Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 444
  • 776
  •   1
Отговори
# 315
Има ли домашно решение или да викам техник? Гледам, че има достъп до дупката в дъното, но май е гума и да не я скъсам?

# 316
По-важна от дупката в дъното е фината пластинчата джаджа в дясно. Това е топлообменник и той се задръства с плътно като кече натрупване на власинки. Трябва много внимателно да поизчоплиш този налеп с някаква кука за плетен, шишче за месо или друго. Но внимателно и да го движиш само нагоре и надолу. После прахосмукачка с гъвкав накрайник.

# 317
Има ли домашно решение или да викам техник? Гледам, че има достъп до дупката в дъното, но май е гума и да не я скъсам?
Ако имаш някакъв мек и дълъг накрайник на прахосмукачката, можеш да пробваш, но не натискай много. Гумата е дебела, но все пак си имай едно голямо наум. То и не можеш да го напъхаш много навътре. Аз веднъж успях една топка мъх да засмуча така.
По топлообменника, като извадиш малкия филтър, има ли много мъх?
Предполагам е в гаранция и за това няма да ти давам акъл как да я отвориш и почистиш Simple Smile

# 318
Наистина се вижда доста мъх по топлообменника, ще пробва с някаква кука да го чистя, но ми се вижда и между "листата" му да има. За гаранцията помня правих допълнителна регистрация за удължаване, но дали не беше само за мотора?

# 319
Не, за цялата машина е.
Обади през колцентъра на АЕГ. Телефонът е безплатен. Не звъни директно в сервиз. Подготви си бланката за удължената гаранция, че ще ти искат номера. И помни едно и им спомени на тези от АЕГ: АЕГ поема половината от цената за почистването. Да не те прецакат. Повдигни въпроса, като се свържеш.

# 320
Намерих я, 30.12..2020 е купувана и има 5 години гаранция. Обаче в сертификата за допълнителната гаранция пише, че не важи за почистване и профилактика. Утре ще звънна да видя какво ще кажат. Благодаря за информацията на всички!

# 321
Намерих я, 30.12..2020 е купувана и има 5 години гаранция. Обаче в сертификата за допълнителната гаранция пише, че не важи за почистване и профилактика. Утре ще звънна да видя какво ще кажат. Благодаря за информацията на всички!
Да, така пише и в моя, но аз Ви казвам как беше при мен. Може просто да попитате любезно за това за половината цена.

# 322

mimkkata
не. Ползвам И течни чат пат,но основно си пера с прах и не ползвам омекотители. Бяло задължително пера с прах на 60гр. 
 Това си е мое мнение де парен каша духа Grinning,а иняма шанс да си купувам често нова пералня.

аз си купих комбинирана и в опътването четох,че ако е на отложен старт не е желателно праха да е течен,но иначе няма проблем.Имам много течни и като реша да я пусна на момента слагам течен иначе на отложен старт винаги сух :

# 323
  • София
Моето АЕГ9 си го почистих след отваряне на многото винтчета на капака. Нямаше лепенки никъде. Вътре беше страшно. Ако това с фините ламели е топлообменник (аз си го бях кръстила изпарител май), той беше плувнал във вода. За количеството мъх да не говорим.

Но всъщност, почистването се оказа не сложна, макар и пипкава работа.

# 324
Моето АЕГ9 си го почистих след отваряне на многото винтчета на капака. Нямаше лепенки никъде. Вътре беше страшно. Ако това с фините ламели е топлообменник (аз си го бях кръстила изпарител май), той беше плувнал във вода. За количеството мъх да не говорим.

Но всъщност, почистването се оказа не сложна, макар и пипкава работа.

С какво го чисти? Питам да се подготвя евентуално.

# 325
  • София
С четка за зъби, сухи и мокри кърпи.
И една стара тениска, с която попивах водата отдолу.
Ето, намерих си старото мнение, защото имаше и снимка, която съм си изтрила от телефона.
Не знам как да го цитирам през телефона или да дам линк, затова го снимах.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 15:15 от Илит

# 326
Привет, AEG 9та серия комбинирана пералня със сушилня. Имам я от 3-4 години, днес извадих дрехите мокри. Имаше сигнал за почистване на въздушен филтър, но и двата бяха чисти, чистя ги след всеки цикъл. Дръпнах с прахосмукачка какво можах, но май ще съм за техник. Друг с такъв проблем?

Малко над вашия пост бях писала за идентичен пробелм с комби серия 7000. Никой не се отзова и аз викнах техник от техния сервиз. За жалост, извънгаранционно (моята гаранция беше две години, изтекла преди 15 дни!!!).
Та, оказа се скъсан кабел, който оправха на място.  Много често се случвало - от вибрацииите. Та, викайте техник.

# 327
Илит, а въздуховода с какво изчисти? По него се полепва много боклук.

# 328
В петък ще дойде техник при мен. И моята е на 2 години и половина и се ползва веднъж седмично. Но като гледам горната снимка освен стандартните пфилактики, ще трябва и аз вече да планирам такова почистване поне веднъж в годината.

# 329
  • София
Илит, а въздуховода с какво изчисти? По него се полепва много боклук.
Имаше залепнал налеп от мъх по гуменото уплътнение, което се вижда и като погледнеш през отвора на филтъра.
Ей тука.
Надолу по тръбата беше само прашно, но не е като да е била стеснена самата тръба примерно. Там позабърсах отгоре-отгоре, но не съм си играла да лъскам тръбата, просто не ми се стори нужно.

Общи условия

Активация на акаунт