Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 345
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Всяка пералня е добре да се оставя отворена, за да се проветрява и да може да изсъхне. Вградената не прави изключение, така че мебелната врата трябва известно време да стои отворена или поне открехната. Прорези в шкафа не се правят, защото проветряването е възможно само през вратата.

# 376
Комбинираната пералня със  сушилня за вграждане има ли някакви по-специални изисквания за ползване?
Например да е отворена мебелната врата или да се прави прорез в шкафа,където е вградена за вентилация?
Предпочитам за вграждане,но ако се налага специално обслужване или няма къде да циркулира въдуха се замислям?!
Докато работи, на вграденото комби не му трябва вентилация.
След като приключи, ако само сте прали, трябва да оставите варата на перлнята и чекмеджето открехнати за поне 2-3 часа, за да изсъхне.
Ако сте сушили, после трябва да пуснете почистващ цикъл, което значи, че пак ще е мокра вътре и пак трябава да оставите открехнати врата и чекмедже..... та аз не виждам какво толкова им харесват на хората тези вградени уреди, още повече, че са по-скъпи и по-малки...
Харесайте си модел и му прочетете частта от упътването, която касае почистване /поддръжка.

# 377
  • Варна
Сега се замислих, че моето комби няма почистваща програма. Мога ли да пускам само изплакване и изпомпване за целта?

# 378
# 379
# 380
Никога, при никакви обстоятелства не бих дала 5 бона за което и да е комби. Това си една пералня с обикновена нагревателна сушилня.

# 381
Никога, при никакви обстоятелства не бих дала 5 бона за което и да е комби. Това си една пералня с обикновена нагревателна сушилня.
  Аз лично си купих Миле отделни уреди, пералня и сушилня, като все още се опознаваме. От три дни пера с тях. За момента съм очарована от пералнята. Сушилнята чака първо пускане. Но една позната иска Миле висок клас, пералня и сушилня, но няма место за отделни уреди и затова се колебае. Казвате че парите са много за тази, която е избрала. А може ли да ми препоръчате  друга комбинирана, която найстина да си заслужава парите? В момента е с БОШ, 7,8 годишна, но иска да смени марката. Може би AEG?

# 382
  • Paris, France
А какво не харесва в Боша, та иска да я сменя?

Показаното Miele пере и суши много добре и е тиха. На гумен килим и нивелирана изобщо не се чува в гарсониера. Приятелка купи за майка си и за сина си. Синът (студент) е очарован. Хвърля дрехите и като се прибере са сухи. Няма добавяне на препарат ако заредите с касети техен. Майка и казва, че и е трудно да я програмира. Също не харесва миризмата на продуктите на Miele, но може и с други да пере. Ако човекът търси сравнително тиха пералня, по която да няма занимания и парите не го бригат - тази е добър вариант. Цената е доста ниска, обаче. За около 3000€ и малко отгоре вървят във Франция.

Да знаете, че е много, много по-тежка от нискомарковите. Може би е двойно теглото.

Да си повторя питането за 45 сантиметрова пералня с функция сушене. Никъде не намираме.

# 383
  Аз лично си купих Миле отделни уреди, пералня и сушилня, като все още се опознаваме. От три дни пера с тях. За момента съм очарована от пералнята. Сушилнята чака първо пускане. Но една позната иска Миле висок клас, пералня и сушилня, но няма место за отделни уреди и затова се колебае. Казвате че парите са много за тази, която е избрала. А може ли да ми препоръчате  друга комбинирана, която найстина да си заслужава парите? В момента е с БОШ, 7,8 годишна, но иска да смени марката. Може би AEG?
Отделни уреди са нещо различно. Аз отдавна съм с Миле, от много години. Иначе имам и комби АЕГ от 9 серия, но тя е с термопомпа и филтър за мъхове. Тежи 100 кг.
Не мога да ѝ препоръчам. Мъхове, които да се търкалят насам-натам, за мен, не си е работа.

Невена, не мисля, че ще намериш.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 19:29 от petiaivanov

# 384
Е, то една сушилня с реотани се очаква да е по-тиха от сушилня с термопомпа, която има компресор. Моето комби АЕГ от време на време изпада в режим с неприятен шум, после си става тиха.

