Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 543
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нищо не вадя между прането и сушенето, не знам за какво става дума, честно.

Пускам почти винаги една и съща програма 3кг 3часа. Просто я пускам така, че да съм вкъщи, когато свърши, за да извадя сухите дрехи. Толкова. Ако има нещо, неподходящо за сушилня, толкова по-зле за него, не му е мястото в нашия дом.

Има малък брой дрехи, които нося на химическо, всичко останало трябва да е подходящо за домашната пералня+сушилня.

Ако измислят уред, който сгъва сам, първа ще си го купя.

# 241
 Просто я пускам така, че да съм вкъщи, когато свърши, за да извадя сухите дрехи. Толкова. Ако има нещо, неподходящо за сушилня, толкова по-зле за него, не му е мястото в нашия дом.
Аз не пускам сушилнята за всичко, щото не ме кефи като цяло. Затова си и взех комбиниран уред - да ползвам сушенето когато ми потрябва като опция. Суша определени неща и не ги вада между програмите. Пускам наведнъж и толкоз.

# 242

Пускам почти винаги една и съща програма 3кг 3часа. Просто я пускам така, че да съм вкъщи, когато свърши, за да извадя сухите дрехи. Толкова. Ако има нещо, неподходящо за сушилня, толкова по-зле за него, не му е мястото в нашия дом.

Има малък брой дрехи, които нося на химическо, всичко останало трябва да е подходящо за домашната пералня+сушилня.

Ако измислят уред, който сгъва сам, първа ще си го купя.
Единственото което вадя е фирмената работна шапка на жената че има пластмаса,но като се замисля Samsung може с това меко сушене и нея да я изсуши без да повреди пластмасата.Hotpointa беше ни прецакал няколко неща със пластмаса по невнимание от наша страна.Но определено когато в прането има различни материи и пералнята/сушилнята се ошашква и това го забелязах и при самсунга също и когато е на автомат и на Synthetic/Cupboard dry а не на Coton dry и изпише след sensitivity 2-3 часа ми е ясно че ще има няколко влажни дрехи в прането.Но както написах че ще изтърпим до края на тази година преди да купим и сушилня отделна.

# 243
  • Варна
Аз просто си деля прането на такова, което става за сушене и пускам директно комбинирата програма, без да вадя нищо. И отделно пране, което само пера и после простирам. Няма как да седя и да дебна, почти не седя вкъщи през деня.

# 244
Е, аз като казвам "вадя", нямам предвид всеки път, но все пак се случва да извадя нещо, което знам, че няма да мога да гладя веднага след сушене и се глади по-трудно. Неподходящи за сушилня са ми само някои връхни дрехи, костюми /мъжки и дамски/, които нося на химическо и естествена коприна.
Всичко друго се суши, включително вълнени палта и пуловери.
Та, когато вадя, не че не е подходящо за сушилня, а по-трудно се глади, затова предпочитам да го извадя и оставя на закачалка.
Ние нямаме много спортни дрехи, затова повечето изискват гладене. Покривки, пижами, лично и спално бельо гладя след сушилня, на тях не им се връзвам толкова.

# 245
  • Варна
Направо ви завиждам, че имате време да гладите чаршафи 😆

# 246
Направо ви завиждам, че имате време да гладите чаршафи 😆
Нямам, често работя по повече от 10 часа на ден, затова имам бърза система на гладене, не като за ризи Simple Smile
Даже предпочитам да гладя чаршафи и покривки, отколкото пипкавите ризи и панталони.  И не гладя в такива работни дни, естествено.
Когато купувах моята комбинирана пералня, се притеснявах точно от намачкване на дрехите - познати ми се оплакваха, а на ММ колега каза, че си разсипал всички ризи и купувал нови.
Смея да кажа, че притесненията са ми били напразни. Вероятно с отделни уреди ще е още по-добре, но нямах място в апартамента. В селската къща ще са отделни.

# 247
Не мога да разбера кое точно трябва да се глади,във къщи има ютия но не е използвана със години,нито чаршафите имат нужда,нито дрехите,е нямаме костюми и ризи в гардероба.Май сме щастливци на тема гладене 😂😂

# 248
Аз гладя хавлиени кърпи, някои ризи и дънки. Дънките може и да не се гладят, след малко носене са си ОК, ама ми харесват гладени. А хавлиените кърпи стават по-мекички след силна ютия с много пара.

# 249
Нищо не гладя.
Ползвам си времето за по-приятни неща.
Освен, ако не е за сватба или бал, ризи не знам да е слагал някой вкъщи...
Аз имам разни ефирни блузи/ризи, ама гладене искат единици и ги слагам само по случаи. Мачкалки не обичам и не купувам.

# 250
Цитат
Нищо не гладя.
Ползвам си времето за по-приятни неща.

Срам, не срам, обичам да гладя още от млада булка, така че за мен не е неприятно - тогава се налагаше всеки ден, сега не чак толкова често.
Винаги е имало ризи, блузи, рокли, панталони, покривки, салфетки /ленените гладя почти мокри, ето тях се сетих, че също не слагам в сушилнята, че после гладенето е мор, дори и с пара, освен ако не кажете някой трик/,  тениски, бельо - спално, лично, детското облекло - цялото.
Гладя малко, само когато сме на село - там и облеклото не е взискателно в градината, но си остават покривки, чаршафи, салфетки, бельо, тук там някоя дреха...Там има и завеси, които изискват гладене, ама сглупих, като купувах плата - не му личеше Cry Един ден ще ги сменя, но засега не обитаваме постоянно и не ми пречи толкова, 2 пъти в годината се ядва.
Ха, как ми напомнихте, че вчерашното ми пране чака гладене, и салфетките са пресъхнали Simple Smile

И да питам: Моята пералня има почистваща програма за мъхове, която пускам често, преди да сигнализира. Нещо трябва ли да следя? В упътването нищо не е посочено,  освен да се пуска програмата при сигнал, не се изисква някаква профилактика, не знам...чета тук, че някои ги водите, затова питам.
Мисля си /технически не знам дали е така/, че като е комбинирана и се ползва и пералня така или иначе след всяко сушене, също се почистват проводите, без да се застоява някъде мъх или греша? 
Няма отвор за филтър, т.е. нямам достъп до никаква част, в която евентуално може да се събира мъх.

# 251
  • Варна
И аз да питам - като купувах комбито питах за чистене и ми казаха, че всички мъхчета си заминават в канала, а аз единствено трябва да почиствам по уплътнението каквото се е събрало. Има ли какво друго да се направи?

# 252
Аз да попитам как ви стоят чекмеджетата за препарат на тази скъпа марка уред🤣🤣🤣
Очаквам админа където трие избрани мнения да обясни защо тоз прескъп комбиниран уред няма AutoDose и елементарен механизъм на чекмеджето,събрани са и двете екстри в една снимка.

# 253
Гошо, за кой прескъп уред говориш?

# 254
  • София
И аз да питам - като купувах комбито питах за чистене и ми казаха, че всички мъхчета си заминават в канала, а аз единствено трябва да почиствам по уплътнението каквото се е събрало. Има ли какво друго да се направи?

Може веднъж годишно да сваляте маркуча за мръсната вода и да го промивате на някоя чешма, защото мъхчетата образуват налепи, които стесняват сечението и намаляват дебита му.

Общи условия

Активация на акаунт