Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 255
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
На пазара има и едни кърпи, които не са 100% памук (имат и изкуствен компонент) и те наистина не попиват добре, както и да са прани.
Аз такива нямам, но някъде съм ползвала и е много неприятно. Плътността също е от значение, както и видът и обработката на памука. Забелязала съм, че някои от кърпите ми се държат различно, когато са сушени на простор, но при сушенето в сушилня всички са еднакво плътни и пухкави, т.е. тези разлики се заличават.

# 421
Въпреки препоръките и аргументите, ако имаме възможност да си купуваме два отделни уреда, а не комбинирана пералня със сушилня, споделям като голям плюс /за мен/ удобството с едно зареждане и включване да си извадиш дрехите изпрани и изсушени. Предпочитам да включвам уреда вечерта и сутринта всичко да е готово. С два отделни уреда това няма как да стане Simple Smile без моята намеса.

# 422
Въпреки препоръките и аргументите, ако имаме възможност да си купуваме два отделни уреда, а не комбинирана пералня със сушилня, споделям като голям плюс /за мен/ удобството с едно зареждане и включване да си извадиш дрехите изпрани и изсушени. Предпочитам да включвам уреда вечерта и сутринта всичко да е готово. С два отделни уреда това няма как да стане Simple Smile без моята намеса.
Това е сред плюсовете, да. При мен пък не е често приложимо, освен за хавлиени, защото автоматичното пране-сушене включва сушенето само на интензивен режим /или аз не съм разбрала, че може и на деликатен Simple Smile, май трябва пак да проверя/, а и има дрехи, които не суша в сушилня и така или иначе трябва да извадя преди сушене. Малко са и не стават за отделно пране. Мога и да ги суша, но се гладят по-трудно.
Тези неща вероятно си зависят и от модела - моята е Neff, вградена, нямах повече място, а трябваше задължително да бъде под плота, който пък ми е 85 см, 90 вече ми е много за ръста. То и 85 са ми много, ама няма накъде повече да се снижи.
Предполагам, че свободно стоящите имат повече функции за сушене /при мен например режимите са само два - интензивен и деликатен, съответно за всеки от тях с три степени - за гладене, за гардероб и екстра сухо/ и са с по-голям обем. Справям се и така и засега нямам повредени дрехи, а суша почти всичко, включително вълнени палта, шалове и прочие, но при повече място бих взела отделни уреди. След първата пералня могат да работят и двата успоредно, а така трябва да изчакам и сушенето, за да пусна втора пералня.

# 423
При мен също в повечето случаи е неприложимо да пускам непрекъснат цикъл. Имам и комби и отделни уреди.
Обикновено пера тъмни дрехи заедно,  отделно бели и устойчиви светли материи, чаршафи, кърпи. Особено тъмните дрехи, които преобладават е абсурд да ги пусна да се сушат заедно, например тениски и суичери, та и с комбито почти винаги първо пера, вадя, изваждам, които не стават да се душат с  другите и пускам. Така дрехи на хармоники нямам. И в отделната сушилня процедирам по същия начин.

# 424
  • Paris, France
Нямам и отдавна не ползвам сушилня, но и като ползвах комбинирана, рядко можех да пусна цикъл и да отворя след края. Пускала съм хавлии на цял цикъл. Не ми харесваше това, че ако не сложа омекотителни кърпи в началото на цикъла сушене, дрехите не миришеха на препарат за пране или омекотител. Това е една от причините да спра да ползвам сушилня.

Да кажа, че с бабата пак сме в търсене на комбинирана пералня. Бабето не успява да отвори капака на пералнята Miele, която има програма 50°С. Понеже отделно да купи сушилня ще и заеме половината стая се реши да сложи комбинирана в единия шкаф в кухнята, а да премести боклуците, които така и така не ползва в килера, където седеше комбинираната с горно отваряне. Търсим комбиниран уред, който:

1. Да има някаква програма 50°, че бабата си държи на нея.

2. Да центрофугира добре когато е полупразна, че някои перални с големи барабани не се справят добре.

3. Барабанът да е над 48 литра, но и да не е огромен. Нещо като 52-54 е ОК.

4. Да може да изсушава по поне 3 кила пране. Повече не е нужно.

5. Да може да влиза под плот 85см.

6. Вратата да се отваря лесно. Идеално да бъде по-високо разположена.

7. Да има опция допълнително плакнене.

8. Да не е трудна за чистене и поддържане. В магазина станахме луди от филтри на термопомпи и подобни.

Още мисли вградена или да влезе в 60см място. Приемам и от двата вида.

Марка, цена, цвят, обороти на центрофугата нямат значение.

Благодаря и се извинявам за досаждането.

# 425
Ами не миришат я, защото са добре изплакнати. Десет пъти съм писала за механизма на миризмата.
Иначе и аз не използвам непрекъснат цикъл, защото винаги има някоя риза със завързани ръкави, или нещо влязло в друго нещо. Спирам, оправям, вадя ако има нещо не за сушилня, и тогава суша.