# 385
  • Paris, France
petiaivanov, а мислиш ли, че такъв уред на старо би работил още известно време? Намерих по сайтове такива перални, но са на по 10 и 15 години. Дамата, за която я търся е доста възрастна и не иска да преправя кухня. Ходих по магазините - няма и не е имало от 10г. Няколко продавачи ме посъветваха да купим 40см пералня и малка сушилня за 3 кила. Добре, ама 40см са повечето с 42 до 46 литров барабан, а бабата си иска 48 литровия за да пере някакъв юрган. Изпрах и го в моята. Влезе в 42л. А, ама нямала 50°. Ми не намирам с 50°.

А някой може ли да препоръча малка сушилня за около 3кг, която да не изисква включване към вода и канализация и да е конденз с чекмедже. Идеята е да се сложи в стая.

Ако не съм в правилната тема, извинявам се. 💐

# 386
Невена, за Франция ли става дума? Ако е за там, дай линк към някои по-популярен магазин за техника да ги разгледам. Това 50-те градуса вече  е "привилегия" за по-скъпите модели. Едно време бяха през 10 градуса, а сега масово не са. Имат 30, 40, 60, 90 и хайде стига толкова Simple Smile  , а някои и това нямат. Масово не позволяват да си настройваш ти температурата, ами само колкото тя ти предложи...
Честно да ти кажа, не мисля че да се купува втора ръка е опрадано, освен ако не е на някава символична цена. Наистина не се знае каква е причината да се продава. Може да е проблемна, може хората да искат по-нова. За това казвам, че цената трябва да е символична, защото не се знае колко ще работи, а пък жената е възрастна и надали разполога с много пари за ремонти.
На българския пазар няма такива, каквито търсиш.

# 387
  • Paris, France
https://www.darty.com/nav/achat/gros_electromenager/lave-linge/l … ing_lave-ling-top

https://www.conforama.fr/special/gros-electromenager/lavage/lave … -ouverture~dessus

Аз ходих в Дарти, първия линк, но сега с електрониката и екраните не мога да видя какви температури има. Искам книжката в магазина, но и там понякога пише едно, а като купиш модела е друго. Вече никой не пише обем на барабан. Има за 8 кила с 64 литра обем, а има и с 46 литра.

Haier с 52 литра има друга съседка, че и тих и има 50°. Вече не се произвежда 🤩. Една Електролукс си хареса заради отделението за препарати, но е 42л.

Цена, обороти на центрофуга не са от значение.

Ей към тази клони:

https://www.darty.com/nav/achat/gros_electromenager/lavage_secha … e_ww_690_wpm.html

Или тази:

https://www.darty.com/nav/achat/gros_electromenager/lavage_secha … t-characteristics

Пералня ще намерим. Не намирам сушилня за стая, малка и с чекмедже. Ще се ползва от октомври.

Жената с пари разполага, ами не и се занимава с ремонти и да се търсят части.

# 388
Тази със 690 в номера е през 10 градуса. ВИж 30 страница на книжката/документа: https://www.libble.eu/miele-w-690-f-wpm/online-manual-854430/?page=0068

Другият линк не се отваря,  но предполагам, че и тя е така.

Много ми е трудно с френския, защото не го знам, но:
https://www.conforama.fr/gros-electromenager/lavage/seche-linge/ … tID=9707355766785
https://www.cdiscount.com/electromenager/r-petit+seche+linge+min … +linge.html#_his_

Наистина нямам идея как работят тези минита, но може и да ѝ свършат работа.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 22:01 от petiaivanov

# 389
  • Paris, France
Аз им гледах книжките в магазина. Да, 690 има 50°, но "евтинджосът" няма. На по-евтината температурите са на копчето за програми:

На всичкото отгоре няма опция студена вода, а преди 10-15 години същият модел ги имаше. Толкоз за екологията.

Сега остава сушилня да намерим и сме готови. Гледам има разни малки, но те не са конденз. Няма как да слага огромната тръба на прозорец. Имало някакви кондензатори, но не ги разбирам хич.

Благодаря за помощта 💐. Като я купим, ще се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт