Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 492
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
И аз да питам - като купувах комбито питах за чистене и ми казаха, че всички мъхчета си заминават в канала, а аз единствено трябва да почиствам по уплътнението каквото се е събрало. Има ли какво друго да се направи?

Може веднъж годишно да сваляте маркуча за мръсната вода и да го промивате на някоя чешма, защото мъхчетата образуват налепи, които стесняват сечението и намаляват дебита му.
Понеже ме занимава същият въпрос, да разбирам ли, че преминаването на водата при пране през маркуча не е достатъчно, за да се предотврати образуването на налепи от мъхчета?
На нашата не сме сваляли маркуча, но ще го направя при първа възможност.
Отново благодаря! Вашите мнения по всяка тема за уреди са изключително полезни и изчерпателни!

# 256
  • Варна
И аз се чудя този маркуч не се ли прочиства достатъчно при изплакване на прането.

# 257
  • София
Скрит текст:
И аз да питам - като купувах комбито питах за чистене и ми казаха, че всички мъхчета си заминават в канала, а аз единствено трябва да почиствам по уплътнението каквото се е събрало. Има ли какво друго да се направи?

Може веднъж годишно да сваляте маркуча за мръсната вода и да го промивате на някоя чешма, защото мъхчетата образуват налепи, които стесняват сечението и намаляват дебита му.
Понеже ме занимава същият въпрос, да разбирам ли, че преминаването на водата при пране през маркуча не е достатъчно, за да се предотврати образуването на налепи от мъхчета?
Отново благодаря! Вашите мнения по всяка тема за уреди са изключително полезни и изчерпателни!

Да, налягането на оттичащата се вода не е голямо и утаилите се мъхчетата си остават налепени по стените на маркуча. Разбрах това, когато сменихме комбито с отделни уреди. Купихме новите уреди преди да започнем ремонта и „за по-лесно“ решихме да свържем пералнята към стария маркуч. На първото пускане, новата пералня по започна да пищи и показа грешка, свързана с оттичането. Свалихме маркуча, промихме го в банята и отвътре излязоха налепите, наподобяващи кече и придобили формата на маркуча, но с много малък отвор, останал в средата.

# 258
Скрит текст:

Да, налягането на оттичащата се вода не е голямо и утаилите се мъхчетата си остават налепени по стените на маркуча. Разбрах това, когато сменихме комбито с отделни уреди. Купихме новите уреди преди да започнем ремонта и „за по-лесно“ решихме да свържем пералнята към стария маркуч. На първото пускане, новата пералня по започна да пищи и показа грешка, свързана с оттичането. Свалихме маркуча, промихме го в банята и отвътре излязоха налепите, наподобяващи кече и придобили формата на маркуча, но с много малък отвор, останал в средата.
Благодаря! Отново изключително ценно и полезно мнение!

# 259
Наистина се образуват много налепи по този маркуч даже и без да е комби пералнята. Преди години ми се беше случило да видя( на пералня която се оттича в мивката, след като един месец не беше пускана) какви налепи при намокряне се откъртиха от маркуча и застанаха на сифина на мивката.

# 260
А ако се използват препарати за почистване на пералня ( тези, които се пускат на празен цикъл) пак ли остава проблемът с тези налепи?

# 261
  • София
А ако се използват препарати за почистване на пералня ( тези, които се пускат на празен цикъл) пак ли остава проблемът с тези налепи?

Не знам, докато бяхме с комбито, не съм ползвала такива препарати и дори не съм пускала празни цикли. Може би това е щяло в известна степен да помогне. Все пак, най-сигурно е човек да проверява от време на време какво е състоянието на маркуча.

# 262
Надали тези препарати ще имат кой знае колко време да действат в маркуча само докато водата преминава през него.
Тук изобщо не става дума, че този маркуч ще се задръсти за няколко месеца. Той няма да се задръсти напълно, защото водата минава през него под налягане, но не е добре да има много налепи, заради хигиена, миризми най-вече. Просто като минат 2-3 години, можете да го почистите или замените с нов, ако се налага, което ме съмнява.

# 263
Ясно, благодаря за разяснението!

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 13:50 от Stella Gemella

# 264
# 265
Боша е с доста по-голям барабан. Когато купувахме за майка ми комбо избора беше между LG и някой от Бош вариантите, но мястото ни ограничи да е малко под 60см, а LG беше 57-58 см и също е с голям капацитет 10,5 кг, докато въпросното AEG е съвсем малко наживо и съответно барабана е малък нищо че пише 9/5 кг.
Вижте ги наживо и преценете.

# 266
здравейте на всички спряла съм се на три модела комбинирана пералня със сушилня,според вас коя да избера ?

https://www.technomarket.bg/sushilnq/lg-f4dv710s2e-09188104

https://www.technomarket.bg/sushilnq/whirlpool-ffwdb-864349-bv-ee-09208893

https://www.technomarket.bg/sushilnq/aeg-l7wbgo48w-09201680

# 267
здравейте на всички спряла съм се на три модела комбинирана пералня със сушилня,според вас коя да избера ?

https://www.technomarket.bg/sushilnq/lg-f4dv710s2e-09188104

https://www.technomarket.bg/sushilnq/whirlpool-ffwdb-864349-bv-ee-09208893

https://www.technomarket.bg/sushilnq/aeg-l7wbgo48w-09201680

AEG или LG, whirlpool в никакъв случай.

# 268
Здравейте имам пералня със сушилня на Haier 10/6кг. Интересува ме мога ли да намаля по някакъв начин (комбинация от бутони) времето за цикъл изпиране. Има различни програми, които според количеството пране в пералнята имат различна продължителност (например: програма микс въднъж пере 1: 40, след това 45мин.) Има ли вариант да настройвам аз времето?

# 269
Пере на различни времена, защото вътре има различно количество пране. Така перат съвременните перални. Защо не искате прането да е добре изпрано? Няма комбинация от бутони.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 20:41 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт