Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 167
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Моето комби днес го бях разколачила.... Извадих един "китеник".
Лятото суших бая мъхести неща и я гледах напоследък, че струята въздух към чекмеджето за мъхове е много слаба. Изчистих я. Утре ще сложа някоя и друга снимка.

# 496
  • Велики Преслав
...каза уж, че имали фреон като климатиците на колата и той бил изтичал…

Имат, но също като при климатиците на колите, това може да се поправи. Бих ви предложила да поискате оферти и от други техници и тогава да решите на кого да възложите ремонта. Може да се окаже не е толкова скъп.

Не си заслужава заради нещо поправимо да смените такъв скъп уред. Ако продължим с аналогията, никой не си сменя колата, поради изтекъл фреон на климатика Simple Smile
Понякога е непоправимо! Като е изгнил топлообменника, няма ремонт освен друг топлообменник, а те се продават по комплекти, и излиза златно.

# 497
  • София
Скрит текст:
...каза уж, че имали фреон като климатиците на колата и той бил изтичал…

Имат, но също като при климатиците на колите, това може да се поправи. Бих ви предложила да поискате оферти и от други техници и тогава да решите на кого да възложите ремонта. Може да се окаже не е толкова скъп.

Не си заслужава заради нещо поправимо да смените такъв скъп уред. Ако продължим с аналогията, никой не си сменя колата, поради изтекъл фреон на климатика Simple Smile
Понякога е непоправимо! Като е изгнил топлообменника, няма ремонт освен друг топлообменник, а те се продават по комплекти, и излиза златно.

Е, нали техникът е казал, че може да го оправи и е дал оферта... Предлагам само Sealove да види и други оферти, за да се ориентира по-добре.

# 498
Моето комби днес го бях разколачила.... Извадих един "китеник".
Лятото суших бая мъхести неща и я гледах напоследък, че струята въздух към чекмеджето за мъхове е много слаба. Изчистих я. Утре ще сложа някоя и друга снимка.

При мен все пак отпадна вариантът за отделни, колкото и да ми се искаше. Поръчах комби, Electrolux EW7WN369S и ще трябва да преглътнем стърчането му, макар и гледайки го в магазина да не е особено много (плоската част до старта на овалното лице беше около 57см, тъй че приемливо).

Един въпрос по цитата по-горе - ако се ползват мрежи за пране за тъканите, които отделят повече мъхове, дали има ефект ако сте пробвали?

# 499
Мрежите за пране ще влошат сушенето, времето ще се удължава и дрехите ще бъдат смачкани. Никаква работа няма да свършат, за да задържат власинките, а те са доста фини.

# 500
  • Варна
Абе стърчи си,но мен не ме дразни. И честно казано чак такава драма с мъховете нямам. Пускам редовно почистването след сушене и толкова
Скрит текст:

# 501
Екстра си е. Това е дом, а не музей все пак.
Ето, сега в темата за хладилниците, няколко човека търсят по размер и цвят и като стане така, винаги се сещам за една хумореска  за човек в книжарницата, който си поискал книга 20/30/40 см., че да запълни една дупка на рафта с книги  😏

# 502
  • Варна
Grinning Tова е смешно. Но за хладилника... И аз търсих по размер. Оказа се, че съществува един единствен модел, който да не надвишава наличната свободна височина и същевременно фризерната част да е отдолу, а не отгоре. Ми купих го... въпреки че не съм очарована. Какво трябваше да направя. Да си разбия кухнята ли?

# 503
  • София
Абе стърчи си,но мен не ме дразни. И честно казано чак такава драма с мъховете нямам. Пускам редовно почистването след сушене и толкова
Скрит текст:

Сдобих се със същият модел, след като разпитвах в тази тема. Благодаря за всички отзиви! Доста трудно я открихме, защото никъде я нямаше налична. От трите седмици, в които я използвам, смея да твърдя, че пере по-добре от предходният ми комбиниран Хотпойнт Аристон и си пожелавам да ми служи безаварийно поне в годините на гаранцията.
Понеже времето се развали и вече пусках една сушилня на хавлиени кърпи, кухненски кърпи и покривки и после вътре беше пълен барабана с мъхчета. Избърсах ги, направо с ръката ги обирах някои, че бяха едри и пуснах програмата за почистване, която е около час и половина. Има ли някакъв начин да е по-кратка?
Уж изчетох книжката с упътването, но не намерих как да я съкратя. Благодаря предварително!

# 504
  • Paris, France
Има ли някакъв начин да е по-кратка?
Уж изчетох книжката с упътването, но не намерих как да я съкратя. Благодаря предварително!

На снимката на принцесата видях опция rinse, която е под опцията machine clean. Би трябвало да е достатъчна. Едно плакнене, даже без препарат е предостатъчно.

# 505
Извинявам се за глупавия въпрос ама тъкмо изпрах и включих да суша и водата спря. Да сложа ли комбито на пауза или да продължа сушенето. Питам защото съм чувала че за самостоятелна сушилня не е необходимо да бъде вързана към канал и по тази логика не би трябвало и на комбито да му трябва вода за да суши?

# 506
Скрит текст:

Сдобих се със същият модел, след като разпитвах в тази тема. Благодаря за всички отзиви! Доста трудно я открихме, защото никъде я нямаше налична. От трите седмици, в които я използвам, смея да твърдя, че пере по-добре от предходният ми комбиниран Хотпойнт Аристон и си пожелавам да ми служи безаварийно поне в годините на гаранцията.
Понеже времето се развали и вече пусках една сушилня на хавлиени кърпи, кухненски кърпи и покривки и после вътре беше пълен барабана с мъхчета. Избърсах ги, направо с ръката ги обирах някои, че бяха едри и пуснах програмата за почистване, която е около час и половина. Има ли някакъв начин да е по-кратка?
Има друга програма. Стр 40, раздел 15. МЪХ ПО ТЪКАНИТЕ
За да премахнете пуха в барабана,
задайте специална програма:
• Изпразнете барабана.
• Почистете барабана, уплътнението
и вратата с влажна кърпа.
Задайте програма Почистване на
машината и Режим - Сушене
заедно, за да активирате
действието против мъх.
• Докоснете бутона Старт/Пауза ,
за да стартирате програмата.

Ако уредът се използва
редовно, пускайте
програмата за почистване
редовно.
40 www.electrolux.com

# 507
  • Варна

Програматора на Mashine clean,натискаш On да светне,включваш сушене и изключваш прането ....и имаш 12мин. почистваща програма след сушене. Stuck Out Tongue Winking Eye
 Веднъж месечно си пускай и пълното почистване.
Много си я харесвам аз пу-пу GrinningGrinning.

# 508
Извинявам се за глупавия въпрос ама тъкмо изпрах и включих да суша и водата спря. Да сложа ли комбито на пауза или да продължа сушенето. Питам защото съм чувала че за самостоятелна сушилня не е необходимо да бъде вързана към канал и по тази логика не би трябвало и на комбито да му трябва вода за да суши?

И за какво му е вода на комбито? Канал му трябва, но нищо друго.

# 509
Охлаждат с вода. Трябва му ! Особенно на обикновенните без термопомпа.

Общи условия

Активация на акаунт