Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 48 571
  • 776
  •   1
Отговори
# 165
Не, няма. Мъхът няма къде да отиде, като няма филтър за мъхове.
Тази марка не става за перални и сушилни (знам, че ще ме захапят сега Simple Smile  )

# 166
Здравейте, аз съм поредната на опашката с търсене на мнение. Разбрах за мъховете и плюсовете на термопомпата, единствено ме притесняват размерите на тези уреди и съответно по-високата цена. Вчера в магазина ни препоръчаха LG. Тъй като последните коментари са доста негативни за марката, можете ли да ми дадете малко повече информация от какво не сте и от какво сте доволни?

# 167
Ами ето-жената го е казала няколко мнения по-нагоре (https://bg-mam.ma/p/1503102/45970193) . Какво повече... А уредът, като е в гранция, освен ако не искате да я имате, няма как да си го отворите сами и да разглобявате, за да изчистите и да пазите пластмасата да не се счупи....

# 168
  • Бургас
Значи, LG като пералня може и да е хубава, не мога да твърдя нищо, нямам мнение. Но факта че на втората година започна да прави проблем, а на третата година тя просто спря да суши и трябваше да търся сама проблема е показателен. Нямате си на идея каква сплъстена тапа от мъхове беше запушила тръбата и пречи на вентилацията при сушене. Не е нормално това. А тръбата минава по цялата височина на пералнята като буквата С. Не е измислена както трябва. Преди това десет години бях с комбиниран Аристон за вграждане. И той започна с проблемите последните  3-4 години, но накрая просто по спешност трябваше да взема нещо, а мястото е точно фиксирано за уред за вграждане и само LG се побираше. Така че ако имате възможност да избирате, избирайте нещо друго. Още повече ако не можете да си позволите лукса сами да си отремонтирате уреда, бягайте далеч от LG.

П.П. А от много години не използвам омекотители и няма как да се запуши така тръбата от тях. Виждала съм какво прави омекотителя в отделението за пране...

# 169
И аз не ползвам омекотители, но ми е интересно какво причиняват, бихте ли споделили? 😀

# 170
  • Бургас
Ами в чекмеджето се образува един лепкав филм, като наслоено и мухлясва и се разнасяше и навътре където се стича водата. Като махнех чекмеджето да го почистя и се виждаше отвътре на пералнята. Явно водата която
взема омекотителя не отмива всичко и остатъците се наслояват. Ползвах само ленор.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 15:57 от Verano ®

# 171
Разбирам. Благодаря за бързия отговор! В магазина ни препоръчаха този модел: https://www.technomarket.bg/sushilnq/lg-f4dv328s0u-09199730?gcli … 3Y04aAioTEALw_wcB
Аз се поразрових и като по-бюджетен вариант на сушилня с филтър за мъх намерих това: https://zora.bg/product/ew9w161bc. Ще съм благодарна ако има хора, които са ги изпробвали.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 10:09 от Roxana.M

# 172
Добър уред, даже много добър. И АЕГ и Електролукс са собственост на Електролукс. Моделите им от различните серии на двете марки са почти аналогични. Ще го откриете и в номерата на моделите. Общо взето разликите са изразяват в някои функции.

# 173
Всички комбинирани се запушват след време дори и тези с филтър за мъх.
Каквото и да изберете все тая.
Гледайте поне да е от вариантите с термопомпа, за да не ви свива дрехите.

# 174
Всички комбинирани се запушват след време дори и тези с филтър за мъх.
Каквото и да изберете все тая.
Гледайте поне да е от вариантите с термопомпа, за да не ви свива дрехите.
Че е по-добре с термопомпа е ясно.Но именно фреоновите топлообменници се задръстват с мъх.
Докато охлаждащите плочи на класическата(с нагревател) сушилня трудно се задръстват, а и се почистват елементарно тъй като се вадят.При нагревателна сушилня за комбиниран уред положението е същото.Не се налага да се почиства самият сушилен агрегат.В този случай той практически представлява един по-голям сешоар.Само издухва топъл въздус през отвор в маншона.Съответно няма как да се задръсти.

# 175
Няма как, но ето че на LGто на жената се е  задръстила тръбата/ въздуховодът.
Топлообменникът на въпросните комбита на АЕГ и Електролукс пък е най- отгоре- под капака и има лесен достъп до него.
Пишете в темата за сушилни, която е силно активна и е на първа страница.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 11:04 от petiaivanov

# 176
А има ли някой, който да използва само сушилня на AEG и как стои въпроса с шума и влагата в помещението, в което се намира?

# 177
Много потребители тук използват сушилни на АЕГ. За да намалите влагата до минимум, ако тя е проблем във жилището, гледате уредът да има клас на кондензация А (над 90%). Това го пише в продуктовия фиш, на всеки уред. Обикновено магазините го качват на сайта си като документ към уреда.
Пишете в темата за сушилни, която е силно активна и е на първа страница.

# 178
А има ли някой, който да използва само сушилня на AEG и как стои въпроса с шума и влагата в помещението, в което се намира?
Аз имам сушилня на тази марка. Поради недостиг на място обаче е в хола и тъй като сме с климатик влага или конденз няма в помещението. За шума мога да кажа, че когато пера хавлии и чаршафи не бих казала, че е шумна, но когато дрехите имат по-големи ципове и копчета много неприятно се чува всеки път като се удря на барабана. Общо взето това, че я рекламират и сравняват шума като мъркане на котка изобщо не е вярно, защото имам котка и няма нищо общо 😀

# 179
Аз не знам сушилня, в която циповете да не дрънкат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт