Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 199
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,

поизчетох ви темите и се радвам, че сте събрали толкова полезна информация (всъщност, за това се регистрирах тук).

Бих купил 9-та серия, но височината от 87см и дълбочината от 63см ме спират.

Има ли възможност например на това https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … b=characteristics или на моделите на LG да се добави филтъра за мъхове, който е предназначен за сушилните им? Т.е. ползва се само на програма пералня, щом е готова отварям и добавям филтъра и пускам да суши?

Проблемът ми е, че имам място за комби, което е макс 60см и самото почистване вътре не ме притеснява тъй като имам доста опит в разглобяване и ремонт на машини, но четох в темите ви, че по самия барабан остават мъхове и те отиват по другите дрехи. Също, че моделите с нагревател свиват дрехите.

Един вариант, който обмислях, бе за пералня AEG/Elec и отделна сушилня, но това е възможно само ако взема плитка сушилня, а най-читавото, което намирам, е Beko на 830лв, но съм с доста резерви към подобни марки (Beko, Candy и подобни). Макса за подобна сушилня ми е 55см.

Имам тераса и мога там да сложа каквато си искам, но термопомпата едва ли ще работи през студените месеци.

Този комбо електролукс също е 66 см, LG са 57 см.

# 481
Аз съм малко озадачен. Хем потребителя има познания да ги почиства, хем пита такъв въпрос? Малко несъвместни неща по мое мнение.

Къде съм казал, че имам познания да почиствам конкретно въпросните машини? Нито съм гледам самата структура, а тя се оказа доста различна, погледнах ги днес в Технополис.

Ще вървя към отделни, сушилнята ще видим къде да бъде разположена. Благодаря за мненията!

# 482
Бош, обаче никой не ги споменава за комбинирани, аз преди да взема LGто за майка ги бях загледал, защотото са 59 см.
Някой няма ли наблюдения над тях?

# 483
Здравейте  ,тъй като четох много в темата ,искам да закупя комбиниран уред като критериите ми са да изсушава добре и да не мачка дрехите ,загледах се в този модел какво Ви е мнението ,заяото го дават най-добър за 2023 https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-samsung-8-kg-prane-5- … &utm_content=link

# 484
Бош, обаче никой не ги споменава за комбинирани, аз преди да взема LGто за майка ги бях загледал, защотото са 59 см.
Някой няма ли наблюдения над тях?
Аз. Ламя на ток и вода (повече от 6кВт на цикъл). Дори и 8-ма серия.
Сетих се още нещо: сложили ми хубавците 65 литров баран за пране на 10 кг и сушене 6 и набумтяли цена ахааа и 3 бона да стигне.

# 485
Здравейте!
Имам комбинираната AEG 9-та серия на две години и половина. Изключително доволна бях, докато изведнъж не спря да суши. За съжаление вече не е в гаранция и вчера идва майстор от AEG да я провери - термопомпата е заминала. Смяната й е в порядъка 600-800 лв. и ми дават 3 месеца гаранция. Техникът каза, че това им е проблем и нямам никаква гаранция, че след 2 години няма да стане същото.
Чудим се какво да правим - да си купим нова, но 8мата серия на AEG, която е без термопомпа или подобните електролукс или LG или Samsung с термопомпа. Всички сега им дават 5 години гаранция, което излиза по-изгодният вариант. Притеснява ме, че ако е без термопомпа няма да суши по същия начин както АЕГ-то. А отново да дам тези пари няма - вече са по 2700(купена е за 2100).
Моля за съвет!

# 486
  • Paris, France
Аз бих сменила термопомпата, вместо да дам 3 пъти повече пари за същия или подобен уред. Мразя да хвърлям уреди, които могат да се поправят.

# 487
От чисто любопитство питам защо е само с 2 години гаранция? От повече от 5 години назад този уред се продава все с 5 години гаранция.
Не мисля, че е термопомпата, а по- скоро е запушена.
LG и Samsung нямат с термопомпа.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 15:52 от petiaivanov

# 488
От чисто любопитство питам защо е само с 2 години гаранция? От повече от 5 години назад този уред се продава все с 5 години гаранция.
Не мисля, че е термопомпата, а по- скоро е запушена.
LG и Samsung нямат с термопомпа.

LG имат сензор за сушене и изсушават напълно.

Samsung само теглят прането преди сушене и започват да сушат, в 80% от случаите се нуждае от досушаване за 30 мин.

# 489
Когато я купувахме беше с 2 години, ще изровя за всеки случай пак гаранцията, но съм убедена.
Не беше запушена - извади няколко топки влакна, пусна и тест за сушене. Като се пусне на сушене, без значение за колко време, тя я чувам как тръгва термопомпата, но не грее. Съвсем леко е топла, въобще не е кято преди.
Изключително съм разозарована, защото наистина вярвах, че това е най-добрият избор, който съм направила..

# 490
Кондензатор? Датчик?
Въртя-суча, не ми се вярва да е термопомпата.....

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 19:15 от petiaivanov

# 491
Възможно ли е и как да се провери? Пусна й някакъв тест и каза термопомпата.. този тест и аз съм го гледала как се пуска..
каза уж, че имали фреон като климатиците на колата и той бил изтичал…

# 492
  • София
...каза уж, че имали фреон като климатиците на колата и той бил изтичал…

Имат, но също като при климатиците на колите, това може да се поправи. Бих ви предложила да поискате оферти и от други техници и тогава да решите на кого да възложите ремонта. Може да се окаже не е толкова скъп.

Не си заслужава заради нещо поправимо да смените такъв скъп уред. Ако продължим с аналогията, никой не си сменя колата, поради изтекъл фреон на климатика Simple Smile

# 493
Когато я купувахме беше с 2 години, ще изровя за всеки случай пак гаранцията, но съм убедена.
Не беше запушена - извади няколко топки влакна, пусна и тест за сушене. Като се пусне на сушене, без значение за колко време, тя я чувам как тръгва термопомпата, но не грее. Съвсем леко е топла, въобще не е кято преди.
Изключително съм разозарована, защото наистина вярвах, че това е най-добрият избор, който съм направила..
Имахме сходен проблем, оказа се разкачен кабел, в ризултат на центрофугирането. Уредът беше обаче в гаранция. Техникът първоначално не видя праблема, но аз настоях и той направи повечко тестове. Сложи ново кабелче, но на друго място, за да не се влияе.

# 494
  • Велики Преслав
Сега при комбито, системата даже още повече прилича като на колите, защото компресора е свързан с меки връзки към топлообмениците и понякога се напукват, но рядко. Има вероятност за механична повреда в компресора, да не нагнетява, да е запушена дроселиращата система, да е проблем с датчик и много други. Аз почвам с метод на изключване при тях, но е доста работа

Общи условия

Активация на акаунт