Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 289
  • 776
  •   2
Отговори
# 405
  • Варна
Ако търсите добро изпиране за кратко време не е това машината. Аз държа обаче на първото и програма под 2ч. ползвам само за носени 2ч. дрехи.
Най -често ползвам памук на 60гр. за бяло и синтетика на 40 за цветно с два пъти намалено време на 1.57ч.

# 406
Всъщност именно тази гъвкавост харесвам, защото мога да си преценя какво време, какви градуси, какви препарати /ако има петна за отстраняване/ да си избирам. Тук навлизаме в темата за колко време и на какви градуси се унищожават микробите, материите на дрехите, различните перилни препарати. В края на крайщата този уред може да задоволи всичките ни прищевки.

# 407
Супер, благодаря. Че и е на доста тънкажна цена този Електролукс.

# 408
  • София
Внезапно "умря"пералнята Утре отивам да купувам но не зная какво .Комбиниран уред искам ,като сушилнята ще се ползва рядко.Държа на кратка програма на пране и скромна цена.Гледам моделите ,които да на промоции в момента в техномагазините.Бош и АеГ не са ми в полезрението . Виждам че има в момента Горение,Канди, Аристон.Какво ви е мнението за тези марки?

# 409
Внезапно "умря"пералнята Утре отивам да купувам но не зная какво .Комбиниран уред искам ,като сушилнята ще се ползва рядко.Държа на кратка програма на пране и скромна цена.Гледам моделите ,които да на промоции в момента в техномагазините.Бош и АеГ не са ми в полезрението . Виждам че има в момента Горение,Канди, Аристон.Какво ви е мнението за тези марки?
Лошо е мнението . Не стават . Вземи си нормална пералня на Бош или АЕГ , дори и от по-евтините им серии . Пък ако толкова ти трябва сушилня,  която да се ползва рядко , си вземи една евтина втора употреба . Ще суши в пъти по-добре от комбито и ще ти е по-евтино откъм ресурси , тъй като комбито освен , че ще харчи много ток , ще ползва и отделно вода за сушенето .

# 410
Много лошо. Виж Електролукс поне.

# 411
  • София
https://zora.bg/product/aqd972f-697-eu-n?utm_source=criteo&utm_m … paign=lowerfunnel

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … rolux%20EW7WN369S
тези варианти гледам.По разни класации включват с добри отзиви всякакви марки...Объркана съм.Ще ползвам пералнята основно. Държа на кратки програми и добър енергиен клас.Сушилнята ще ползвам инцидентно.
По критерий гаранция има доста голяма разлика  ,което ме озадачава (някои модели са с 10 години гаранция на мотора и това ме.изкушава)

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 08:19 от sssani

# 412
В темата освен тези марки за други няма да чуеш нищо. Аз също ползвам сушилня инцидентно, затова взех комбинирана. За последната година съм я ползвала 2 пъти.
Моята е БОШ с транспортен дефект, гледах и 2ра употреба, цените са сходни, зависи къде какво има в момента. Ако искаш порови и такъв вариант.
Кратките програми на новите модели са размито понятие..

# 413
https://zora.bg/product/aqd972f-697-eu-n?utm_source=criteo&utm_m … paign=lowerfunnel

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … rolux%20EW7WN369S
тези варианти гледам.По разни класации включват с добри отзиви всякакви марки...Объркана съм.Ще ползвам пералнята основно. Държа на кратки програми и добър енергиен клас.Сушилнята ще ползвам инцидентно.
По критерий гаранция има доста голяма разлика  ,което ме озадачава (някои модели са с 10 години гаранция на мотора и това ме.изкушава)
И аз си мислех да ползвам сушилнята за по-едри неща, но в крайна сметка суша почти всичко. Особено хавлиените кърпи стават изключително пухкави - откакто ползвам сушилня, не съм ги простирала на простор.
Моята е комбинирана, Neff, напълно вградена - условията в едното ми жилище позволяваха само такъв модел. Интензивно я ползвам вече 3 години, работи безупречно.
В къщата имам повече място и бих взела отделни уреди.

# 414
  • Варна
И аз съм с комби на АЕГ от по-стара серия, с транспортен дефект (драскотина на едното копче), основен уред ми е. Доволна съм. Държах на марката и исках уред, произведен за немския пазар. Цената беше ниска, а гаранцията - както при обикновен магазин - 2 години.

# 415

Това е търговски трик- на един инверторен мотор и 100 години могат да му дадат, само че..... този вид мотори се управлява от една платка, която има само 2 години гаранция и не включва повреди от токови удари. Ако тази платка замине, моторът е мъртвец с гаранция Simple Smile

# 416
Аз не обичам пухкави кърпи, защото не попиват.

# 417
Не попиват, ако са прани с омекотител, понеже той създава един мазен филм по тъканите и това намалява попивателната способност.
Ако са изсушени в сушилня, стават много меки, без да е използван омекотител при прането, и попиват чудесно.

# 418
Не съм забелязала попивателната им способност да е намалена, ама пък другите ми изглеждат едни грапави, като шкурка. Може да зависи и от самите кърпи, някои остават меки и след сушене на простор, други - не, отделен фактор е водата.
Естествено, не им слагам никога омекотител, точно той намалява попивателната им способност.

# 419
На пазара има и едни кърпи, които не са 100% памук (имат и изкуствен компонент) и те наистина не попиват добре, както и да са прани.

Общи условия

Активация на акаунт