво неизгладимо намачкване ще имаш.

# 200
Така е, Черна стация. Като правиш, ако имаш отделни уреди.
Моето комби от около година е на вилата и не го използвам ежедневно, но и с него така процедирам. Непрекъснат цикъл пускам предимно ако съм заредила хавлиени кърпи или пък предварително знам, че няма да съм в къщи да извадя прането и заредя пак.
Може би защото слагам да се перат заедно да
кажем, тъмни тъкани от памук и разни синтетики на 40 градуса. После, обаче, няма как да ги суша заедно. Аз правя така, но хората пък може да подхождат по друг начин и пак да е правилно.
Единственото, с което трябва да внимават, както каза ти, са разни ръкави и тесни крачоли, които се усукват при прането, че вярно могат да бъдат извадени на хармоники.

# 201
  • Варна
Мерси за разяснението. Аз не гладя нищо, ризи не носим. Почти всичките ни дрехи са спортни. Предполагам тъкани от рода на термобельо трябва да пускам на деликатната програма за сушене? А плетени блузи на вълнената праграма на вас свиват ли ви се?
И вярно ли е, че щом ще се сушат дрехите със сушилня, то в такъв случай използването на омекотител за прането е излишно?

# 202
Програмата за ПРАНЕ на вълна при АЕГ/Електролукс е хубава. При мен при сушене с термопомпа всичко си е добре, включително и вълната на програма за нея.
С нагревателна, обаче, нямам представа как ще е.

# 203
Програмата за ПРАНЕ на вълна при АЕГ/Електролукс е хубава. При мен при сушене с термопомпа всичко си е добре, включително и вълната на програма за нея.
С нагревателна, обаче, нямам представа как ще е.
За вълна с нагреватели е страшно. Особено след 3-4 година от живота на уреда.

# 204
Здравейте,
Имам място само за слим уреди, мястото ми е ограничено на дълбочина.
В голямо колебание съм дали да купя слим комбиниран уред /моля за препоръки на модел, от който сте доволни/.
Или да купя отделно слим пералня и сушилня и да са една върху друга...

# 205
Отделни, за да си спестите поне малко ядове.

# 206
Здравейте на всички,чета тези поне 4 сезона теми за комбинираните перални и се чудя някои лица как се изказват неподготвени за някои модели, мачкали,боклуци,мекици и т.н.
Пример LG F4DV710S1E,нито мачка,нито прегрява дрехите и опаааа даже има и ECO HYBRID.С една дума кондезна сушилня без вода,отделно си има и обикновената която суши със вода но и при нея има регулиране дали на по ниска температура да суши,по икономична и т.н.
Незнам но имам чувството че тука накои са за реклама на определена марка....
За 2 месеца с тази пералня и сушилня мога много бързо да изброя и плюсове и минусите.
Плюсове:
Пране и сушене и на двете функции е прекрасно и да на ECO HYBRID не използва вода.
Тиха е като цяло.
Функциите поне основните са на дисплея,но и това е един вид и минус,има вид като на пералня модел от преди 12г.
Минусите:
Централният джойстик диода който показва дадената програмата не е точно на нея и това е на всички LG с този джойстик
Двете помпи на филтъра са слаби 20 волтови за да са тихи и ако попадне и малък боклук и става...за разлика от стандартните на които са 220 волта и могат да прекарат боклука.
Краката се крепят само на две винтчета и това май е бил при мен проблема и заради това винтче техника пратен от ЕМАГ записа в протокола че пералнята е със нарушена геометрия и да имаше сгънато по капака от куриерската фирма която го достави до местото и в коридора на апартамента.Това с липсващият винт който намерих до краката и и го показах на техника и го видях че липсва едва след като беше сложена да легне в буса на куриерската фирма при взимането на уреда.
Да предупредя че уреда може би се предлага от ЕМАГ в момента като разопакован!!!!
Проблема е че има сгъното до пода на страната с таблицата с модела и серийният номер и горе пластмасата е с нарушена боята на капака,ниско качество им е пластмасата и на пералните и на съдомиялните също,проверено е от нас.
Малко да спомена и Hotpoint ariston aqualtis избягвайте този боклук,гние и даже и сензорните бутони им изгниват пистите,такова е качеството на тази марка,даже и гаранцията от 3г не изкарва.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 15:58 от Георги Христов 736015

# 207
Здравейте!
Налага ми се да купувам нова пералня, старата се отказа да работи. Знам, че е по-добре два отделни уреда, но мястото е ограничено и това е единствения вариант да е комбинирано пералня със сушилня. Разгледах наличните модели, които се предлагат на пазара спрях се на тези двата. Може ли мнение за тези модели? https://www.technomarket.bg/sushilnq/gorenje-wd2a854ads-09209678
https://www.technomarket.bg/sushilnq/gorenje-wd2a164ads-09210654

# 208
Здравейте и прощавайте за невежеството, но не успях да отркия инфо за AEG L7WEI7680, с термопомпа ли е? Има ли чекмедже за власинките?
Някой има ли такава? Доволен ли е?
При сушенето мачкат ли се изкуствените и памучните дрехи?
Благодаря предварително за каквато и да е информация.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:06 от damu3

# 209
Здравейте и порщавайте за невежеството, но не успях да отркия инфо за AEG L7WEI7680, с термопомпа ли е? Има ли чекмедже за власинките?
Скрит текст:
Някой има ли такава? Доволен ли е?
При сушенето мачкат ли се изкуствените и памучните дрехи?
Благодаря предварително за каквато и да е информация.

И на двата въпроса  отговорът е НЕ.

Общи условия

Активация на акаунт