# 426
Нямам и отдавна не ползвам сушилня, но и като ползвах комбинирана, рядко можех да пусна цикъл и да отворя след края. Пускала съм хавлии на цял цикъл. Не ми харесваше това, че ако не сложа омекотителни кърпи в началото на цикъла сушене, дрехите не миришеха на препарат за пране или омекотител. Това е една от причините да спра да ползвам сушилня.

Да кажа, че с бабата пак сме в търсене на комбинирана пералня. Бабето не успява да отвори капака на пералнята Miele, която има програма 50°С. Понеже отделно да купи сушилня ще и заеме половината стая се реши да сложи комбинирана в единия шкаф в кухнята, а да премести боклуците, които така и така не ползва в килера, където седеше комбинираната с горно отваряне. Търсим комбиниран уред, който:

1. Да има някаква програма 50°, че бабата си държи на нея.

2. Да центрофугира добре когато е полупразна, че някои перални с големи барабани не се справят добре.

3. Барабанът да е над 48 литра, но и да не е огромен. Нещо като 52-54 е ОК.

4. Да може да изсушава по поне 3 кила пране. Повече не е нужно.

5. Да може да влиза под плот 85см.

6. Вратата да се отваря лесно. Идеално да бъде по-високо разположена.

7. Да има опция допълнително плакнене.

8. Да не е трудна за чистене и поддържане. В магазина станахме луди от филтри на термопомпи и подобни.

Още мисли вградена или да влезе в 60см място. Приемам и от двата вида.

Марка, цена, цвят, обороти на центрофугата нямат значение.

Благодаря и се извинявам за досаждането.
Моята е такава: https://www.neff-home.com/bg/productlist/laundry/washer-dryer/V6 … ogglebox=manuals/
Сега не помня за температурата, че не съм в тази си къща, но има възможност да се регулира извън стандартната настройка за съответната програма. Нямам повод за оплаквания, ползвам я 3 години почти ежедневно. Не я препълвам, но и като се сортира прането на двама, няма как и да я препълня. Нямам повредени дрехи, суша и вълнени на деликатен режим.

# 427
  • Варна
Аз съм с някакво кобми на АЕГ 7ма серия, има опция за 50 градуса, но не е готова програма. Избира се нормална памучна програма и от бутона за градусите допълнително се настройва температурата. Не знам за баба доколко ще е удобно.

# 428
Отскоро имаме AEG LWR98165XE. Много съм доволна от програмата до 3 кг пране пране+сушене за 3 часа. За ежедневните ни дрехи е супер. Изваждам ги перфектно изсушени, без гънки, готови да ги сгъна и прибера по шкафовете и гардеробите. Изненада ме и това, че ухаеха на препарата (течен Ленор). За мен това е идеално като вариант.

# 429
Аз съм от онези, които не обичат миризмите на препарат и винаги слагам минимално. Отделно от това не харесвам кърпите, сушени в сушилня, на слънце са ми в пъти по-приятни макар и твърди. Омекотител не ползвам.

# 430
  • София
Здравейте, след дълго четене на темата, закупих Електролукс EW7WN369S. И от 4 дни се опознаваме с нея.
Не успях нито в книжката да намеря информация, нито разцъквайки бутоните кратка програма, която да пускам след всяко сушене, за да изчисти барабана. А съм напълно убедена,че тук в темата беше спомената някаква 12 минутна, която се пуска след всяко сушене... Моля за помощ ако някой ползва такъв Електролукс 7-ма серия? Благодаря!

# 431
Аз съм с АЕГ, различни са. Но при мен се слага на изплакване, после се натискат едновременно два бутона и тръгва така наречената програма "CLE".

# 432
Здравейте, след дълго четене на темата, закупих Електролукс EW7WN369S. И от 4 дни се опознаваме с нея.
Не успях нито в книжката да намеря информация, нито разцъквайки бутоните кратка програма, която да пускам след всяко сушене, за да изчисти барабана. А съм напълно убедена,че тук в темата беше спомената някаква 12 минутна, която се пуска след всяко сушене... Моля за помощ ако някой ползва такъв Електролукс 7-ма серия? Благодаря!
От упътването точка 15. Мъх по тъканите.
За да премахнете пуха в барабана,
задайте специална програма:
• Изпразнете барабана.
• Почистете барабана, уплътнението
и вратата с влажна кърпа.
• Задайте програма Почистване на
машината и Режим - Сушене
заедно, за да активирате
действието против мъх.
• Докоснете бутона Старт/Пауза ,
за да стартирате програмата.

Значи слагаш програматора на Machine Clean и избираш решим само сушене от сензорния бутон.

# 433
  • София
Много благодаря, ето това ми се е губело,че трябва да е само режим сушене. Simple Smile Сега вече намали на 12 минути.

# 434
  • София
Здравейте! Изчетох темата, имам нужда от препоръка. След 7 години ползване на комбинирана пералня+сушилня Хотпойнт Аристон Акуалтис и появил се шум от лагера на барабана, трябва да си избера нов комбиниран уред. Използвам сушилня само през зимата основно за хавлиени кърпи, кухненски кърпи и покривки и другото обемно пране - чаршафи, възглавници и халати. Бих искала да е сравнително безшумна, каквато беше Хотпойнт Аристона и можех да я пускам по-късно вечер без да се притеснявам, че може да шуми. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт