Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 247
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,  някой ползва ли пералня и сушилня на самсунг, да сподели мнения ?

# 436
Ние сме с комбинирана перялня със сушилня АЕГ 9та серия(нямаме място за отделни уреди) закупена преди няма и 4 години…но ето че тази година се започнаха и проблемите с нея…вярно е, че ние перем и сушим доста на ден (случвало се е до 3-4 перални и сушилни), имаме и куче, но все пак за това сме я купили, за да се използва. Проблемът първоначално беше следния - при почистване на филтрите от прах, въпреки това нагревателите се задръстваха с прах и се налага отваряне на цялата й горна част.. това не се поддържа гаранционно и ти искат сумата между 80-200лв. До тук добре, но този проблем се получи 3 пъти в рамките на тази година. Последният ни проблем е от преди 3 дни, когато след центрофуга започна едно мигане на дисплея (заключва се при всеки избор на програма и цъкане на бутон, върти 1 мин и се отключва) и отказва всякакви функции. В момента очакваме техници, за да установят проблема и да видим решението им. Наши приятели са със същите модели АЕГ и не са споделяли за подобни проблеми… явно прекалено много я използваме, но пък затова е и закупена.. в момента очакваме бебе, а сме и с куче, и необходимостта става все по-голяма. Замисляме се дали да не сменим изцяло марката, но по написаното във форумите АЕГ като комбиниран уред остава най-доброто.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 06:49 от Vobre6

# 437
  • На брега на реката
Аз също гледах комбитата и много се колебая, дали да дам над 2К за АЕГ или по-евтиния Електролукс, кой по-назад препоръчваха!
АЕГ ме привлича с това, че си има филтър за мъховете и е с термопомпа. За Електролукса незнам дали има ТП!
Колебанията са ми заради това, че ще се използва много рядко, да кажем 1-2 пъти месечно за по ден-два!

# 438
  • Велики Преслав
Ние сме с комбинирана перялня със сушилня АЕГ 9та серия(нямаме място за отделни уреди) закупена преди няма и 4 години…но ето че тази година се започнаха и проблемите с нея…вярно е, че ние перем и сушим доста на ден (случвало се е до 3-4 перални и сушилни), имаме и куче, но все пак за това сме я купили, за да се използва. Проблемът първоначално беше следния - при почистване на филтрите от прах, въпреки това нагревателите се задръстваха с прах и се налага отваряне на цялата й горна част.. това не се поддържа гаранционно и ти искат сумата между 80-200лв. До тук добре, но този проблем се получи 3 пъти в рамките на тази година. Последният ни проблем е от преди 3 дни, когато след центрофуга започна едно мигане на дисплея (заключва се при всеки избор на програма и цъкане на бутон, върти 1 мин и се отключва) и отказва всякакви функции. В момента очакваме техници, за да установят проблема и да видим решението им. Наши приятели са със същите модели АЕГ и не са споделяли за подобни проблеми… явно прекалено много я използваме, но пък затова е и закупена.. в момента очакваме бебе, а сме и с куче, и необходимостта става все по-голяма. Замисляме се дали да не сменим изцяло марката, но по написаното във форумите АЕГ като комбиниран уред остава най-доброто.

Вие сте я използвали не като за 4 ами като за 10 години. Няма битова пералня, която да е проектирана, да издържа по над 2 пускания на ден. Обикновено даже ги изчисляват май по 5 пъти  на седмица. Пак доста е издържала. Ако вашата е 9та серия, нагревател на сушилнята няма, защото е с ТП. Лично за мен, проблема е в изтънели филтри, за това често задръстване, а за дисплея, вероятно електрически проблем.

За такова пране като вашето вие сте за промишлен уред, и то отделни

# 439
  • Варна
Според мен колкото по-нов модел е комбито, с повече екстри, толкова повече неща има за разваляне.
Ние си взехме по-старо АЕГ - 7ма серия, с транспортен дефект, произведено за немския пазар. Made in Italy пише, а менюто е на немски. Надявам се качеството да е високо, времето ще покаже.
Работя като грумър, съответно прането винаги е с всякакви кучешки косми. Ползваме комбито от по-малко от година, но засега се държи отлично.

# 440
Здравейте, след дълго четене на темата, закупих Електролукс EW7WN369S. И от 4 дни се опознаваме с нея.
Скрит текст:

Не успях нито в книжката да намеря информация, нито разцъквайки бутоните кратка програма, която да пускам след всяко сушене, за да изчисти барабана. А съм напълно убедена,че тук в темата беше спомената някаква 12 минутна, която се пуска след всяко сушене... Моля за помощ ако някой ползва такъв Електролукс 7-ма серия? Благодаря!

Честита!  
Доколкото ми е известно, в темата с теб ставаме три собственички на този модел, а е по-вероятно да съм пропуснала и да сме повече Simple Smile
Ще споделиш ли и твоите впечатления?
Буболина, не бих се колебала в полза на Електролукса. Simple Smile

# 441

Вие сте я използвали не като за 4 ами като за 10 години. Няма битова пералня, която да е проектирана, да издържа по над 2 пускания на ден. Обикновено даже ги изчисляват май по 5 пъти  на седмица. Пак доста е издържала. Ако вашата е 9та серия, нагревател на сушилнята няма, защото е с ТП. Лично за мен, проблема е в изтънели филтри, за това често задръстване, а за дисплея, вероятно електрически проблем.

