Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 48 435
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Имате ли мнения за комбиниран уред BAUKNECHT? Точно из магазините за уреди с транспортни дефекти ги гледах.

# 226
Имате ли мнения за комбиниран уред BAUKNECHT? Точно из магазините за уреди с транспортни дефекти ги гледах.
Това си е собственост на Whirlpool и  вътре е същото. Използвах преди време в едно жилище в чужбина за няколко месеца и мога да кажа, че беше доста посредствена пералня.  Марката по традиция не я бива никак в сушилните.
Ако потърсите, ще видите колко от добрите стари марки вече са собственост на Whirlpool .

# 227
Надявам се и Verano да поясни, но ей това
Цитат
...точно къде е тази дупка,на кожуха,на самият барабан,съответно ако е на кожуха ще има теч,ако е на барабана ще има едно нищо като грешка и ще се вижда.
ме интересуваше. Че имам една 20-годишна все още перфектно работеща Сименс, която дори външно изглежда като почти нова, а тя на свой ред замени /пренесох я от градския апартамент в селската къща/ работеща също 20-годишна Индезит. Нито една от двете никога не е била на ремонт. 
По същество на темата не мога да съм много полезна с препоръки за дългосрочна употреба, тъй като сегашната ми комбинирана Neff /вградена/ е само 3-годишна. Засега съм доволна - няма намачкани или съсипани дрехи, пера и суша даже вълнени палта в нея. Малък е капацитетът наистина, но сме само двама, а и като сортирам по цвят, материя, вид и прочие, пера често и не се налага да я пълня. 
И тук е моментът да кажа "Благодаря!" на всички участници в темата, тъй като преди да я избера, ви изчетох чинно от първата до последната за тогава тема.

# 228
  • Бургас
Кубратова, няма как да видите докато не се разглоби. Както казах пералня на няколко дни изписва грешка и спира да работи. Естествено всички търсят проблем в платката, защото грешката е някаква "отечка".
Еми толкова перяха. Самата дупка си спомням, че беше близо до центъра, там където са забучени лагерите. Беше пластмасов казан (редактирах), ако не се лъжа. При самото пране като се върти барабана не се излива вода с кофите, а по мъничко и като се намокри веригата дава грешка. Кой и защо от сервизите не го е видял, няма как да коментирам. Като се описва проблем се търси по проблема, никой не е казал пералнята тече (защото не е течала), че да се разглобява цялата. Като отидете на сервиз и кажете спирачките стържат като ги натискам, ще ви гледат спирачните дискове, няма да гледат двигателя на колата. Никой не прави основен ремонт на кола, ако е влязла за спирачки. Както казах след няколко месечно отвисяване по сервизи, човека сам си я разглоби, рискувайки да не уважат гаранцията, има си условия да го направи и така е видял проблема. Спомням си, че после имаше изречения "ти може сам да си я направил тази дупка". Това беше като дежавю на един мой перящ зелмер маркуча преди 20 години. Купувам го и почвам да пера, а от маркуча за чистата вода отвсякъде цвърчи. Силиконовия маркуч нацъвкан ама от вътрешна страна, същия сервиз, същото изречение, че сама съм го пукнала. Няма как да го пукна от вътре и на много места.
А Жоро да си пие хапчетата. Едва ли някой преди десет+ години се е сетил да прави снимки и да си води записки. Не съм казала че пералнята е моя.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 15:32 от Verano ®

# 229
Пластмасови барабани няма!
Казаните могат да бъдат или пластмасови или иноксови.

# 230
Привет! Темата доста съм я чела, защото ми предстоеше купуване на пералня и сушилня за малко жилище в чужбина. Първоначално се бях насочила към даа отделни уреда, но се оказа, че няма място за два. После бях решила да взема комбиниран с термопомпа, но плотът е нисък и от камък и не могат да се правят корекции и в крайна сметка взех каквото щеше да се побере - комбинирана LG 64V421 IXRS. В България имам два отделни уреда Miele и когато почиствам сушилнята след всяко пране, вадя от филтъра на врата на сушилнята значително количество мъх. Сега с LG-то виждам, че мъхът, който се отделя е много по-малко и се чудя защо се получава така и дали не се натрупва някъде, където може да създаде проблеми в някакъв момент.

# 231
Отделя се толкова, колкото и в отделен уред. Част от него се отмива, а друга част се натрупва навсякъде до където достига. Все след някакво време ще се разбере... Simple Smile

# 232
Отделя се толкова, колкото и в отделен уред. Част от него се отмива, а друга част се натрупва навсякъде до където достига. Все след някакво време ще се разбере... Simple Smile

Благодаря за отговора, макар и да не звучи много оптимистично Wink

# 233
Влизам за малко да разбудя сектата на АЕГ,че тука друго не се тачи 🤣🤣
Samsung WD12TP34DSX за парите си превъзходен комбиниран уред.Пере отлично,сушенето е малко "меко" в сравнение с Hotpoint и LG и има какво да се желае от автоматичното сушене.Но за това има точното решение само малко време да мине.В сравнение с цената на прехваленото AEG няма да я коментирам,за тази разлика в цената ще си купя сушилня на SAMSUNG към комбираният уред.В сравнение с LGF4DV710S2SE Samsung има повече опции за пране,до някъде по добро приложение,по добро държание на максимални обороти и е една идея по тиха,предният дисплей е по информативен и ясно разбираем от на LG,само в сушенето LG е по добра.Дали съжаляваме че се доверихме на Samsung,твърдо не,следващата покупка ще е сушилня и то пак на Samsung.

