Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 348
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
Точно това копче, което намяля програмата при пране на пакук ми дава 2.55ч., при натискане намаля на 2 и ори още едно натискане 1 ч. Аз пера на това срдно нисво - 2ч, обикновено. Но дали пера 2 парцала или пълна пералня - времето винаги си е твърдо 2ч., не се намаля автоматично, заради това че уж е умна и си преценява теглото пране.
И защо го натискаш този бутон!?- той фиксира времето. Сложи на програма памук, но не еко, и остави пералнята.
В момента, в който натиснеш този бутон, анулираш умните възможности.

# 361
Фабрично изплакванията са 2 в краен случай може да направи 3 ако стане много пяна, няма да направи 5 изплаквания. Плакнела докато изплакне друг път. Икономия.

Е, разликата между 2 и 3 не е малка като време. А и не твърдя, че има такава автоматика, макар че има логика. Но миялната ми определено има, пише го в книжката, защо и топ моделът на марката да няма?

# 362
Точно това копче, което намяля програмата при пране на пакук ми дава 2.55ч., при натискане намаля на 2 и ори още едно натискане 1 ч. Аз пера на това срдно нисво - 2ч, обикновено. Но дали пера 2 парцала или пълна пералня - времето винаги си е твърдо 2ч., не се намаля автоматично, заради това че уж е умна и си преценява теглото пране.
И защо го натискаш този бутон!?- той фиксира времето. Сложи на програма памук, но не еко, и остави пералнята.

Защото по подразбиране ми залага 3ч пране. Но аз пък и незнаех, че така й отнемам умността на пералнята. Точно и затова попитах, дали има нещо, което ми убягва. Следващия път ще пробвам. Благодаря!

# 363
При миялните има сензор за чистота на водата. При пералните се включва допълнително изплакване само ако засече много пяна на междинните центрофуги.

# 364
Фабрично изплакванията са 2 в краен случай може да направи 3 ако стане много пяна, няма да направи 5 изплаквания. Плакнела докато изплакне друг път. Икономия.

Е, разликата между 2 и 3 не е малка като време. А и не твърдя, че има такава автоматика, макар че има логика. Но миялната ми определено има, пише го в книжката, защо и топ моделът на марката да няма?
АЕГ-то плакне докато изплакне. Няколко пути ми се случва да предозирам с прах и уж 12 минути остават за последна центрофуга- е да, ама не ! Пуска плакненеТа докато си реши, че е отмила препаратите и чак тогава еключва последна центрофуга.

Защото по подразбиране ми залага 3ч пране. Но аз пък и незнаех, че така й отнемам умността на пералнята. Точно и затова попитах, дали има нещо, което ми убягва. Следващия път ще пробвам. Благодаря!
По подразбиране ги залага за пълна пералня, но едва след като добре омокри дрехите разбира колко е прането и преизчислява времето.

# 365
  • София
Здравейте, следя темата, но се оказа че трябва много бързо да реагирам и да избера пералнята. Затова нямам възможност да се върна назад в момента.
Бихте ли ми дали мнение за този комбиниран уред?

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … rolux%20EW7WN369S

Нямам място за два уреда и реших, че по-добре да имам някаква опция за сушене все пак. Приемам и предложения, но горе-долу в този ценови диапазон - около 1500лв.

# 366
Приличен уред с голям капацитет. Не и много скъп, така че все ще закърпите положението.
Само знайте, че комбинираните със сушилни без термопомпа харчат повечко вода., защото им е необходима докато сушат. Да не се чудите ако сметката се вдигне. Колко харчи, можете да видите на продуктовия фиш.
При тази са 70 литра за цикъл пране и сушене, което е добре.

# 367
  • София
Много благодаря за отговора! А без термопомпа ще свива ли дрехите при сушене?
Бях харесала тази, но доста й се вдигна цената, докато й дойде ред.

https://brosbg.com/electrolux-ew9w161bc-product-23186

# 368
Ами зависи си от дрехите, също така дали ги сортирате правилно, за да ги сушите. Няма как, например, да изпрете тъмни дрехи на 40 градуса, те да са с много различни дебелини ( тениски, суитчъри….) и после да ги изсушите заедно. Докато дебелите изсъхнат, тънките ще са на опечени хармоники. При такива случаи ще трябва да перете, но после да не сушите заедно (уредът може да работи и само на цикъл сушене- можете да избирате дали да е непрекъснат цикъл пране и сушене, само пране или само сушене). Това по принцип си е правило при сушенето. При нагревателна сушилня си е задължително, защото на програмата за памук суши с около 20 градуса по- висока температура в сравнение с термопомпата.

# 369
Здравейте, наскоро взехме AEG L7WBGO47W. Доволна съм от сушенето, но защо дрехите не миришат хубаво а на гума? Слагам препарат и омекотител според дозировката на опаковката, но пак излизат с този специфичен мирис.

Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но за пръв път имам сушилня.

# 370
Не знам защо миришат на гума, но знайте, че сушилнята омекотява и омекотителят идва излишен.

# 371
Миризмата на гума ще изчезне вероятно след няколкократно сушене. Но според мен няма сравнение с изсъхналото на слънце пране, предпочитам го 😀 доста по-свежо е.

# 372
  • Paris, France
Здравейте, наскоро взехме AEG L7WBGO47W. Доволна съм от сушенето, но защо дрехите не миришат хубаво а на гума? Слагам препарат и омекотител според дозировката на опаковката, но пак излизат с този специфичен мирис.

Прането, сушено в повечето сушилни с предно отваряне мирише леко на гума, но с времето ще мирише по-малко. В тези с горно отваряне гумата е по-малко и само отгоре и почти няма миризма. От високата температура в сушилнята миризмата на перилни препарати и течни омекотители за пералня изветряват. Ако искаш миризма на омекотител като от омекотено пране, изсушено на въздух, трябва да ползваш специален омекотител за сушилня. Той е на листове, поставя се в барабана след края на цикъла за пране или малко след започване на цикъла за сушене. 2-3 листа и прането ти ще мирише на омекотител. Можеш да запазиш листовете и да ги сложиш на следващия цикъл, добавяйки един или 2 нови. Най-любимият ми за всички времена, от над 30 години:

https://www.lenor.co.uk/en-gb/fabric-softener/dryer-sheets/lenor … eeze-dryer-sheets

Lenor имат и други аромати.

Този не е лош:

https://www.amazon.fr/Soupline-Voiles-S%C3%A8che-Linge-Douceur-P … Caps%2C256&sr=8-2

Омекотител, за сушилня или друг не се слага на хавлии и халати за баня, кухненски парцали, кърпи, вещи, които трябва да попиват.

Успех 💐

Моля за помощ с намиране на 45см комбинирана пералня и сушилня с горно отваряне. Предишната, марка Vedette се развали и не може да се поправи. Изисквания освен да е 45см и с горно отваряне няма. Скорост на центрофуга, обем на барабан, шум, цена, цвят, марка не са от значение. Ще се помещава в килер и по-широка или с предно отваряне там не може да влезе. Допреди 10 години виждах такива по магазините, марки Brandt, Vedette, но вече и в сайтове не намирам. Идеално да има доставка до континентална Франция, но Германия или Испания са приемливи. Предварително благодаря.

# 373
  • Варна
Много благодаря за отговора! А без термопомпа ще свива ли дрехите при сушене?
Бях харесала тази, но доста й се вдигна цената, докато й дойде ред.

https://brosbg.com/electrolux-ew9w161bc-product-23186

С Electrolux EW7WN369S съм трета година. Пере и суши чудесно като се има предвид,че имам хубава остъклена тераса и сушилната не е нон стоп в употреба. Зимата се сушат дънки,Якета и подобно бавносъхнещи. От време на време се ползва и за бебошански Heart дрешки та....ядове със свиване няма с изключение на един боклучив екип на ММ/ей богу не знам от къде ги намира/ който се сви на 40гр. на програма синтетика без дори да е сушен.
Доволна съм от машината.

# 374
Комбинираната пералня със  сушилня за вграждане има ли някакви по-специални изисквания за ползване?
Например да е отворена мебелната врата или да се прави прорез в шкафа,където е вградена за вентилация?
Предпочитам за вграждане,но ако се налага специално обслужване или няма къде да циркулира въдуха се замислям?!

Общи условия

Активация на акаунт