За такова пране като вашето вие сте за промишлен уред, и то отделни
Еее, не така с показалеца Simple Smile
Не уточняваш дали визираш проектирането на перални или комбинирани уред, въпреки че си писал перални, пък аз съм пунктуална Simple Smile
За комбита може и да е така, но за перални опитът ми показва друго - и двете самостоятелни си работят често по 3 пъти дневно от 20 + години. Комбито /Neff/  по 2 пъти вече 3 години. Никакъв проблем не забелязвам засега. Знам, че този момент все ще дойде, но се надявам да е достатъчно отдалечен. Между другото, за това комби се чудя как се чисти само  с програмата за почистване на мъх /пускам я след всяко сушене с редки изключения/ и дали е достатъчно. Нямам достъп до филтри и други компоненти, нищо не пише в упътването и за периодична професионална профилактика. Та, ако ми дойде проблем, вероятно ще е оттам.
Ако някой ползва такава марка комби за вграждане, моля да сподели.
Трета година се каня да питам в сервиза и като си работи ок, забравям Blush
Това е моделът: V6540X3EU

# 442
Аз също гледах комбитата и много се колебая, дали да дам над 2К за АЕГ или по-евтиния Електролукс, кой по-назад препоръчваха!
АЕГ ме привлича с това, че си има филтър за мъховете и е с термопомпа. За Електролукса незнам дали има ТП!
Колебанията са ми заради това, че ще се използва много рядко, да кажем 1-2 пъти месечно за по ден-два!
Бубе, тези модели на Електролукс са с филтри за мъхове и ТП. Спокойно можеш да заложиш на някои от тях. Давам ти линк да видиш кои са, а пък някъде може да ги има и по-евтини.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … W9WN249W/p/657172
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … W9W161BC/p/688425

# 443
  • Велики Преслав
Кубратова, в обществена пералня съм видял кое колко издържа от битовите.

Няма как да се очаква от около 4 пълни цикъла на ден да изкара 10 години.

# 444

В никакъв случай не оспорвам твоя личен опит, споделих само моя с двете ми стари перални - пак ще напиша марките /в тази или темата за пералните съм ги споменавала/, макар че в днешно време е без значение, промениха се по качество - Индезит и Сименс. 
Дори Перлата издържа повече от 10 години, въпреки че си имаше други кусури, а тя беше експлоатирана повече от другите две /в смисъл на брой пранета дневно, при това поне едно - на 90 градуса, най-често на 60 и много рядко на 30/. Изчаквала съм обаче винаги пералнята да се охлади и да си почине между пранетата. Само напоследък, понеже на селото има въведен режим на водата, не изчаквам твърде, защото съм почти без избор.     
Като казваш, че са проектирани по този начин, не е ли редно в такъв случай да има препоръка в упътването?
За куп други неща при експлоатацията са много и дори излишно подробни.

# 445

Точно такива очаквания имам на база опита ми с перални в две домакинства. Ако сега уредите са проектирани за 5 пранета на седмица - това би трябвало да бъде формулирано ясно от производителите, за да могат клиентите да бъдат наясно. Щом има текстове от рода "включете уреда в ел мрежата", съвсем резонно е да бъде ясно написано и това за броя пранета - хем да знаят какъв е капацитета на уреда, хем да си направят предварително сметката дали им е необходим точно той.

# 446

Ами вие с три перални на ден, аз с три перални на седмица. При това лятото основно суша на балкона. Това значи, че я ползвате седем пъти повече от мен и ако при мен ще изкара 10 години при вас тези 4 се равняват за 28 мои... Ми нормално е да сдава багажа, ще я поправяте и ще сменяте, щом толкова перете, Другите и толкова няма да изкарат, защото нямат филтри за мъхове.
Напомняте ми на бащата на един приятел, дето му казвал, че Волвото му явно е слаба кола, щом след 4 години е за смяна, докато неговата Лада била на 20 години и още вървяла. Обаче въпросната Лада на 20 години била на 50 000 километра, а Волвото правело повече на година...

# 447
  • Велики Преслав
Върви обяснявай. Когато дадена машина се проектира, на нея и се определя определен живот. Обикновено е в часове, цикли на работа или цикли на включване изключване. Дори и моите данни да са грешни, съмнявам се някоя машина да е изчислена да пере по над 1 път на ден. Аз съм купувал машини за обществена пералня, знам кое как търпи на натоварване. Виждал съм как издържа пералня която работи 10 часа непрестанно. Това в рамките на една година. Повече не издържа. Да не мислите, че машината е създадена за такава експлотация. То звучи абсурдно да се обръщам към гаранционно обслужване в такъв случай.

# 448
Върви обяснявай. Когато дадена машина се проектира, на нея и се определя определен живот. Обикновено е в часове, цикли на работа или цикли на включване изключване. Дори и моите данни да са грешни, съмнявам се някоя машина да е изчислена да пере по над 1 път на ден. Аз съм купувал машини за обществена пералня, знам кое как търпи на натоварване. Виждал съм как издържа пералня която работи 10 часа непрестанно. Това в рамките на една година. Повече не издържа. Да не мислите, че машината е създадена за такава експлотация. То звучи абсурдно да се обръщам към гаранционно обслужване в такъв случай.
Ама пък е проектирана да пере на различни програми памук, синтетика, връхно, долно, горно и нам какво си 😀
Отделно материите и цветовете са различни. Така всъщност се налага да се пере и повече от веднъж дневно, особено с малки деца.

# 449
Ама пък е проектирана да пере на различни програми памук, синтетика, връхно, долно, горно и нам какво си 😀
Отделно материите и цветовете са различни. Така всъщност се налага да се пере и повече от веднъж дневно, особено с малки деца.
Ама пък има и нещо друго Simple Smile , а то е че материалите, които се влагат в пералнята стареят. Гумите стареят, пластмасите стареят, металните сплави. Стрееенето се проявява по различен начин при различните видове материали.  Тяхното натоварване подпомага бързината на този процес.

Общи условия

Активация на акаунт