Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 336
  • 776
  •   2
Отговори
# 390
От Минитата май има и кондензни.

# 391
  • София
...Пералня ще намерим. Не намирам сушилня за стая, малка и с чекмедже.

Невена, ето тази е кондензна, с чекмедже:

https://www.electronic-star.fr/Maison-et-Loisirs/Gros-electromen … -Blanc-Blanc.html

Има я и в черно:

https://www.electronic-star.fr/Maison-et-Loisirs/Gros-electromen … -C-Noir-Noir.html

Що се отнася до 50-те градуса, човек спокойно може да мине и без тази температура. Хубавите препарати изпират и при 40 градуса, а за дезинфекция са нужни над 55 градуса. 50-те градуса нито осигуряват дезинфекция, нито кой знае колко по-добро изпиране от това при 40.

Затова наличието на 40 и 60 градусови програми е достатъчно. Дължината на програмата пък е съобразена с доброто изпиране. Ако при 50 градуса са нужни 90 минути, при 40 може да се постигне същия ефект примерно за 110 минути и това си е заложено в програмата.

Отделен въпрос е дали пералните изобщо достигат обявената температура или послъгват и перат на по-ниска, за да получат по-висок енергиен клас.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 02:00 от Vilemina

# 392
  • София
Привет! 😊

Ще се включа с най-баналният и тъп въпрос, но абсолютно нищо не разбирам.
Досега бяхме с едно слим комбинирано Candy. Когато го купувахме преди 4 години, беше единственото слим комби на пазара, та не е имало момент на избор, търсене, сравняване.

Сега обаче решихме да жертваме малко пространството и да вземем обикновен комби уред, но тотално се изгубих в разнообразието.

Какво бихте препоръчали в диапазона 1000-1200лв максимум?

Много благодаря предварително! 😊

# 393
  • София
Привет! 😊

Досега бяхме с едно слим комбинирано Candy. Когато го купувахме преди 4 години, беше единственото слим комби на пазара, та не е имало момент на избор, търсене, сравняване.

Сега обаче решихме да жертваме малко пространството и да вземем обикновен комби уред, но тотално се изгубих в разнообразието.

Преки впечатления от сегашните модели нямам, но в един немски портал за тестове на техника много високо са оценили машина на Gorenje. На нашия пазар, най-близкият до нея модел е този:

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-gorenje-wd2s164adswa

Изпитателите са изтъкнали следните плюсове:

Добро до много добро изпиране
Много добро изсушаване
Значителна гама от програми за пране и сушене
Огромен обем на барабана

и следния минус:

Понякога много висока консумация на електричество и вода

Това е тяхното заключение:

"... Основното: С модела всички текстилни изделия могат да бъдат изпрани ефективно, без тази ефективност да зависи от масата на текстилните изделия в барабана. Например, по-голямата част от всички петна, приготвени от тестерите, могат да бъдат напълно изпрани на програмата за пране на памук. ..."

Все пак имайте предвид, че са изпитвани само експлоатационните качества на уреда, но не и надеждността му.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 17:48 от Vilemina

# 394
50-те градуса са си много полезни в някои случаи, например за тениски, на които 60 им идват много, а на 40 не се изпират добре антиперспирантите без специални препарати. Определено има разлика между 40 и 50, на 50 се изпират само с прах, без допълнително третиране. Много е тъпо, че в много от съвременните машини не присъстват като опция 50оС.

# 395
Здравейте,
След като изчетох мненията в тази и предишната тема, днес купихме Пералня със сушилня AEG LWR98165XE. Старата пералня Самсунг, купуван 2006г. ни изостави, харесваше ми как переше и добре се спогаждахме, преди няколко години мъжа ми ѝ смени помпата, но сега отказа да я ремонтираме. Много ни се искаше отделни пералня и сушилня, но се оказа, че трудно ще измислим място, а и малко от мързел да обслужвам два уреда.
В магазина ни увериха, че не е необходим лицензиран сервиз за монтажа, надявам се да е така. Нямам търпение да я пробвам, тъкмо съм натрупала материал Grinning

# 396
  • На брега на реката
Ще се радвам да споделите впечатленията си, защото и аз купувам скоро.

# 397
Привет, извинявам се ако е писано, но излязла ли е добра алтернатива на AEG L9WBC61B?

Преди 2 години беше единственият що-годе читав комбиниран уред и сме доволни от него, сега търсим за друго жилище но навсякъде е изчерпан…

# 398
Има модификации на този модел. Електролукс също има аналогични модели.

# 399
Привет! 😊

Миналата година ми се наложи спешно да си купя комбиниран уред /тъкмо беше свършил черния петък/ и съм много благодарна на дама от темата, която ми препоръча с подробен отзив нейния Електролукс EW7WN369S. Аз също съм много доволна от качеството на пране и сушене и ви го препоръчвам.
Купих го на промоция от Технополис за 1200 лв. Току що проверих, че в емаг е 1600, в технополис 1400, но в Техномикс е на 1199 лв.

# 400
  • София
tetka_the_best, безкрайно благодаря за детайлната информация! 😊

# 401
  • Варна
Вероятно аз съм дамата с Електролукса Grinning. Продължавам да поддържам мнението си и след още една година ползване. Чудесен уред на сносна цена.

# 402
Има ли къде да се види продължителност на програмите на този Електролукс?

# 403
Вероятно аз съм дамата с Електролукса Grinning. Продължавам да поддържам мнението си и след още една година ползване. Чудесен уред на сносна цена.
  Да, наистина! Simple Smile Не знам дали ще повярвате, но абсолютно всеки път, когато ползвам машинката, мислено ви благодаря! Flowers Four Leaf Clover

Има ли къде да се види продължителност на програмите на този Електролукс?
Доста е "гъвкава", има опции за съкращаване на времето при пране, сушене, както и комбинирано в един цикъл пране/сушене.
Ето сега записах времето за изпиране на ПАМУК 40 градуса, 9 кг, 1600 оборота на центрофуга - стандартно е 2,57 ч.
Може да се съкрати времето на 2,45, 2,18, 1,33, 0,57 ч.
Харесвам и програмата й,  в която 1 кг пране се пере и суши за точно 1 час.
Барабана също е доволно голям за по-обемни неща.

# 404
Има, като си изтеглите книжката с упътването.
Само че продължителността на програмите не  е фиксирана и зависи от количество пране, зададена температура за пране, допълнителни опции....
В упътването са дадени максимални времена.

Общи условия

Активация на акаунт