# 234
Преди години съм ползвал за кратко комбо Самсунг 9/6 кг, переше хубаво и беше тиха, но сушенето никога не беше напълно и винаги трябваше досушаване по 30 мин.
В момента майка ми ползва LG 10/7 кг, при нея сушенето е напълно и дрехите излизат готови за прибиране, друг е въпроса че тези комбинирани без термопомпа сушат на брутално висока температура и всичко освен хавлии, чаршафи, одеала и якета се обезсмисля да се суши. Дори домашните дрехи се свиват.

# 235
Влизам за малко да разбудя сектата на АЕГ,че тука друго не се тачи 🤣🤣
Samsung WD12TP34DSX за парите си превъзходен комбиниран уред.Пере отлично,сушенето е малко "меко" в сравнение с Hotpoint и LG и има какво да се желае от автоматичното сушене.Но за това има точното решение само малко време да мине.В сравнение с цената на прехваленото AEG няма да я коментирам,за тази разлика в цената ще си купя сушилня на SAMSUNG към комбираният уред.В сравнение с LGF4DV710S2SE Samsung има повече опции за пране,до някъде по добро приложение,по добро държание на максимални обороти и е една идея по тиха,предният дисплей е по информативен и ясно разбираем от на LG,само в сушенето LG е по добра.Дали съжаляваме че се доверихме на Samsung,твърдо не,следващата покупка ще е сушилня и то пак на Samsung.
Скрит текст:
хаха, та кое викаш ѝ е доброто ?!-може би, че е гола вода в сушенето... Какво е това сушене 7 часа!За какво му е на човек да набива пари в комби, ако сушенето няма да го бива? Ами купи си и само сушилня към кобито, кой те спира.
За пране- всички перат, ама то си има и само перални, нали така!
С горния пост директно каза на хората, че комбитата на Самсунг са гола вода, междувпрочем, както и сушилните им.
Аааа..и сектата на АЕГ има и Миле- все кофти марки.

# 236
В сравнение с цената на прехваленото AEG няма да я коментирам,за тази разлика в цената ще си купя сушилня на SAMSUNG към комбираният уред.

То ако имах място (или по-точно желание да отделя място) за две машини варианти много. Комбито на АЕГ се хвали от хора, които държат да имат само една машина. И все пак искат филтър за мъхове + термопомпа. И тогава излиза, че друга опция няма, не че се водим по хвалбите.

П.П. Моето комби суши максимум 3 часа, ако е много пълно с различни шарени дрехи. Хавлии и чаршафи суши за половината време.

# 237
  • Варна
Какъв е проблемът с чекмеджето на АЕГ? Че на мен не ми е известно, апък имам такова. Rolling Eyes

А относно мястото - мисля че вече ясно се написа, че комбита купуват не само хора, които нямат място за два уреда, но и хора, които имат, но просто не желаят да отделят място за втори уред. Аз например имам специална ниша в коридора точно за пералня. Спокойно мога да сложа отгоре и сушилня, но предпочитам там да имам вграден шкаф за съхранение на най-различни неща.

# 238
  • София
На мен основният ми проблем с имането на два уреда е необходимостта аз да ги обслужвам. Трябва да чакам единия да свърши, че да вадя дрехите и да ги пускам във втория. После него да дебна, защото всички знаем, че колкото по-навреме се извадят след сушенето, толкова е по-малко намачкани са.

Разбира се, мястото също. В момента си изваждам всички дрехи отгоре върху уреда и са ми удобни за сгъване още там.

Диди, може би има предвид това, че не е плътно изолирано това чекмедже и мъхове от дрехите стигат до кондензатора? Поне при мен друго не съм установила.

# 239
Цитат
На мен основният ми проблем с имането на два уреда е необходимостта аз да ги обслужвам. Трябва да чакам единия да свърши, че да вадя дрехите и да ги пускам във втория. После него да дебна, защото всички знаем, че колкото по-навреме се извадят след сушенето, толкова е по-малко намачкани са.
Че така е и с комбинираната /моята е комбинирана, нямах място за отделни уреди, но бих ги предпочела - докато не свърши прането, няма как да сушиш, пак трябва да  дебна сушилнята да ги вадя, за да не се мачкат след престояване. Освен това се случва някои от изпраните дрехи да не са подходящи за сушилня, съответни се налага да се извадят, да се оправят усукани крачоли, ръкави /и това се случва/, чак тогава да пуснеш сушилня. Автоматичното пране/сушене като цикъл не е подходящо за всички материи и ръчно се налага да настроиш на деликатно напр., защото автоматичният цикъл /поне при мен/ е с интензивно сушене.
То си е в крайна сметка същото - все се занимаваш.
Болдваното ме развесели, не щат да вадят, сгъват и прибират и това е, все нещо трябва и ние да правим покрай тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт