Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 367
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Аз бих избрала АЕГ, не знам каква е разликата между двете АЕГ. А имат и 5 г. гаранция.

# 346
В зависимост в кой ценови клас се избира, може и да е аналогичен модел на Електролукс. Ако е в горния ценови клас, спокойно може да е Електролукс. Разликите ще са основно в дизайна. Можете да се ориентирате по номерата на моделите и да сравните.

# 347
Като пише дълбочина 63.6 см. това означава ли, че ще се събере в 64 см.
Или трябва да има още разстояние отзад за маркучи и т. н?
Самоцитирам се. Говорих с AEG - 63.6 см. става 66 см. с вратичката. И не ми влиза в шакафа 65 см.....

# 348
Тя сушилнята на затворена врата не работи, така че все ще е отворена, ако има врата

# 349
# 350
Тя сушилнята на затворена врата не работи, така че все ще е отворена, ако има врата
Разбира се, имам сушилня и знам как работи.
Въпроса е като не работи да бъде в шкаф в коридора.

Благодаря Piole1🍀

# 351
LG не е хвалена марка тук, но за такива ситуации като размер са до 60см. В същото време е за 10.5 кг на 7 за сушене. Програмите са хубави и са с 5 години гаранция. Пере и суши доста прилично.

# 352
Само за инфо да кажа, че при мен се оказа термо датчик някакъв, най-вероятно този горе в ляво точно под капака. За съжаление трябва с поръчка и ще почакам 2 3 седмици за да дойде и да го сменят. Обещаха, че и направят профилактика.

# 353
С АЕГ 9 серия съм и рядко пускам полупразна пералня. Преди няколко дни се наложи да пусна 3 тениски и два чорапа, т.е почти празна работи. И по подвод това, че е "умна", очаквах като я пусна на цикъл 2 часа, тя да си ги намали, заради много малкото количество пране. Но тя си избута цялото време до минутата. Мисля, че тук четох за това, че когато е малко прането тя си намаля времето. Така ли е наистина и има ли нещо, което допълнително да се активира?

# 354
Какъв е този "цикъл 2 часа" ?
Иначе при мен често има известно съкращаване на времето, което е индикирано в началото на цикъла,  но не се дължи само от количеството пране по мои наблюдения. Иначе има едно копче, с което на два пъти мога да намалявам зададеното време, но точно това време е ориентировъчно, а не твърдо.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 14:02 от Черна станция

# 355
Точно това копче, което намяля програмата при пране на пакук ми дава 2.55ч., при натискане намаля на 2 и ори още едно натискане 1 ч. Аз пера на това срдно нисво - 2ч, обикновено. Но дали пера 2 парцала или пълна пералня - времето винаги си е твърдо 2ч., не се намаля автоматично, заради това че уж е умна и си преценява теглото пране.

# 356
Не знам, при мен се хваща разлика, но не може да е драстична все пак. Ако вариш едно яйце по-кратко време ли трябва да ври от десет яйца?

# 357
  • София
Заради по-малко количество дрехи автоматично може да се намали времето за сушенето, но времето на прането защо?

Ще излезе, че ако пълна пералня се върти два часа, то един чорап ще е изпран само след потапяне. 😉😀

На мен ми липсва бърза програма. Ако искам нещо съвсем леко, пускам Синтетика и намалявам до 1:15.
Но съм имала перални с 30 минути програми, а сега такава не откривам.

# 358
Заради по-малко количество дрехи автоматично може да се намали времето за сушенето, но времето на прането защо?
Ще излезе, че ако пълна пералня се върти два часа, то един чорап ще е изпран само след потапяне. 😉😀

Според мен е най-вече заради плакненето, което обяснява и защо зависи от материите. Миялнята ми със сигурност има датчик за чистота на водата и плакне докато стане чиста. Вероятно и пералнята има нещо такова. А и рязък скок надолу в оставащото време наблюдавам именно в края на цикъла, когато плакне. Нямам друго обяснение.

# 359
Фабрично изплакванията са 2 в краен случай може да направи 3 ако стане много пяна, няма да направи 5 изплаквания. Плакнела докато изплакне друг път. Икономия.

Общи условия

Активация на акаунт